Leárazás: várjon még!

Az idei nyári leárazás még nagyon az elején tart, épp csak elkezdődött, sok helyen azonban máris mérethiány van és hatalmas tömeg. A H&M-ben még hétköznap napközben is tömött sorok állnak a kasszánál, a Zarában, Stradivariusban sokminden csak pár ezer forinttal van leárazva, nehéz kihagyhatatlan ajánlatot kifogni. Amiket év közben kinéztünk, már legtöbbször elfogytak, hiába kerestük őket kitartóan, sokszor kaptuk azt a választ, hogy már teljesen áron elvitték a legjobb cuccokat. A Reserved és a New Yorker a kirakatban nagy akciót hirdet, de a boltjaikban alig van valami leárazva. Kilenc márkánál jártunk, egyelőre csalódás ez a leárazás, a hajtás után kifejtjük kicsit bővebben, miért.

H&M: nagy tömeg, régi ruhák

Az Árkád H&M-je (de úgy általában a többi is) egy jól körülhatárolható területre pakolta a leárazott holmikat, melyek között találtunk olyan ruhákat is, amiket már a téli leárazáson is otthagytunk, és most is ugyanannyiért vigyorognak ránk, amennyiért már februárban sem kellettek. Keresgéltünk egy darabig a kinyúlt pulóverek és műszálas ingek között, mire találtunk pár jobb darabot, de persze a kasszánál kiderült, hogy az akciós, 4 ezer forintos blézerek közé bepakolt fekete zakó nincs leárazva, más pedig nem volt elég csábító. Ha egyszerű, irodába is hordható ruhákat szeretne, 4 ezer forint körüli árra számítson, pár blézer is kapható ennyiért, de lesír róluk, hogy nem dizájnerdarabok. A tréningfelsők és pulóverek 2000-3500 forint között kaphatók, egyébként letisztult stílusú, de kicsit unalmas műbőr retikülöket kap 3 ezerért. Az igazi olcsóságra még várni kell, de rajtunk kívül ezt nem sokan gondolhatják így, ugyanis már szerda délelőtt tömött sorok kígyóztak a kasszáknál és vitték az emberek a 3-4 ezres holmikat, mint a cukrot.

Mango: nekünk bejött

A Mangónál egyelőre a maximum leárazás 50% a kitett táblák szerint, és a legtöbb ruha tényleg féláron, vagy az eredeti ár 60%-áért vihető haza. Itt valóban beütött a leárazás, nem értjük, miért nem tolongtak a vásárlók. Jó sortokat kaphatunk 7 helyett 4 ezer forintért, szuper blúzokat féláron, azaz 5 ezer forint alatt. Sok a pálmafás print (de azt épp szeretjük) és sok az irodista szett, ami mindig jól jön. A kiegészítők is féláron kaphatók, ha teheti, nézzen be, mert ugyan lesz még minden 70%-kal leárazva, de akkor már valószínűleg nem lesz mindenből méret.

Zara: egyelőre magasak az árak

A Zarában az igazán menő holmik vagy már elfogytak, vagy alig vannak leárazva, az értelmezhetetlen cuccok viszont egész jó áron kaphatók, csak azokra nincs szüksége senkinek. Az igazán csinos szoknyákért még mindig 7-10 ezer forintot kérnek (a 10-17 ezer helyett), a blézerekért 10-16 ezret (15-25 ezer helyett). Táskákból már most nagyon keveset találtunk, pedig régen ez volt a Zara leárazás erőssége, és a szebb cipők is felszívódtak. A Zara másik erőssége, hogy a blézerek között vannak nagyon szépek, amik simán megérnek 13 ezret, és a felsők között is találni olyan különleges darabokat, amikért megéri kifizetni 7 ezer forintot. Mi még kivárunk, és csöndben bízunk benne, hogy feltöltik a leárazott készleteket is – de attól tartunk, az elmúlt években rájöttek a márka emberei, miből mennyi fogy Magyarországon és ezentúl nem lesz a leárazás igazi habzsi-dőzsi.

Stradivarius: a keresőre ne számítson

A Stradivariusba célirányosan mentünk, mert a honlapon egész használhatónak tűnő készlet-kereső szerint a Vörösmarty téren kellett volna meglelnünk a 38-as fekete skortot. Az nem volt persze, de megtudtuk, hogy a keresőre ne is nagyon számítsunk, főleg ne a leárazások alatt. Több üzletben is körülnéztünk ezek után, de skort sehol nem volt, csak sárga és pink színben, voltak viszont elég jó, 3995 forintra leárazott cipők és 2995 forintos blúzok minden mennyiségben.

Pull & Bear: 1000 forintos akciók

Ebben az Inditex üzletben futottunk bele legtöbbször abba, hogy valami alig egy ezressel olcsóbb, mint teljes áron. Jellemző ez a pulóverekre, skortokra, ruhákra. Ami 10 ezer forintért drága volt egész tavasszal, az 8 ezer forintért is drága nyár elején. Legalábbis szerintünk. Itt valószínűleg az áraknak köszönhetően egyelőre sokmindenből vannak változatos méretek, de például a Vörösmarty téri üzletben szinte semmit nem találtunk meg abból, amit kerestünk. Ha van rá lehetősége, menjen el az Árkádba, ott elég jó az árukészlet.

C&A: 44-esek, előre!

A C&A is elkezdte a lerázást, de elég visszafogottan: a farmering jó vétel 3590 forintért, szoknya is kapható alig 2 ezerért, és tinileggings 1500 forintba kerül. Jó hír a molett hölgyeknek, hogy sok 44-46-os blúz és blézer várja leendő gazdáját féláron.

Reserved: nincs is leárazás?

A Reservedben eléggé átverve éreztük magunkat, ugyanis a fél üzletben ki volt írva, hogy leárazás, de az árcédulákon a teljes ár szerepelt – azaz nem volt leárazás. Nagy nehezen kihúztunk pár olcsóbb darabot a halmokból, de eléggé unalmas, hogy a hangsúlyos "3995 forinttól" és "1495 forinttól" kiírások alatt jó, ha egy olyan cucc van, ami tényleg annyiba kerül, a többi inkább a hirdetett ár kétszerese.

Springfield: még kivárunk

Az alig megvilágított üzletbe gyakran pont a sötétség miatt nincs kedvünk bemenni, most legyűrtük ellenérzéseinket és megnéztük, mi kapható. A ruhák között sok a féláras, ami 5 ezer forintba kerül, a honlap szerint pedig 70%-kal leárazott termékek is vannak, csak mi voltunk figyelmetlenek. A legjobb, hogy náluk rendelni is lehet, úgyhogy ha kinézett valamit neten, nem kell a fél várost bejárnia, hátha valamelyik üzletben pont van a méretében az áhított termék. Mi a Springfielddel úgy vagyunk, mint a Promoddal: a leárazás utolsó napjaiban nagyon jó dolgokat lehet kifogni, röhejes áron, addig viszont nem szeretünk bele semmibe.

New Yorker: leárazás nélkül is olcsó

A New Yorkerben sem vitték egyelőre túlzásba a leárazást, ráadásul elég visszafogott árcédulákkal jelzik, mi kapott új árat, úgyhogy nehéz kiszemezgetni az olcsóbb holmikat. Azt azért el kell mondani, hogy itt teljes áron sem túl drágák a ruhák, úgyhogy sokszor azt hittük, leáraszott terméket próbálgatunk, de az teljes áron került alig 3-4 ezer forintba. Ha itt beindul a leárazás, tényleg mindent 800 meg 1500 forintokért fognak kiszórni – legalábbis ebben reménykedhetünk az elmúlt évek gyakorlata alapján. Majd meglátjuk, idén mi lesz.

Összességében, ha valamibe beleszeretett a szezonban, rohanjon, hátha van még belőle, de jó eséllyel nem lesz. A slágerdarabok a legtöbb helyen elfogytak. A bizsuk és táskák, cipők között ki lehet fogni szépeket kifejezetten olcsón is, de ehhez rengeteg türelem kell. Ha épp nincs olyan ruhadarab, ami nélkül nem tud élni, csak unalmában nézelődne, várjon még egy hetet, hátha akkor olcsóbban megússza. Amúgy sem túl jó szórakozás a tömegben lökdösődés és a végnélküli sorban állás.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra