DIY: Készítse el Katalin hercegné gumikarkötőjét!

Mi sem gondoltuk volna, de Katalin hercegné is rendszeresen hordja azt az öt perc alatt elkészíthető, ötszáz forintos karkötőt, ami a csináld magad praktikák egyik legnépszerűbbje mostanában. A 'loom band' elnevezésű, gumikarikákból összeeszkábálható karperec a gyerekek körében a legnépszerűbb,  Katalinon kívül pedig David Beckham és Jimmy Kimmel is előszeretettel reklámozza. Megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni ezt a nagyon egyszerű műanyag karkötőt, ami valószínűleg nagy trend lesz a hercegnének köszönhetően.

Katalin hercegné Új-Zélandi turnéja során nem csak csinos szettjeivel hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy nem egy kiskosztümjéhez azt a műanyag-karkötőt választotta kiegészítőnek, ami a gyerekek legnagyobb DIY-kedvence mostanában. Katalin és Vilmos herceg egyébként még áprilisban kaptak pár darabot két kislánytól, azóta pedig többször is viselték, így eléggé sanszos, hogy mivel a hercegné is hordja, abszolút trend lesz a jövőben: az Amazonon már most a nyolcadik legkeresettebb termék közt van. A karkötő ötlete egyébként egy kétgyermekes amerikai családapától származik, aki azóta több mint négymillió darabot adott el világszerte. Megmutatjuk, hogyan készítheti el nagyjából öt perc alatt az ötszáz forintos karkötőt. 

Amire szükség lesz:

  • egyetlen csomag, amiben a karkötő összes elemét megtalálja: egy tucat gumit, lezáró-végeket és két horgolótűre hajazó műanyag botot (aminek egyébként nem sok hasznát venni). Mi ötszát forintért, a sarki kisboltban vettük a sajátunkat, úgyhogy nem kell hobbiboltokban keresgélnie a hozzávalókat, esélyes, hogy a kasszák környékén kallódik egy pár csomag más üzletben is.

Első lépés: Bontsa ki a tasakot, szedje ki a gumikat és találja ki, milyen karkötőt szeretne. Ha maradna a minimál kétszínűnél, válogassa ki hozzá a gumikat. A tasak tartalmából kb. négy karkötőt készíthet, a lezáró végekből mindenféle színűt adnak, egy karkötőhöz körülbelül 22-28 gumigyűrűre lesz szüksége. Mi 'ha már lúd, legyen kövér' alapon maradtunk a szivárványos verziónál.

Második lépés: Fogjon meg két tetszőleges gumit, tegye őket egymásra kereszt formát alkotva. Az egyiket - esetünkben a vízszintesen fekvő rózsaszínt - tekerje át a függőleges helyzetben lévő másikon és kösse csomóra. Az első lépés gyakorlatilag egy csomózás, ezzel adja meg a karkötő alapját és biztosítja, hogy jól le legyen zárva a vége.

Harmadik lépés: A csomózás után neki is lehet állni a fűzésnek, ami viccen kívül a legegyszerűbb dolog a világon. Fogja a gumit,hajtogassa C-alakra, hogy félkörívet kapjon, majd fogjon egy másik színűt a kupacból, azt is hajtsa félbe és bújtassa át az előzőn. Gyakorlatilag az egész fűzés ennyiből áll: gumikat gumin át kell bújtatni addig, amíg el nem éri a kívánt hosszt. (Ha nem érthető ez a lépés, görgessen lejjeb a tutorial-videóért!)

Negyedik lépés: Fűzés közben méregesse a karjához a karkötőt: mivel a gumi nyúlik, ezért nem kell pontosan akkora méretet csinálnia, mint amekkora valójában kell a csuklójára. Ennél a gumikarkötőnél különben is előnyös, ha nyúlik valamennyit, hiszen így jobban érvényesül a forma. 

Ötödik lépés: Zárja le! Fogjon egy színben passzoló zárat a csomagból és akassza bele a karkötő két végét. Ügyeljen arra, hogy a jobb és baloldali végeket is a zárókapocs egy-egy felére akassza. 

Hatodik lépés: Legyen büszke, elkészült a remekmű!

A biztonság kedvéért azért itt egy tutorial videó is, ami alapján még biztosabban el tudja készíteni ezt a gyors csináld magad-karkötőt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek