Gombával töltött, baconbe tekert csirkecombok

Zanza!

Bár a csirke sokak szerint száraz hús, erre semmiképp nem mondanám. A comb eleve szaftosabb, ráadásul a szalonna bőven elegendő zsiradékkal látja el a fogást, belülre pedig gombás töltelék kerül.

DSC 4936kicsi
Fotó: Katuci

Ha nem kapnak combfilét, akkor sem kell pánikolni, egy éles késsel egy-egy felsőcomb nagyjából fél perc alatt kifilézhető, a felszabaduló csontokból überháziasszonyok készíthetnek alaplevet, a többiek pedig örömet okozhatnak vele a kutyának.

Hozzávalók:

50 dkg filézett csirkecomb
20 dkg szeletelt bacon
20 dkg gomba (lehet friss vagy konzerv)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors,
olaj

  1. Ha friss gombával dolgozunk, megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát, rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a felaprított petrezselymet. 5-6 perc alatt el is készül.
  3. A húsokat átmossuk, kiterítjük. A közepébe teszünk a töltelékből, felgöngyöljük. Egy szelet szalonnával keresztben, és egy másikkal hosszában betekerjük. A hajtott felével lefelé tesszük a tepsibe.
  4. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.
DSC 4943kicsi
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra