FIFA-kupa Louis Vuitton díszdobozban: menő vagy ciki?

Naomi Campbell a 2010-es kupával
Naomi Campbell a 2010-es kupávalBertrand Rindoff Petroff / Europress / Getty

A következő szezonra konfekciószagú kollekcióval készülő Louis Vuitton immár második alkalommal bólintott rá a FIFÁ-val való együttműködésre, így idén is a francia divatház készíti el a VB trófea hivatalos utazóládáját – írja a vogue.com. Először 2010-ben, az akkori világbajnokság helyszínére, Dél-Afrikába szállították a kupát Louis Vuitton táskában, melyet akkor Naomi Campbell mutatott be a futballrajongó közönségnek.

Azt sajnos nem tudjuk, hogy a FIFA vezetőségének mi oka lehetett lecserélni az 1930 óta használatos páncélozott fémdobozt a luxusdivatház puccos díszdobozára, de szerintünk jobb helye is lett volna a táskára fordított több millióra rúgó összegnek a brazil favellák környékén, mint így egy dúsgazdag focista garázsában.

A 18 karátos aranyból készült 6 kilogrammos trófeát július 13-án tehát a Louis Vuitton ikonikus, arany színű Canvas monogrammal és speciális sárgaréz zárszerkezettel ellátott dobozában adják át a nyertes csapat kapitányának a Rio de Janeiro-i Maracana stadionban. Az utazótáskát egyébként kézzel, száz munkaóra alatt készítették el a divatház Párizs melletti, Asniéresben található műhelyében.

Íme az idei kupa és díszdoboza
Íme az idei kupa és díszdoboza

A Louis Vuitton körülbelül 450 ehhez hasonló speciális megrendelést teljesít évente, ami azt jelenti, hogy ez központi része a 150 éve működő divatház üzleti stratégiájának. A divatház kreatívigazgatója, Nicolas Ghesquiere idén leszerződött még a világ másik jelentős sporteseményével, az 1851 óta futó Amerika Kupával és a egy vitorlásversennyel is. Ön mit gondol, menőnek találja a FIFA rongyrázását vagy inkább cikinek találja, hogy ilyen méregdrága dobozban adják át a tömör aranyból készült kupát? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1637) (1727) Ciki!
Mustra