OFFLINE

Nutellafagyi - fagyigépmentes recept

2014. június 23., hétfő 17:25

Sokan haboznak, hogy érdemes-e fagyigépet vásárolni. Én mindenképp mellette vagyok, de ha valaki nem szeretne, viszont kipróbálná a házilag készült fagyit, annak való ez a recept. Fagyigép nem kell hozzá, de egy késes daráló mindenképp. Jó sok banán adja az alapot, aminek klasszikus párja a nutella. Ahogy összedolgozza a gép a pépet, már kanalazható is a fagyi. Aki a jégkrémet szeretni, töltse műanyag vagy szilikon jégkrémformába, és fagyassza ki néhány óra alatt.

DSC 5079akicsi
Fotó: Katuci

Ha nincs ínyükre a banán-nutella párosítás, próbálják ki ugyanezt érett avokadó és nutella kombinációban. Az avokádóíz egyáltalán nem lesz érezhető, viszont kellően zsíros alapot ad ahhoz, hogy fagyigép nélkül se legyen jégkristályos a végeredmény. Bónusz: az avokádó iszonyú egészséges, viszont a legtöbb gyerek garantáltan fujjog rá. Értelemszerűen ugyanezen okból finnyás kiskorúak körében érdemes nem reklámozni, hogy ebben is az van.

Hozzávalók:

6 banán, vagy helyette 4 nagy, érett (!) avokádó
15 dkg nutella (elhivatottaknak házi nutella)

  1. A banánt felszeleteljük, sütőpapírral borított vágódeszkára tesszük a szeleteket, néhány órára fagyasztóba tesszük.
  2. Ha megfagyott a banán, áttesszük egy késes aprítóba, összedaráljuk. Mikor már morzsás a banán, hozzáadjuk a nutellát, készre dolgoztatjuk a darálóval a fagyit.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta