OFFLINE

Mi a közös Carla Bruniban és Catherine Deneuve-ben?

2014. június 26., csütörtök 11:20

Június 26-án, csütörtökön (azaz ma) mutatják be a mozikban a tervezőzseni, Yves Saint Laurent életéről szóló filmet, ami mellett természetesen a Tejben-Vajban, a Dívány divatrovata sem mehet el szó nélkül. A mű egyébként változatos és izgalmas történet alkotásról, szerelemről, divatról és hírnévről, amely egyúttal a 20. század egyik legkreatívabb alkotóinak életébe és gondolataiba is betekintést nyújt.

A közönség elsőként a 64. Berlini Filmfesztiválon láthatta. A főszereplő, Pierre Niney napjaink legújabb francia felfedezettje, épp oly vehemenciával és szenvedéllyel veti bele magát munkájába, ahogy azt Yves Saint Laurent tette a maga idejében.

A film rövid története

1957. január, Párizs. A 21 éves Yves Saint Laurent váratlan lehetőséghez jut: a nagynevű divatház alapítója, Christian Dior asszisztense lesz. Amikor pedig a cég már a fiatal tehetség saját tervezésű haute couture-kollekcióját is bemutatja, érthetően azonnal a divatszakma figyelemének középpontjába kerül. A bemutató óriási siker, Yves Saint Laurent-t az addig alkalmazott merev formák felszabadítójaként, szinte forradalmárként ünneplik.

Bár megkapja azt a csillogást, amire vágyott, öröme nem tarthat sokáig. Behívják katonának és Algériába vezénylik, ahol gyilkos polgárháború zajlik. A meglehetősen érzékeny és labilis Yves nem is bírja sokáig, idegösszeomlást kap, pszichiátriára kerül, ahol elektrosokkal kezelik.

Híres modellek

A divatmester a ’60-as, ’70-es években elsőként alkotott ruhakölteményeket farmerből, botrányt robbantott ki áttetsző anyagú kollekcióival, később divatba hozta a nadrágkosztümöt és a combközépig érő csizmát, amelyekkel „hatalmat adott” a nőknek. Ruháit többek között szupersztárok hordták, mint pl. Catherine Deneuve, a topmodell Claudia Schiffer vagy Carla Bruni. Emiatt gondoltuk úgy, hogy egy galériával emlékezünk meg a francia tervező munkásságáról: a képek között megtalálja a már említett hírességeket és Laurent-ról is láthat archív felvételeket!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta