Férfiként ezekre ügyeljen nyáron

Idén kicsit korán tört ránk a nyár: már május végén azon kaptuk magunkat, hogy a változékony időjárást felváltotta a konstans 25 fok. Ahogy telnek a hetek, ez az érték csak magasabb lesz, így jobb, ha megbarátkozunk azzal, hogy a komfortérzetünk oda, kapunk viszont helyette non-stop izzadást.

Bár ilyenkor legszívesebben az egész napot kádban töltenénk, adunk néhány olyan tippet, aminek betartásával (vagy éppen elkerülésével) elviselhetőbbé és kényelmesebbé teheti a forró hónapokat is.

Színek

Mindenhol azt olvashatjuk, hogy nyáron viseljünk világosabb színeket, mert a sötétek elnyelik a napfényt és emiatt még inkább melegünk lesz. Fontos viszont azt is végiggondolni, hogy amennyire áldásos egy halványabb árnyalat, annál könnyebb jelennek meg rajta az izzadtságfoltok. A két legrizikósabb szín – tapasztalataim szerint – a világosszürke és a világoskék.

Nyáron nem sok választásunk van: vagy viselünk alattuk egy vékony pamutpólót, ami felfogja a nedvességet, de emiatt még inkább melegünk lesz vagy elhagyjuk ezt, akkor viszont előtűnnek a foltok. Egyik bevált „praktikám” erre a helyzetre a fehér-sötétkék kockás ing, ami egyrészt (szerencsére) nem teljesen sötétkék, másrészt a foltok is nehezebben látszódnak meg rajta. Trükközhetünk továbbá az anyagokkal is: a 100% pamutból vagy lenből készült darabok tökéletes választások!

Tipp: nyáron még fontosabb a dezodorálás, naponta akár többször is!

INGEK.png
reklámfotó

Táskacsere

Igen, tudom, a magyar férfiak nagy részen nem szeret táskát hordani. Viszont ha ön pedig a zsebeit nem szereti kitömni és télen vagy tavasszal bőrtáskával jár munkába, érdemes azt most egy vászonból készült darabra cserélni. A bőr – akármilyen színű is, de a legtöbben feketét hordanak – könnyebben és tovább tartja meg a hőt, mint a vászonból készültek és jobban is illik egy nyári rövidnadrág-póló összeállításhoz egy lazább darab.

Tipp: táska vásárlásnál próbáljon olyat választani, aminek jó a belső elosztása és nem csúsznak össze a dolgok viselés közben.

TASKAK.png
reklámfotó

Rövidre vágva

A rövidnadrágok esetében kőbe vésett szabályok nem igazán léteznek, én azt tudom tanácsolni, hogy kerülje a háromnegyedes és a hatalmas oldalzsebbel rendelkező fazonokat. Hossz tekintetében szerintem az az ideális, ha térd felett végződik kicsivel: a pontban térdnél végződőek rossz arányban „vágják el” a testünket, a túl rövidek pedig ülésnél vagy mozgásnál többet mutathatnak annál, amit szeretnénk.

Tipp: ha ahhoz nem elég bátor, hogy mintás inget viseljen, válasszon helyette mintás rövidnadrágot!

ROVIDNADRAGOK.png
reklámfotó

Napszemüvegek

Számos napszemüvegekkel kapcsolatos intelem létezik, ha ön biztosra akar menni, válasszon a klasszikus (aviátor, wayfarer, stb.) fazonok közül. Az árkategóriát tekintve a 100 ezres márkás napszemüvegek nem tudnak többet, mint azok, amik „csak” tizenezerbe kerülnek, sőt! Ha mindenképpen szeretnénk meggyőződni, hogy védve vagyunk a sugaraktól, érdemes bevizsgáltatni szemüvegünk lencséit valamelyik optikában, ingyen.

Tipp: vásárláskor kérje ki az eladó vagy barát/ismerős tanácsát is, mert ők tudják biztosan megállapítani, hogy jól vagy rémesen áll egy-egy fazon.

NAPSZEMUVEGEK.png
reklámfotó

Nyári cipők

Ha nyár, akkor elő a loaferekkel, mokaszinokkal és az espadrilles cipőkkel! Ezekről már egy korábbi posztomban írtam is, ha esetleg lemaradt róla, akkor ide kattintva megtekintheti, melyik öt cipőt ajánlottam! Egy dolgot viszont ne feledjünk: zokni és talpbetét nélkül egyetlen lábbelibe se dugjuk bele a lábunkat. Nem csupán kényelmetlen, de fertőzésveszélyes is lehet az, ha beleizzadunk a cipőnkbe, majd utána többször újra felvesszük. Ugye az izzadt pólóját se viselné többször egymás után?

A titokzoknit ne keverje össze a bokazoknival: előbbi a nők balerinacipőjére hasonlít és nem látszik ki a cipőből, utóbbi pedig a bokáig ér.

Tipp: ha nyitott lábbelit visel, a lábápolás még inkább fontossá válik. A bőrkeményedések eltávolítását és a körömvágást legalább hetente egyszer végezze el!

Arcápolás, bőrápolás

Lehet hisztizni, hogy az arcápolás maradjon meg a nők kiváltsága, de azért valljuk be: a túlzottan zsíros, pattanásos bőr nem esztétikus. A szó hallatán a férfiak hajlamosak rögtön az alapozóra és a rúzsra gondolni, viszont ennél jóval több terméket és rutint foglal magában. A rendszeres arctisztítás és a bőrtípusunknak megfelelő nappali hidratáló elengedhetetlen akkor is, ha meg vagyunk győződve arról, hogy nekünk erre nincs szükségünk.

Ha sokat tartózkodunk a napon, akkor mindenképpen használjuk naptejet – minél nagyobb faktorú, annál jobb! A testvajak pedig segíthetik az igénybe vett bőrt a regenerálódásban.

Tipp: nyáron válasszon fényvédővel ellátott arckrémet!

ARCAPOLAS.png
reklámfotó
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra