Hordjon habszivacsból készült ruhát!

A legutóbbi divat- és designhetek tapasztalatai alapján újra fénykorát éli a nyolcvanas évek legelejének posztmodern irányzata, a Memphis stílus, aminek forma- és színvilága még a modernitást kedvelők körében is megdöbbentést váltott ki harminc évvel ezelőtt.

Ilyen feltűnő és egyszerre letisztult formákat és anyagokat mutattak be többek között Milánóban és New Yorkban, de a szemfüles és provokatív American Apparel is piacra dobott egy kollekciót, melyet a stílusirányzat egyik legmeghatározóbb képviselője, Nathalie du Pasquier mintái ihlettek – írja a dezeen.com.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Hasonlóan eklektikus és szokatlan formákban és árnyalatokban gondolkodott a londoni Westminster Egyetem végzős diákja, Valeska Jasso Collado is, aki kombinált fémből, vékony habszivacsból és latex anyagból készítette el merész diplomamunkáját, ami leginkább a Memphis mozgalom egyik vezetőtervezője, a milánói származású Ettore Sottsass munkáit idézi fel.

„A Memphis bútorok és a lakásdesign ihlette alakzataimat. Szeretem a geometrikus formákat. A polifoamra különböző színű latex rétegeket ragasztottam fel. Azért választottam ezt az anyagot, mert így nem kellett a ruhának semmilyen keretet építeni, ami megszokott módszer ilyen esetekben. Több hónapba telt, mire kitaláltuk, hogy milyen anyaggal érdemes összekapcsolni a a polifoamot, mivel a legtöbb anyag megváltozik, miközben formázzuk" – mondja a művész, akit Benn Feiss kerámiái is inspiráltak a nagyméretű, élénk színű és fényes textúrájú darabok elkészítésénél.

Jasso Collado egyébként elismerte, hogy ruhái jelenlegi állapotukban nem különösebben tartoznak a hordható kategóriába, de reméli, hogy némi változtatással egy napon piacra is dobhatja majd kollekcióját. Ide kattintva megnézheti, hogy miben gondolkozott az elismert egyetem többi végzős diákja 2014-ben!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek