Aranyköpése miatt került bajba Kate Moss

Furcsa vitába keveredett a brit szupermodell, Kate Moss a Hudson Bay nevű márkának köszönhetően, akik Moss egyik elhíresült aranyköpését nyomták pólójukra a nyári szezonban. A „Nothing tastes as good as skinny feels” (Nincs jobb érzés a soványságnál) mondattal ellátott felső azonban szemet szúrt a márka egyik torontói üzletében vásárló ügyfélnek, aki gondoskodott róla, hogy az ügy futótűzként terjedjen a Twitteren.

„Hihetetlen felelőtlenség a táplálkozási rendellenséget támogatni” – ilyen és ehhez hasonló mondatok olvashatóak a közösségi oldalon a #NotBuyingIt hashtaggel felcímkézett posztokban, aminek nyomására a Hudson Bay vezetősége úgy döntött, hogy azonnal leveszi polcairól a kanadai származású tervező, Christopher Lee Sauve kalóriatáblás termékét.

Íme a vitát kiváltó póló
Íme a vitát kiváltó pólóFacebbok

A Kate Moss szájából viccesen hangzó mondat egyébként 2009-ben hangzott el egy WWD-nek adott interjú során, ami már akkor is azonnali felháborodást keltett világszerte, de mindezek ellenére az interneten az anorexiás Thinspiration követők mottójává is vált. Sőt, a balhét meglovagolva Jonathan Adler párnákra is hímeztette az idézetet, melyeket 100 dollárért (22.720 forint) árult – írja a vogue.com.

Szerintem a póló...

„Őszintén értékeljük az ügyfeleinket, így természetesen a problémáikat is komolyan vesszük és elismerjük, hogy sokakat sért a termékünk. Bár tiszteletben tartjuk a tervező művészetét, az érzékeny ügy kirobbanására való tekintettel mégis arra az elhatározásra jutottunk, hogy azonnal eltávolítjuk a pólót az üzleteinkből és a thebay.com oldaláról is" – olvasható a márka szóvivőjének nyilatkozata a Toronto Starban.

A póló New Yorkban élő tervezője abszurdnak találta az emberek álszent felháborodását, szerinte ezek után bármelyik másik művére rámutathat valaki, hogy azt tiltsák be, mert sérti a elveit. Így semmi meglepő nincsen abban, hogy Sauvé úgy döntött, hogy saját webáruházában tovább árulja a pólót 65 dollárért (14.760 forint).

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra