no

Egyáltalán nem férfiatlan a mintás nadrág

A nadrágokat illetően a legtöbb férfi nem szeret kilépni a komfortzónájából: a legtöbben a fekete és a sötétkék farmernadrágon kívül nem igazán hordanak mást. Ha kreatívabbak szeretnénk lenni, kevesebb mozgásterünk van, mint a nőknek: mi nem hordhatunk szoknyát, nem áll jól minden szín és mindent egybevéve, nem áll rendelkezésre annyi ruhadarab és fazon, mint nekik. Maradnak tehát az apróbb trükközések, mint például a minták, amik most az ingek és felsők mellett a nadrágokon is megjelentek.

A FashionBeans segítségével most azoknak adok tippeket, akik elég bevállalósak ahhoz, hogy olyan nadrágot viseljenek, amit geometriai, virág- vagy egyéb minták díszítenek. Három típuson keresztül mutatom be, hogy mit mivel érdemes hordani: a hétköznapi, a hivatalos(abb) és a rövidnadrágokon.

A „hétköznapi” mintás nadrág

Az 1990-es években áttörő „találmánynak” számított a mintás farmer, talán Jean Paul Gaultier-nek köszönhetjük őket. Azóta eltett több mint húsz év, de mivel a divat rotálódik, újra ideje elővenni őket – vagy keresni helyettük egy frissebb változatot az üzletekben.

Az első, amit meg kell jegyeznünk: a minták között is van különbség, nem kell rögtön a szivárvány minden színében tündöklő darabokra gondolnunk. A hétköznapibb nadrágokhoz – mint például a chino – könnyebb felöltözni (hiszen akár egy póló is elég), de mivel a mix n' match híve vagyok, szívesen viselném őket inggel is.

Amennyiben nem tudatosan a mintakeverés a célunk, óvakodjunk a tarka felsőktől és inkább válasszunk semleges színű felsőket. Ez egyrészt kontrasztot képez az összeállításunkon belül, másrészt egyensúlyozza egymást a két felünk. Ha biztosra akar menni, szerezzen be egy fehér inget: mindenhez megy!

01

Lehetőleg a lábbelink is a minimalista irányt kövesse, nyáron például tökéletes választás egy bőrszandál vagy egy egyszínű loafer cipő. Személyes kedvenceim a geometriai minták (például a skótkocka), legkevésbé pedig az egyre népszerűbb terepmintát kedvelem. Számomra egyszerűen olcsónak hat egy ilyen nadrág.

Mintás öltönynadrág

A mintás öltönynadrág esetében kardinális kérdés, hogy vajon viselhetjük-e majd a munkahelyünkön. Ha nem tud rá egyértelműen választ adni, akkor először próbálkozzon az apróbb mintákkal vagy mondjuk klasszikus kockákkal – amik egyébként ismét reneszánszukat élik.

A fekete szín helyett én a sötét- vagy tengerészkékben hiszek, itt is azt tudom javasolni, hogy szerezzen be egy ilyen árnyalatú zakót – higgye el, mindenhez passzol majd. Az ingünk vagy a felsőnk legyen letisztult, színben pedig mindenképpen semleges.

02
reklámanyag

Mintás rövidnadrág

A legtöbbet talán a mintás rövidnadrággal kísérletezhetünk: adottságából kifolyóan sokkal kisebb területen oszlik el a minta, így nem vonzza annyira a tekintetet. Ami áldás, az lehet viszont átok is: mivel itt látszik a lábunk, vigyázzunk arra, hogy ne válasszunk olyan mintákat, színeket vagy árnyalatokat, amik sokkal fehérebbnek vagy sötétebbnek mutatják őket, mint amennyire szeretnénk.

A mintákat itt is keverhetjük, viszont arra ügyeljünk, hogy ne viseljük ugyanazt fent, mint lent: egyszerűen túl sok és amúgy is „overál” hatást fog kelteni.

03

A rövidnadrágokat ne viselje olyan lábbelikkel, amik túl nagyok, mert a lábfejét is óriásinak fogják mutatni: nincs a nadrágnak alsó része, ami „összekötné” a testét a cipővel. Egy bőrszandál, espadrilles vagy mokaszin például tökéletes választás a nyári napokra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek