7 millió forintos Dolce & Gabbana bunda: menő vagy ciki?

Bicskanyitogatóan túlárazott designercuccokban ebben a szezonban sincs hiány a piacon. Az elmúlt időszakban elmerengtünk már azon, hogy vajon ki perkál ki 22 millió forintot az Hermès kézzel varrt, krokodilbőr pasifelsőjére, vagy az Olsen ikrek 11.8 millió forintos hátizsákjára, amit Damien Hirst ikonikus pöttyei ihlettek. De hasonlóképpen gondolkodóba estünk Charlotte Olympia 427.289 forintos, giccses nyaralós szandáljaitól vagy Kim Kardashian gyöngyökkel kirakott 4.4. millió forintos lánybúcsús miniruhájától is, amit a Balmain 2012-es őszi-téli kollekciójából választott a megosztó celebnő.

Ezúttal a fashionspot.com szerkesztői hívták fel a figyelmünket az Andrássy úti Il Bacio di Stile földszintjén is megtalálható Dolce & Gabbana őszi-téli kollekciójának egyik méregdrága alapdarabjára, a rendkívül finom alpaka gyapjúból és rókaprémből készült vörös árnyalatú bundára. A Grimm testvérek Piroska és a farkas című meséje ihlette feltűnő kabátért ugyanis az egyik legmenőbb luxuswebáruházban, a Luisa Via Román 31.800 dollárt (7.2 millió forint) kérnek, ami egy autó árával vetekszik. Mi eléggé sajnálnánk olyan cuccra elherdálni a pénzt, amit valószínűleg nem is lehet egy-két alkalomnál többször elsütni egy szezonban. 

Több, mint 7 milliót kér az olasz divatház a bundáért
Több, mint 7 milliót kér az olasz divatház a bundáértCatwalking / Europress / Getty

A műszőr helyett igazi állatok szőrével dolgozó balhés olasz tervezőpáros mellett a Saint Laurent sem szégyell egy vagyont elkérni termékeiért. A divatház vezető tervezője például annyira megnyomta a cerkát ebben a szezonban, hogy egy egyszerű fehér pólóért 119.000 forintot kér, de ennél is röhejesebb, hogy egy pár harisnyát 1290 dollára (292.500 forint) áraztak be a márkánál.

Kate Moss már jó ideje beszerezte a Saint Laurent harisnyát
Kate Moss már jó ideje beszerezte a Saint Laurent harisnyátVenturelli / Europress / Getty

A tartósnak mondott olasz gyártmányú harisnya poliamid szövetből készült, melyet csillogó kristálykövekkel raktak ki a divatháznál. Bár valószínűleg cigarettával ez a harisnya is ugyanolyan könnyen kiégethető, mint a többi, az ára mindenesetre zavarbaejtő, hiszen ennyi pénzért már szert tehetünk egy különleges tulajdonságokkal bíró Maine Coon típusú macskára, elmehetünk egy egyhetes tengerparti nyaralásra vagy vehetünk egy Simone Rocha által tervett selyemnadrágot is, ha akarunk. Ön mit gondol az efféle túlárazásokról? Menőnek találja ezt az üzleti fogást vagy inkább pofátlanságnak tartja? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek