OFFLINE

Saját magát koppintó tervező: menő vagy ciki?

2014. június 14., szombat 14:26

Jeremy Scott hatásvadász, de szórakoztató mekis kollekciójával az elmúlt szezonban gondoskodott róla, hogy mindenki tudomást szerezzen arról, hogy átigazolt a Moschinóhoz, aminek köszönhetően a fricskázást eddig sem megvető olasz divatház egy radikálisabb stílusváltáson megy majd át. A provokatív tervező őszi-téli kollekcióját a gazdagok 2015-ös nyaralós szereléseit felvonultató, úgynevezett resort gyűjtemény követte a sorban, melynek tervezésénél Scott valószínűleg rájött, hogy úgyse tud jobbat korábbi munkáinál, úgyhogy nem volt rest a saját archívumából ihletet meríteni.

Ilyen húzást talán még a legönimádóbb designerek sem mernének bevállalni, de Scottnak meg sem kottyant a 2010-es, 2011-es illetve a 2013-as kollekcióiból átemelnie egy-két meghatározó slágerdarabot és beépítenie azt a Moschino kollekciójába. Ennek van jó oldala is: ha nem akarja drágán beszerezni a ruhákat, egy-két designer outletben jóval olcsóbban beszerezheti annak egy-két évvel ezelőtti mását is.

Így a kilencvenes évek stílusjegyeivel és logóival előszeretettel kísérletező tervező utazós cuccai között találni Coca-Cola motívumokat, fekete neccből készült villantós szereléseket, piros fejkendős és üres pléhdoboz nyomatos miniruhákat, ami valóban arra utal, hogy Scott nem igazán gondolta át kollekcióját, amit valószínűleg így is elkapkodnak majd üzletekből – írja a style.com. Igaz, nem Jeremy Scott az egyetlen, aki úgy gondolta, hogy az általa tervezett minták és vonalak annyira meghatározóak, hogy azok sosem kopnak már ki a divatból. Ralph Lauren épp a 2015-ös resort kollekciójánál esett szerelembe saját magával.

Bár az is könnyen elképzelhető, hogy a tervező direkt koppintotta le saját magát, amivel el is érte célját, hiszen a Moschino közepesen sikerült kollekciójáról beszél minden divatmániás. Mindenesetre Scott valamit félreértett a nosztalgiázás szó alatt. Ön mint gondol az esetről? Menőnek találja az egyébként kreatív designer röhejes húzását, vagy ön szerint inkább ciki, hogy ennyire hülyének nézi közönségét a tervező? Szavazzon!

1318 szavazat 1034 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta