Zanza!

Nyár van, ilyenkor kötelezőek a könnyű, sütés nélküli, hűsítő desszertek. Ha épp nem fagyizunk, jól jöhet egy-egy pohárdesszert is, ebből készítettünk már alap verziót, villantósat pezsgővel és narancsos-mákosat is. Ez az édesség a mentától és a zöldcitromtól üdítő, a málna pedig kötelező a tetejére!

DSC 5136akicsi
Fotó: Katuci

Hozzávalók (4-6 adaghoz):

  • 4 dl zsíros tejszín
  • 2 dl zsíros tej
  • 10 dkg cukor
  • 4 lapzselatin
  • ½ rúd vanília
  • 10-12 mentalevél
  • 1 lime
  • 20 dkg málna

Elkészítés:

1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.

2. A tejet és a tejszínt felforraljuk a cukorral, a vanília kikapart magjaival, a lime finomra reszelt héjával és a mentalevelekkel.

3. Ahogy felforr, levesszük a lángról, kihalásszuk a mentaleveleket. A kicsavart zselatinlapokat gyorsan elkeverjük a forró folyadékban.

4. Az elkészült desszerteket poharakba adagoljuk, dobhatunk bele néhány szem málnát, fél napra hűtőbe tesszük.

5. A megszilárdult krémet friss málnával tálaljuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra