Vendégváró ínyenceknek: sonkába tekert garnélafalatok

Zanza!

Gyors nyári vendégvárónak vagy előtételnek is kínálhatja ezeket a göngyölt garnélafalatokat, amik sütés közben szinte teljesen átveszik a sonka ízét. A sonkába csavarás elsőre kicsit pepecselősnek tűnhet, de tapasztalatból mondjuk, hogy a gyors sütés mindenért kárpótol.

DSC 6038kicsi
Fotó: Katuci

Hozzávalók:

  • 20 dkg tisztított, fagyasztott garnéla (természetesen friss is lehet)
  • 10 dkg vékony szeletekre vágott sonka (prosciutto, serrano, feketeerdő, stb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors
  • pálcikák

Elkészítés:

1. A rákokat hagyjuk felengedni, leöblítjük, megszárítjuk.

2. Előkészítjük a pácot: a megtisztított fokhagymagerezdeket az olívaolajba nyomjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, ráfacsarunk egy kevés citromlevet, simára keverjük. A rákokat alaposan átforgatjuk a pácban, félórát állni hagyjuk benne.

3. A sonkaszeleteket megfelezzük, rátekerjük a garnélákra, úgy, hogy a farokrész kilógjon. Egy fogvájóval vagy kisméretű nyárssal két helyen átszúrjuk.

4. Serpenyőben néhány csepp olajat hevítünk, ráhelyezzük a falatkákat, 3 percig sütjük, majd megfordítjuk őket. A serpenyőre fedőt teszünk, további három percig sütjük. Gyorsan kiszedjük a rákfalatokat, friss salátával azonnal tálaljuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra