OFFLINE

Elárverezik II. Erzsébet púderrózsaszín ruháját

2014. június 25., szerda 09:24

Elárverezik azt a 40-es évekbeli, halványrózsaszín, hímzett selyemruhát, amit II. Erzsébet királynő hordott még 1953-as koronázása előtt – írja a BBC. A ruhát a királynő Kathleen Wardnak, a Clarence House telefonos kisasszonyának ajándékozta. Az árverést csütörtökön tartják Colchesterben, és 1000-1500 font (382.000-573.000 forint) közötti árat remélnek érte – a szerencsés vásárló megkapja az 1961-es Woman's Own magazin egy számát (melyben Kathleen Ward elmeséli, hogyan jutott a ruhához), valamint Ward királynőnek küldött köszönőlevelét, önéletrajzát és néhány egyéb levelét is.

Az árverést vezető Reeman Dansie Auctioneers szóvivője azt nyilatkozta, a ruha egész biztosan eredeti: ők adták el tavaly Diana nyakkendőjét is, akkor az Escada kiegészítővel 4000 fontot (1,5 millió forint) kaszáltak. Ward és a ruha közös történetéről sajnos nem derül ki több a külföldi sajtóból, de aki megkaparintja az 1961-es cikket az árverésen, az mindent tudni fog arról, miért ajándékozta II. Erzsébet a telefonos kisasszonynak az értékes ruhát.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta