Ezersziget-teszt: vajon hol végzett a mekis?

Könyörgünk, ha ilyenek a flakonos dresszingek, csinálják otthon a salátaöntetet! Egy pohár joghurtba belenyomott gerezd fokhagymával is százszor jobban járnak, mint ami nekünk most osztályrészül jutott.

De a tárgyra. Elég gyorsan érkezett meg idén a kánikula, még csak felocsúdni sem volt időnk, hogy hoppá, újra itt a strandszezon, ami egyet jelent a legtöbb nőnek: FOGYÓKÚRA. Ilyenkor az étkezésben rendszerint előtérbe kerül a saláta, meg a saláta és a saláta is. És, hogy segítsünk, megkóstoltuk a szuperekben és hiperekben kapható legtöbb Ezersziget öntetet, hogy önnek könnyebb dolga legyen választásnál - ha már nekünk ez nem adatott meg...

A lehető legtöbb „Thousand Island” (Ezersziget) öntetet szereztük be, hogy kiderüljön melyik a legehetőbb példány. Nyolcféle öntet került az asztalra, paradicsommal és jégsalátával kóstoltuk őket. 

„Thousand Island” öntet (Ezersziget öntet)

Az ezersziget egy majonézalapú salátaöntet. Kőbe vésett receptje nincs, a majonéz mellett  leggyakrabban olivaolajat, citromlevet, Worcestershire szószt, mustárt és kevés paradicsompürét vagy ketchupot tesznek bele, ezeken kívül kerülhet még bele narancslé, paprika, ecet, tejszín, csiliszósz, és Tabasco is. 

Szintén gyakran tartalmaz apróra vágott összetevőket, mint a csemegeuborka, hagyma, kaliforniai paprika, zöld olajbogyó, ritkábban a darabos összetevők közé becsúszhat a kemény tojás, petrezselyem, metélőhagyma, pimiento paprika, fokhagyma és előfordulhatnak olajos magvak is. (Forrás)

Az önteteket semmilyen tudományos szempont alapján nem vizsgáltuk most sem, kizárólag az ízük, élvezhetőségük érdekelt minket. Az elérhető maximum 25 pont volt. 

A legtöbb előre készített öntet förtelmes és ha lehet, messziről el is kerülnénk őket. Egy olyan volt ami nagyjából megfelelt mindenki ízlésének, de aztán kiderült, hogy az sem az volt.

7. helyezett: Tesco,  Thousand Island dressing

Elég sokat vártunk a tescós öntettől, mert messze ennek a legjobb a csomagolása, de sajnos ami már benne van az már nem ennyire kecsegtető. Sőt. Hogy is mondjuk, ha ez lenne az egyetlen Ezersziget öntet 20 kilométeres körzetben, inkább öntet nélkül ennénk a salátát.

tesco

„Iszonyatosan savanyú, minden izmom görcsbe rándult tőle.” „Eeeeez mi? Ecet megszínezve?? Az állaga olyan, mint az olvadt Haribóé, szörnyű. Taknyos édes savanyú joghurttal??” „Hát, körülbelül ilyennek képzelnék el egy szétturmixolt gekkót. Az íze is ennek megfelelő - borzalmas.”

5. helyezett: Mc Donald's, Ezersziget salátaöntet 

Nyilván sokan ismerik a mekis ízt, mégsem jött rá egyetlen kóstoló sem, hogy mit eszik! Talán csak akkor annyira egyértelmű, hogy a mekiből van, ha a Mc Donald's-ban eszi, vagy a Mc Drive-ban?? Szerintünk igen, lehet, hogy csinálunk egy gyorséttermi hamburgertesztet is. Mit szólnak hozzá? Ide írják meg.

meki

„Kicsit hasonlít az ötösre, semmi extra, nem is jó, nem is rossz, de maradnék a sima joghurtnál, ha öntet kell.” „Ebben tuti, hogy 20%-os ecet van, nagyon cukros, és sok köze nincs az ezerszigethez.” „Lehet, hogy hallucinálok? Eskü, ennek is fahéjíze van, pedig ettem, ittam az előző [Unilever. a szerk] után. Meg ecet amúgy.”

5. helyezett: Univer, Ezersziget salátaöntet 

Holtversenyben lett ötödik az Univer és a mekis salátaöntet, ez talán hajszálnyit jobb értékeléseket kapott. Ez az a termék egyébként amit még tovább lehet hígítani, mert rendkívül tömör, sűrű, szóval adjon hozzá kefirt, vagy joghurtot, és így már sokkal gazdaságosabb is lesz. Bár, lehet, hogy kár elrontani vele a joghurtot.

univer

„Furán sűrű, még a kanál is megáll benne, ráadásul valami édeskés fűszernövényt is pakoltak bele, ami a többiben nem volt, vagy nem érződött.” „Na, ez a magyaros vajkrém egy kis zselatinnal összekeverve. Mondjuk nem lenne rossz, csak kevesebb zselésítő kellene bele, és ha nem a tipikus 1000sziget ízt várja tőle az ember, nem is rossz.” „Miért van benne fahéj??? Értelmezhetetlen, az állaga pedig a legjobb alien-nyálkákat idézi.”

4. helyezett: Kühne, Thousand Island dressing

Ez egy nagyon érdekes öntet, ugyanis a legtöbb kóstolónak valami húsos kaja ugrott be róla. Nem vagyunk benne biztosak, hogy nincs-e beledarálva egy kis hús is, bár a címkéjén erről nem találtunk semmit.

kühne

„Nekem egy kicsit tömény, ráadásul van valami húsos beütése, ami nem válik az előnyére.” „Krumplifőzelék szagú, jó állagú és színű. Az íze leginkább a vadasmarhára hasonlít és ha annak lenne a tesztje, nálam ez lenne a nyerő! Egyébként 1000szigetnek sem rossz, csak nem jó.” „Cukros, ketchupos majonéz, ecettel. Ez elég rossz.”

3. helyezett: eisberg, Thousand Island dressing

Az eisberg öntete pont az ellentéte az Unilevernek, annyira híg, hogy akár leves is lehetne. Az íze inkább joghurtos, mint ezerszigetes.

eisberg

„Nem elég friss az íze, a fűszerek így is hangsúlyosabbak mint  a többinél, viszont nem eszeveszetten savanyú, ami jó pont.” „Hideg joghurtos leves, nem rossz, kenyérrel, lehűtve jó kis kaja lehet nyáron, öntetnek nem javaslom.” „Ilyennek képzelheti a sarki kínai büfé tulajdonosa az ezersziget-öntetet. Ízfokozó, semmi más.”

2. helyezett: Globus, Ezersziget salátaöntet

Ezüstérmes lett a Globus öntet, sokkal jobb, mint az eddigiek. Nem tömény, kicsit Piros Aranyos és ketchupos beütéssel. 

globus

„Olyan mintha piros arannyal lenne felütve, de szerencsére ez sem egy tömény öntet.” „Ketchup íze van, az állaga tetszik, kicsit túl édes, de megvenném, mert a többi között ez kiugróan jó.” „Még egy versenyző a ketchupos vonalról. Nem nagyon bántó, csak nem jó.”

1. helyezett: Koch, Ezersziget titka salátaöntet

A Koch öntetre nem sok panasz érkezett a kollégáktól, bár érdekes módon senki sem kiáltott fel, hogy: „Végre az igazi Ezersziget öntet!”. Sőt, a teszt végén mindenki egytől-egyig azt hangsúlyozta, hogy ha már öntet, akkor megcsinálja otthon. 

koch

„Az állaga nem, de az íze mindenképpen egy paprikás szendvics, illetve vajkrémre emlékezett. Ennek is van egy kis piros aranyas felhangja.” „Ez egészen jó, kicsit sok benne az ecet, de ettől még jó. Ezt is megvenném.” „Ebben paradicsomsűrítmény van, nem ketchup. De ettől csak kicsit lesz jobb, mint a mezőny. Ami tragikus.”

Kakukktojás: Kotányi, Ezersziget salátaöntet 

Mivel ez porból, kefirből és majonézből készült, nem lett volna ildomos benyomni a táblázatba, viszont azt muszáj megemlítenünk, hogy ha indult volna helyezésért, ez vitte volna a prímet. És igen, tudjuk, hogy nem nézzük az összetevőket, de emellett nem tudunk elmenni. Azt írják a csomagoláson, hogy 100% természetes összetevők, a listában pedig szerepel a FEHÉRBORPOR. Hahaha.

kotányi

„Az állaga könnyedebb, folyósabb. a színe sápadtabb mint a többi. Az íze elsőre kicsit mű, majd második kóstolásra már olyan, mintha házilag kevertem volna össze különböző fűszerekből.” „Kefír illatú, nagyon halovány színű, íze nem sok. Hidegen, folyós, joghurtos öntetnek kiváló, de csak mert hideg lenne. Savanykás és nincs sok íze.” „Egyáltalán nem vagyok híve az ilyen színes-cuccos önteteknek, de ez egész jó. Savanykás, joghurtos-jellegű, kár, hogy chips-ízű joghurttal készült.”    

Termék neve Ára (Ft) Fajlagos ára (Ft) Pontszám (max. 25) Itt vettük
Koch, Ezersziget titka salátaöntet 423 1692 15 Auchan
Globus, Ezersziget salátaöntet 447 1902 14 Tesco
eisberg, Thousand Island dressing 679 2716 12,5 Interspar
Kühne, Thousand Island dressing 499 1996 11,5 Auchan
Mc Donald's, Ezersziget salátaöntet 130 2600 11 Mc Donald's
Univer, Ezersziget salátaöntet 415 1729 11 Tesco
Tesco,  Thousand Island dressing 499 1996 3 Tesco
Kakukktojás: Kotányi, Ezersziget salátaöntet 115 8846   17,5   Auchan  
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra