OFFLINE

Nézze meg Spanyolország új királynéját!

2014. június 21., szombat 09:22

János Károly korábbi spanyol király szerdán este 6-kor írta alá a saját lemondásáról szóló törvényt, ezzel hivatalosan is átadta a koronát fiának. A beiktatási ceremóniát csütörtökön tartották, ekkortól VI. Fülöp az új király, lánya, Eleonóra felvette az Asturias hercegnője címet (mostanáig Fülöp volt Asturias hercege), VI. Fülöp felesége, a stílusos Letícia hercegné pedig már királyné.

A beiktatás részleteit és hátterét megtalálja az Indexen, mi most Letícia ruhaválasztásával fogunk foglalkozni: végülis nem mellékes kérdés, hogy mit vesz fel egy nő azon a napon, amikor királynévá válik. A spanyol hercegné valószínűleg a tervezőn nem gondolkozott sokat, kedvencétől, Felipe Varelától választott egy nyakrésznél díszített, térdig érő, elefántcsontszín ruhát a hozzá illő kabáttal – ahogy a Huffington Post írja, egy hagyományos estélyi csicsás tiarával szóba sem jöhetett a válságból lassan kilábaló Spanyolországban.

A világos színű ruhához – mely akár azt is szimbolizálhatja, hogy tiszta lappal szeretnének kezdeni János Károly balhéi és nőügyei után – Letícia nude kiegészítőket és természetes sminket választott. A visszafogott kabát nyakánál a díszítés a spanyol zászló színeiben csillog, a két lány, Zsófia és Eleonóra ruhája pedig tökéletesen illik anyjuk szettjéhez – Zsófia szitakötős hajpántja igazán stílusos választás.

Az 1972-es születésű Letícia Ortiz újságíróként, bemondónőként dolgozott, és mielőtt hozzáment volna Fülöphöz, volt egy egy éves házassága (1999-ben) korábbi irodalomprofesszorával. Dolgozott híradósként a TVE-nél, megfordult Mexikóban, illetve a CNN+ stábjában is. Többek között ő közvetített a 2001.szeptember 11-i eseményekről, valamint a 2001-es amerikai elnökválasztásról is, 2002-ben pedig kitüntették a legjobb harminc év alatti újságíróknak járó díjjal. Apja szintén újságíró, anyja ápolónő, míg nagyapja taxisofőrként dolgozott. 2004-ben ment hozzá Fülöp herceghez, két lányuk született, Eleonóra 2005-ben, Zsófia 2007-ben. A királyné szívesen jár moziba, színházba, mióta beházasodott a királyi családba, szívesen síel. És nagyon jól öltözködik.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta