OFFLINE

FIFA-kupa Louis Vuitton díszdobozban: menő vagy ciki?

2014. június 28., szombat 09:24

A következő szezonra konfekciószagú kollekcióval készülő Louis Vuitton immár második alkalommal bólintott rá a FIFÁ-val való együttműködésre, így idén is a francia divatház készíti el a VB trófea hivatalos utazóládáját – írja a vogue.com. Először 2010-ben, az akkori világbajnokság helyszínére, Dél-Afrikába szállították a kupát Louis Vuitton táskában, melyet akkor Naomi Campbell mutatott be a futballrajongó közönségnek.

Azt sajnos nem tudjuk, hogy a FIFA vezetőségének mi oka lehetett lecserélni az 1930 óta használatos páncélozott fémdobozt a luxusdivatház puccos díszdobozára, de szerintünk jobb helye is lett volna a táskára fordított több millióra rúgó összegnek a brazil favellák környékén, mint így egy dúsgazdag focista garázsában.

A 18 karátos aranyból készült 6 kilogrammos trófeát július 13-án tehát a Louis Vuitton ikonikus, arany színű Canvas monogrammal és speciális sárgaréz zárszerkezettel ellátott dobozában adják át a nyertes csapat kapitányának a Rio de Janeiro-i Maracana stadionban. Az utazótáskát egyébként kézzel, száz munkaóra alatt készítették el a divatház Párizs melletti, Asniéresben található műhelyében.

Íme az idei kupa és díszdoboza
Íme az idei kupa és díszdoboza

A Louis Vuitton körülbelül 450 ehhez hasonló speciális megrendelést teljesít évente, ami azt jelenti, hogy ez központi része a 150 éve működő divatház üzleti stratégiájának. A divatház kreatívigazgatója, Nicolas Ghesquiere idén leszerződött még a világ másik jelentős sporteseményével, az 1851 óta futó Amerika Kupával és a egy vitorlásversennyel is. Ön mit gondol, menőnek találja a FIFA rongyrázását vagy inkább cikinek találja, hogy ilyen méregdrága dobozban adják át a tömör aranyból készült kupát? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1066 szavazat 1046 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta