OFFLINE

Egyáltalán nem férfiatlan a mintás nadrág

2014. június 14., szombat 09:04

A nadrágokat illetően a legtöbb férfi nem szeret kilépni a komfortzónájából: a legtöbben a fekete és a sötétkék farmernadrágon kívül nem igazán hordanak mást. Ha kreatívabbak szeretnénk lenni, kevesebb mozgásterünk van, mint a nőknek: mi nem hordhatunk szoknyát, nem áll jól minden szín és mindent egybevéve, nem áll rendelkezésre annyi ruhadarab és fazon, mint nekik. Maradnak tehát az apróbb trükközések, mint például a minták, amik most az ingek és felsők mellett a nadrágokon is megjelentek.

A FashionBeans segítségével most azoknak adok tippeket, akik elég bevállalósak ahhoz, hogy olyan nadrágot viseljenek, amit geometriai, virág- vagy egyéb minták díszítenek. Három típuson keresztül mutatom be, hogy mit mivel érdemes hordani: a hétköznapi, a hivatalos(abb) és a rövidnadrágokon.

A „hétköznapi” mintás nadrág

Az 1990-es években áttörő „találmánynak” számított a mintás farmer, talán Jean Paul Gaultier-nek köszönhetjük őket. Azóta eltett több mint húsz év, de mivel a divat rotálódik, újra ideje elővenni őket – vagy keresni helyettük egy frissebb változatot az üzletekben.

Az első, amit meg kell jegyeznünk: a minták között is van különbség, nem kell rögtön a szivárvány minden színében tündöklő darabokra gondolnunk. A hétköznapibb nadrágokhoz – mint például a chino – könnyebb felöltözni (hiszen akár egy póló is elég), de mivel a mix n' match híve vagyok, szívesen viselném őket inggel is.

Amennyiben nem tudatosan a mintakeverés a célunk, óvakodjunk a tarka felsőktől és inkább válasszunk semleges színű felsőket. Ez egyrészt kontrasztot képez az összeállításunkon belül, másrészt egyensúlyozza egymást a két felünk. Ha biztosra akar menni, szerezzen be egy fehér inget: mindenhez megy!

01

Lehetőleg a lábbelink is a minimalista irányt kövesse, nyáron például tökéletes választás egy bőrszandál vagy egy egyszínű loafer cipő. Személyes kedvenceim a geometriai minták (például a skótkocka), legkevésbé pedig az egyre népszerűbb terepmintát kedvelem. Számomra egyszerűen olcsónak hat egy ilyen nadrág.

Mintás öltönynadrág

A mintás öltönynadrág esetében kardinális kérdés, hogy vajon viselhetjük-e majd a munkahelyünkön. Ha nem tud rá egyértelműen választ adni, akkor először próbálkozzon az apróbb mintákkal vagy mondjuk klasszikus kockákkal – amik egyébként ismét reneszánszukat élik.

A fekete szín helyett én a sötét- vagy tengerészkékben hiszek, itt is azt tudom javasolni, hogy szerezzen be egy ilyen árnyalatú zakót – higgye el, mindenhez passzol majd. Az ingünk vagy a felsőnk legyen letisztult, színben pedig mindenképpen semleges.

02
Fotó: reklámanyag

Mintás rövidnadrág

A legtöbbet talán a mintás rövidnadrággal kísérletezhetünk: adottságából kifolyóan sokkal kisebb területen oszlik el a minta, így nem vonzza annyira a tekintetet. Ami áldás, az lehet viszont átok is: mivel itt látszik a lábunk, vigyázzunk arra, hogy ne válasszunk olyan mintákat, színeket vagy árnyalatokat, amik sokkal fehérebbnek vagy sötétebbnek mutatják őket, mint amennyire szeretnénk.

A mintákat itt is keverhetjük, viszont arra ügyeljünk, hogy ne viseljük ugyanazt fent, mint lent: egyszerűen túl sok és amúgy is „overál” hatást fog kelteni.

03

A rövidnadrágokat ne viselje olyan lábbelikkel, amik túl nagyok, mert a lábfejét is óriásinak fogják mutatni: nincs a nadrágnak alsó része, ami „összekötné” a testét a cipővel. Egy bőrszandál, espadrilles vagy mokaszin például tökéletes választás a nyári napokra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta