Zanza!

Az őszibarack-tejszínhab párosítás mindig nyerő, legyen szó fagyiról vagy süteményről. Ebben a sütiben egy kis kókusz turbózza a tejszínhabot, alul pedig kakaós piskóta felel azért, hogy kiegyensúlyozza a barack és a tejszín édességét. Mint minden nyári sütemény, ez is behűtve hozza a legjobb formáját, az ízek pedig jobban összeérnek, ha egy nappal előbb készítjük el. Aki pedig inkább egy pudingos-őszibarackos egyszerűségre vágyik, ne hagyja ki ezt a tükörtojás sütit!

2013. junN 044
Fotó: Piszke

Hozzávalók (20x20-as tepsihez)

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 dkg holland kakaó
  • 2 dl hideg tejszín
  • 1 ek. porcukor
  • 1 db 400 grammos kókusztejkonzerv
  • 10 gr zselatin
  • 4 ek. víz
  • 6 őszibarack
  • 4 ek. barackdzsem
  • kevés kókuszreszelék

Elkészítés:

1. A kókusztejkonzervet berakjuk a mélyhűtőbe, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.

2. A tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt sűrű, világos, habos krémmé verjük a kézimixer legnagyobb fokozatán, majd rászitáljuk a kakaóval elkevert lisztet és forgató mozdulatokal, óvatosan egyneművé keverjük.

3. Sütőpapírral bélelt, magasabb formában 15 perc alatt megsütjük, rácson hagyjuk kihűlni.

4. A zselatint a vízben megáztatjuk, a tejszínt a porcukorral habbá verjük.

5. A mélyhűtőből kivett kókusztejkonzervet felnyitjuk és a felülre kivált, sűrű, krémszerű részét a tejszínhabhoz adjuk.

6. A zselatint kevergetve felmelegítjük, hozzáadunk a habból is két kanállal, mikor már sima, de még nem forrt fel, a tejszínes-kókuszos habba mixeljük.

7. A piskótát a barackdzsemmel megkenjük, kirakjuk a hámozott őszibarackszeletekkel, tetejére simítjuk a kókuszos habot, megszórjuk kókuszreszelékkel és 2-3 órát dermedni hagyjuk a hűtőben. Éles késsel tetszőleges méretre és formára vágjuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra