OFFLINE

Készítsen magának baracklevet!

2014. július 9., szerda 19:40

Szezonban nemcsak lekvárt készíthetünk a sárgabarackból, hanem akár rostos ivólevet is. Narancssárga színe akár még ősszel-télen is felidézi az elmúlt nyarat – már ha marad belőle valamennyi addigra, ugyanis jól behűtve nagyon itatja magát!

Hozzávalók egy liter barackpürére számolva:

  • 1 l barackpüré
  • 1 l víz
  • 1 g citromsav
  • 140 g cukor

Elkészítés:

1. Tetszőleges mennyiségű megmosott és kimagozott sárgabarackot gyümölcscentrifugán vagy paradicsompasszírozóval átpasszírozzunk. Az így kapott barackpürét lemérjük, és a barackpüré mennyisége alapján fogjuk adagolni a hozzávalókat. (Tehát mondjuk öt liter barackpüréhez a többi hozzávalónak is az ötszörösét vesszük.)

2. A barackpüréhez hozzáadjuk a vizet, a cukrot és a citromsavat, majd összeforraljuk. A forralás során esetlegesen keletkezett habot leszedjük a baracklé tetejéről.

3. A kész baracklevet csírátlanított üvegekbe töltjük. Ehhez célszerű az üvegeket jó forró vízben elmosni, majd 10 percre 110-120°C-ra előmelegített sütőbe tenni. A forró baracklevet a forró üvegekbe töltjük, így az üveg nem fog elpattanni.

4. A lezárt üvegeket száraz dunsztba tesszük: legegyszerűbb visszarakni az üvegeket a lezárt sütőbe, és hagyni, hogy a sütővel együtt hűljenek ki.

5. Fogyasztáskor a baracklé ízlés szerint hígítható sima csapvízzel vagy szódával: nálunk van, aki felesben szereti hígítani, és van, aki két rész barackléhez egy rész vizet ad.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta