14 trend, amit az Olsen-ikrek hoztak divatba

A közelmúltban ünnepelte 28. születésnapját a divatmániások egyik kedvenc ikerpárja, Mary-Kate és Ashley Olsen, akik szinte szó szerint a szemünk előtt nőttek fel. Bár a sorozatsztárból üzletasszonnyá avanzsált duó színészi tehetségét illetően megoszlanak a vélemények, azért abban a legtöbben egyetértenek, hogy egy-két ballépéstől eltekintve egyedi stílusuk meghatározóvá vált a divatvilágban. A refinery29.com szerkesztői összegyűjtötték, hogy milyen alapdarabokat kell beszereznie, ha valami miatt úgy szeretne öltözködni, mint az Olsen-ikrek. Íme!

1. Bohém maxiruhák

A bohém, hippisnek is nevezhető ruhákat éppen tíz évvel ezelőtt, a 18. születésnapjuk tájékán hozták be a köztudatba az ikrek, melyet aztán többek között Sienna Milleren láttunk indokolatlanul sokat az elmúlt években. A vintage stílusú darabok még mindig menők, hasonlót a Mangóban ön is beszerezhet 23.995 forintért.

2. Túlméretezett borítéktáskák

Fiatal koruk ellenére az ikrek mindig is szerették a nagyméretű, feltűnő kiegészítőket. Borítéktáskával már jóval azelőtt lencsevégre kapták őket, hogy az újra divatba jött volna. Hasonló darabokat a legtöbb hazai fast-fashion üzletben találni. Egy ezüst táskáért a Mangóban 9995 forintot kérnek.

3. Óriási napszemüvegek

Az ikrek egyik elengedhetetlen kelléke az eltúlzott méretű, kerek formájú napszemüveg, ami már védjegyükké vált az évek során. Olsenék gyakran jelennek meg ilyen hasznos designer kiegészítőben a vörös szőnyeges eseményeken és kosármeccseken is. Ha tényleg szeretne hasonlítani az ikrekre, akkor ez a darab megkerülhetetlen. Egy mutatós napszemüvegért a Zarában 7995 forintot, a H&M-ben 1290 forintot kérnek a szezonban.

4. Nőies szoknyák

Ashley Olsent ritkán látni nadrágban, jobban preferálja a csinos egyrészes ruhákat és a térd alatt elvágott, vintage stílusú szoknyákat, melyeket általában csinos ingekkel kombinál. Ennek köszönhetően előfordul, hogy kissé túlzásba esik és még a kutyasétáltatáshoz is jobban kirittyenteni magát, mint más ember a saját lagzijára. Egy nőies szoknyáért átlagosan 14.995 forintot kell otthagyni a Zarában.

5. Western csizma

Mary-Kate Olsen körülbelül 2006 óta hordja azokat a típusú western- és motoros-szereléseket, amikkel mi csak pár szezonnal ezelőtt kezdtünk el megbarátkozni. A 28 éves színésznő szerint a Balenciaga motoros-cuccai a legelegánsabb ruhákhoz is passzolnak. Divatos csizmákat a legtöbb hazai boltban lehet kapni többféle színben és sarokkal. A H&M-ben egy minden flanctól mentes lábbeliért 8990 forintot kérnek.

6. Gyógypapucs

Pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy kitegyük a lábunkat otthonról egy ilyen kényelmes házipapucsban. Pedig Ashley Olsen már 2011-ben megtette, a csúnya papucshoz egyszerű darabokat, farmeringet, nadrágot és luxus táskát passzintott. A szakértők szerint ez a pillanat nagy lépés volt a női-nomrcore szakaszában. A Birkenstock-mánia talán idén nyáron lesz a csúcsponton, bárhova nézünk, efféle papucsokat látunk a bloggerek lábán. Emiatt nem véletlen, hogy meg is kérik az árát, a Zarában egy fehér színű csúf papucsért 17.995 forintot kérnek.

7. Boszis ruhák

Mary-Kate Olsen 2006-ban kezdte el hordani a boszorkányos, fekete színű ruhákat, amikor a fél divatvilág flip-flopban és túl hosszú pólókban járt-kelt. A depresszív hatást keltő varázslónő-szerelések azóta is szezonról-szezonra megjelennek a divatházak kollekcióiban, de már beszerezhetőek megfizethetőbb márkáknál is. A Zarában például 29.995 forintot kell otthagyni egy hasonló csipkés darabért.

8. Nagy sálak

Rengeteg alkalommal kapják lencsevégre az ikreket hosszú, fátyolszerű sállal, melyből egyik kedvencük Alexander McQueen egyik ikonikussá vált koponyamintás nyomata. Bár Olsenék már tíz éve fontosnak tartják az efféle sálak használatát, a fast fashion üzletek csak pár szezonnal ezelőtt láttak fantáziát a különféle mintákkal ellátott sálakban. A H&M-ben például már 1490 forintért találtunk hasonlókat.

9. Leopárd minta

Bár mi annyira nem lelkesedünk az állatmintás ruhákért és kiegészítőkért, mégis lehet benne valami, ha évről-évre divatban tartják a divatházak. Mary-Kate Olsennek kabátja, táskája, cipője és sálja is van ilyen mintával. Hasonló darabok a hazai márkák polcain is gyakoriak, a Mangóban egy ilyen feltűnő mintával ellátott maxiruháért 29.995 forintot kérnek.

10. Blézer

Az ikrek fiatal koruk ellenére tisztában vannak azzal, hogy egy kifogástalanul szabott blézerrel sosem foghatnak mellé. Ezért nem is csoda, hogy számtalan alkalommal kapták őket lencsevégre különböző típusú zakókban és blézerekben. A blézer többek között a Diornak köszönhetően a következő szezonban sem kopik ki a divatból, a Zarában egy cipzáras zsebbel ellátott fazon 22.995 forintba, a Mangóban egy klasszikusabb darab 11.995 forintba kerül.

11. Karkötők minden mennyiségben

A refinery29.com jóindulatú szerkesztői szerint Mary-Kate Olsen már jóval a hollywoodi üdvöskéket öltöztető Rachel Zoe előtt menőnek találta és viselte is a hippis cuccokat és kiegészítőket, melyeket később a designer a saját ötleteként adott el Kaliforniában. Ilyen bizsukat itthon is dögivel be lehet szerezni, a legolcsóbbak a H&M-ben találhatóak, a legszemrevalóbbak pedig a Mangóban, ahol átlagosan 8000 forintot kérnek egy jobb darabért.

12. Babydoll ruhák

A leopárdmintás cuccokkal ellentétben a bő és szupermini darabokkal ki vagyunk békülve. Az ikrek babydoll mániája 2005-re tehető. Akkor a régi, de mindig elsüthető fazont Christian Louboutin platformcipőjével és egy Fendi táskával tették korszerűvé. Hasonló darabokért sem kell órákig járni a várost, a Zarában már 9995 forinttól kaphatóak hasonló fazonok.

13. Platform cipők

Az Olsen lányok nem a langaléta termetükről híresek, így semmi meglepő nincs abban, hogy szeretik megemelni pár centivel magasságukat, ami a trendeknek köszönhetően nemcsak tűsarkúban, de platformcipőben is megtehető. Az efféle cipők nőiesebb, nem tramplis fazonjai több üzletben is megtalálhatóak, a Mangóban például 13.995 forintot kérnek egy elegánsabb lábbeliért.

14. Luxus pulcsik- és kardigánok

A kényelmes és drága kardigánokat főleg Mary-Kate Olsen kedveli, amiket előnyben részesít akkor is, mikor éppen a New York-i divathéten van dolga. A kardigánmániás Olsen általában szürke, fekete és krémszínű kardigánokat visel, ilyeneket ön is beszerezhet, ha akar, a Zarában például már 5995 forintért lőhet egyet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra