Így képzelték el a XXI. század divatját a harmincas években

Így öltözködtek a harmincas évek végén
Így öltözködtek a harmincas évek végénLapi / Europress / Getty

Nemrég bemutattuk a Strand magazin „A jövő diktálja a divatot” című összeállítását, melyben az akkori divatszerkesztő, W. Cade Gal igencsak infantilis és szürreális módon tippelte meg , hogy hogyan öltözködünk majd a jövőben. Persze a 21.század témája mindig is foglalkoztatta az embereket, a kíváncsiság nem hagyott alább a két világháború között sem, amikor a Pathé televíziótársaság munkatársai készítettek egy látványos anyagot arról, hogy az amerikai tervezők szerint mégis milyen összeállításokban nyitjuk majd meg az új évezredet.

Bár volt egy designer, aki eljátszott azzal a gondolattal, hogy a szoknyák teljesen eltűnnek majd a köztudatból, ezt leszámítva a többi jóslat ijesztően igaznak mondható. A folyamatosan ismétlődő divat azóta is keresi saját múltját és jövőjét, de azért meglepő, hogy már a harmincas évek végén ilyen ujjrésznél praktikusan lecipzározható, két mozdulattal egy másik ruhává alakítható formában gondolkodtak a tervezők – írja a thefashionspot.com.

Hasonlóképpen meglepődtünk a futurisztikus melltartórésszel ellátott estélyi láttán is, melyben azóta Jean Paul Gaultier is látott már fantáziát. A kúpos melltartó szettben Madonna azóta már többször is végigturnézta a világot az elmúlt évtizedekben. A forma napjainkban is népszerű, legutóbb például Tolvai Reni ment egy hasonló Kiss Márk által tervezett szerelésben a 2014-es Comet díjátadóra.

Ijesztő pontossággal tippelték meg a tervezők a kezeslábas elegáns formájának betörését is a divatvilágba, ahogy a kivágott cipősarokkal sem tévedtek sokat, hiszen efféle sarkakkal jópár híresség került címlapra az elmúlt időszakban. Ha a menyasszonyi ruhával annyira nem is találtak célba, azért a körbecipzározható fehér ruha valamint a villanykörtés fejdísz igencsak közel áll a kortárs városi designerek ízlésvilágához. Legjobban mégis az egyik, férfiaknak készített tartozéktól esett le az állunk, ami nem volt más, mint egy telefontartó táska. Fantasztikus, hogy a harmincas években úgy gondolták, hogy egy ilyen szettre feltétlenül szükségünk lesz a 2000-es években. Nézze meg a több mint egy perces videóban, hogy miben gondolkodtak a kor divattervezői!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek