Desszert sütés nélkül: áfonyás túrókrém

Zanza!

Ahogy állandósul a meleg, egyre kevésbé szeretem a sütést igénylő desszerteket. Nagyjából felváltva készítek poharas desszerteket és fagylaltot. Ezzel a nagyon egyszerű túrókrémmel igazán nem kell sokat bajlódni, így még jobban esik majd, amikor bekanalazzuk. De ha inkább valami üdítő-hűsítő desszertet enne a vacsora után, készítsen mentás, zöldcitromos panna cottát!

DSC 4011akicsi
Fotó: Katuci

Hozzávalók:

a túrókrémhez

  • 25 dkg túró
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 7,5 dkg cukor
  • fél rúd vanília kikapart magjai
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 2 dl hideg tejszín

az áfonyaszószhoz:

  • 20 dkg áfonya
  • 10 dkg cukor
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • egy nagy marék babapiskóta
  • néhány szem friss áfonya

Elkészítés:

1. Az áfonyát a cukorral és a reszelt citromhéjjal 10-15 perc alatt öntet sűrűségűre főzzük egy kis lábasban. Hagyjuk kihűlni.

2. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát és a reszelt citromhéjat simára keverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt is.

3. A túrókrémet és az áfonyaszószt babapiskótával rétegezve pohárba szedjük. Szórhatunk közé néhány szem friss áfonyát is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra