Nézze meg, mi kell egy jó strandoláshoz!

Azt már tudjuk, hol érdemes bikinit vásárolni, azt is, hol kapunk menő nyári szandálokat, de azt még nem néztük meg, egyéb strandcuccokat hol vásárolhatunk, ha nem akarjuk a legalapvetőbb dolgokat is a partmenti, túlárazott bazársoron beszerezni. Flip-flopokat, strandtáskákat, strandtörülközőket kerestünk a plázákban is megtalálható boltokban, a hajtás után mutatjuk, hol, miket láttunk!

1. Kezdjük a papucsokkal: Ipanema és Rider

A fürdőruha után a második legfontosabb dolog a víz mellett (legalábbis divatszempontból) a papucs – ennyivel kell kifejeznünk stílusunkat, hisz mást nem is viselünk. Ahogy elnéztük a pesti strandokon, a lányoknak egyáltalán nem mindegy, mi kerül a lábukra, míg elmennek bikiniben a büféig, így rengeteg érdekes gumipapucsot figyelhettük meg – utólag gyanús, hogy minden második nőn Ipanema flip-flop csattogott. Ipanema és a Rider papucsokat már nem csak cipőboltokban, hanem a plázák folyosóin, külön kis szigeteken is lehet vásárolni, mi eddig a Westendben és az Arénában futottunk bele ilyenekbe.

Attól függetlenül, hogy maga a kitelepülés nem foglal sok helyet, zavarbaejtően nagy a választék, mindenki talál a stílusának megfelelőt, a barna kövestől a feketén át a vidám tarkán keresztül a magastalpúig minden van, nagyjából 6-10 ezer forint közötti áron. Mint megtudtuk, az Ipanema flip-flopok Brazíliából származnak, az Ipanema beachről kapták a nevüket és a papucsok talpának mintája az Ipanema beach utca kövezetének mintáját követi. Nem csak trendi papucsok vannak a kínálatban, az Anatomic Lovely IV sorozat darabjainak talp-kiképzése követi a láb anatómiai vonalát, ezzel fokozva a kényelemérzetet. A galériában megnézheti, milyen papucsokat láttunk!

2. Mégis kell egy bikini. Vagy egy csónak. Irány az Intersport!

Talán nem tudta, de nem csak Budaörsön van Intersport, hanem 14 helyen az országban, ebből egy a budai Allée-ban, egy pedig a pesti Duna Plazában várja a vásárlókat, szóval ha épp plázázik, akkor is könnyen belefut a sportboltba, ahol épp dübörögnek a leárazások. Azt egyébként mi nem gondoltuk, hogy érdemes itt divatos bikinit (például egyedül itt kapható, Firefly márkájút és Adidas, Heavy Tools, O’Neill és Roxy bikiniket) és strandruhát keresni, pedig de: ugyan többségben vannak a minőségi sportfelszerelések, azért a galériában látni fogja, hogy vannak divatos strandruhák, nagyon szép, mintás fürdőruhák, törülközők és ultramenő strandtáskák is.

És persze igazán hasznos dolgok, például napvédő sátor, búvárszemüveg és gumicsónak. Szóval ha strandra indulna és nem akar ócskaságokat vásárolni a vízparti bazárban, itt a helye, sokféle nyári vízijáték, búvárfelszerelés és kiegészítő, csónak, felfújható játék, úszógumi, úszószemüveg, úszósapka és labda kapható. A női részlegen külön bontva találhatók a variálható darabok és a bikinik, illetve az úszódresszek, uszodai ruházat. Bónusz: ha valamiből adott boltban nincs a méretében, de egy másik Intersportban van, akkor van rá lehetősége, hogy átkérje azt a másik áruházból. Nézze meg a galériában – a teljesség igénye nélkül – a szuper kínálatot!

3. Ha szereti a finom megoldásokat:  Women's Secret

A Women's Secret kívülről nagyon romantikus hangulatú és szinte minden pasztellszínekben úszik, de ha jobban átnézi a kínálatot, talál vagány mintákat és neonszíneket is, épp egészséges mennyiségben. A közhiedelemmel ellentétben nem csak bugyik vannak, évek óta remek a bikinifelhozatal és akár farmert is lehet a márkánál vásárolni. Strandtörülközőket sajnos nem találtunk, pedig elsősorban kiegészítőkért néztünk be, de a strandruhák nagyon jók és szép strandtáskákból sincs hiány – egyik kedvencünket már leárazták 5 ezer forintra. Flip-flopok is vannak 2300 forint körülre leárazva, és mellműtéten átesett nőknek is kínálnak bikiniket (igaz, némi balhé után), ami az ilyen nagy nemzetközi márkáknál nem szokás: szerintünk remek ötlet.

4. Menő dolgok leárazva: Oysho

A Women's Secretből rögtön a konkurencia felé vettük az irányt. A Tezenisben bikiniken és otthonra való pamutholmikon kívül épp nem találtunk semmit, de az Oyshóban jót lehet tobzódni: nagyon szép strandtörülközők kaphatók, puhák és színesek. Ugyanígy a sarongokat is nehéz otthagyni és legalább ötféle strandpapucs jött velünk szembe, a flip-floptól a mostanság divatos gyógypapucs-utánzatokig. Hatalmas, színes strandtáskákért is érdemes benézni, leárazva alig 5 ezer forintba kerülnek, és az egész üzletben finom parfümillat van. Tényleg, nem az a tolakodó, fejfájdítós féle.

5. Ha hiperben jár: F&F 

Az ismert fehérneműüzletek után benéztünk még pár fast fashion boltba is, de ezekben – érthető módon – nincsenek felkészülve strandcuccokból. Meglepődtünk, hogy a H&M-ben nem láttunk flip-flopokat, valószínűleg csak átmeneti készlethiány lehet a nagy leárazások miatt: olcsó papucsért általában érdemes a svéd üzletbe menni. A H&M Home részlegén puha törülközőkből csak párfélét láttunk, egyéb strandfelszerelésnek pedig nyoma se volt. Jártunkban-keltünkben szembejött még egy Carpisa üzlet, ahol tökéletes gumitáskát láttunk 3295 forintos áron, ami pont tökéletes akkor, ha strandoláshoz keresünk valamit.

Némi lődörgés után elmentünk a Váci úti Tesco Extrába, ahol tudjuk, hogy az F&F kollekciók kiemelt helyet kapnak. Így is volt, a rengeteg leárazott ruha között ott lapultak a leárazott bikinik, kalapok és strandruhák is. Itt rögtön egy 6 ezer forintos flamingós szalmatáskába szerettünk bele, de a 3-4 ezer forintos, puha anyagú strandruhákat is nehéz otthagyni. A strandruhák illenek az F&F bikinikhez, így esélyes, hogy rögtön azt is bevásárol az ember. A galériában megnézheti, milyen papucsokat, kalapokat és egyéb strandkiegészítőket láttunk a Tescóban: valószínűleg sátrat is találunk, ha elmegyünk addig az osztályig, és vízipisztoly is szokott lenni a gyerekosztályon.

+1.  Ha az ár a lényeg: Cin Cin

A Ferenciek terén található, hatalmas, általában Kínából importált árut kínáló Cin Cin-be is benéztünk, ahol a sok szandál mellett gumipapucsból és gumiszandálból sem volt hiány. Általában nagyon strasszos vagy minimum fémes színűre festett minden, de keresni kell a 2500 forintnál drágább cipőket, mert olyanok nem nagyon vannak. Nekem persze egy elég bumfordi gumicipő nyerte el tetszésem, az is leginkább azért, mert olyan kényelmes, mintha nem lenne semmi a lábamon. A többi strasszos, szegecses, fényezett verziót is megtalálja a galériában!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra