A leggyakoribb sminkhibák ötven felett

Lisa Kudrow is elmúlt már ötven és nem takargatja a ráncait. Nem is kell.
Lisa Kudrow is elmúlt már ötven és nem takargatja a ráncait. Nem is kell.Northfoto.com /www.northfoto.com

Tudta, hogy nem érdemes púdert és sötét rúzsokat használni ötven felett? Vagy hogy a sötétebb karikákat nem világos színű alapozóval kell eltüntetni? Ne aggódjon: Andrea Q. Robinson komoly szépségszerkesztői és marketinges karrierje révén állítólag mindent tud a kozmetikumokról, megszerzett tapasztalatait és tudását pedig egy ötven feletti, nőknek írt szépségbibliában foglalja össze. A "Toss the Gloss: Beauty Tips, Tricks & Truths for Women 50+", azaz a "Szépséghibák, trükkök és igazságok ötven feletti nőknek" című kötet nem csak a legnagyobb hibákra hívja fel a figyelmet, de tanácsokkal is ellátja az olvasót: szerencsénkre a Huffington Post helyettünk is átnyálazta az állítólagos sikerkönyvet és összegyűjtötték azt a hét smink és hajápolási tippet, amit az ötven feletti nőknek érdemes messzire elkerülni.

"Mi nők évente négy milliárd dollárt költünk szépségápolási termékekre és szolgáltatásokra, hogy megváltoztassuk a bőrünket, vagy hogy eltüntessük a ráncainkat. Úgy döntöttem, ideje megosztanom saját tapasztalataimat is a szépségipar csábító, ám nem feltétlen eredeti taktikáiról" – nyilatkozta kötetéről a Huffington Postnak az újdonsült írónő, aki kifejezetten fontosnak tartja, hogy az olvasók ne a korukon, hanem saját magukon próbáljanak változtatni.   

1. Az alvás a legjobb alapozó!

Bőre sokkal kipihentebb és kisimultabb egy alapos alvás után, amit a megfelelő alapozó használatával még pár évtől megszabadíthat. A kialvatlanság élettelenné teszi a bőrt, valamint sötét karikákat okoz a szem alatt, amit később hidratáló- és uborkás pakolással, valamint csak megfelelő alapozóval tud eltüntetni.

2. A sötétebb karikákat ne világos alapozóval fedje el!

A nem megfelelő tónusú alapozó nem csak röhejes hatást kelt, de még öregíti is: a világos alapozó még inkább hangsúlyozza a ráncokat és a szem alatti táskákat, ezért inkább azt tanácsoljuk, ruházzon be a bőrtónusához – és alapozójához – passzoló, folyékony korrektort. Az alapozóval ellentétben ezt először ujjbegyeire vigye fel, picit masszírozza össze – így picit felmelegszik – majd ujjaival masszírozza bele a már előre lealapozott arc karikás részeibe. Végül alapozószivaccsal is átmehet rajta, hogy biztosan összeolvadjon a két fedőréteg.

Kris Jenner megéri a pénzét, a sminkje viszont (szinte) mindig kifogástalan.
Kris Jenner megéri a pénzét, a sminkje viszont (szinte) mindig kifogástalan.Northfoto /www.northfoto.com

3. Felejtse el a púdert!

At ötvenes éveire sajnos már nem olyan feszes és lágy a bőre, mint volt: a ráncokba és bőrhibákba könnyen beleszáradhat a púder, ami egyenletlen és foltos bőrt eredményezhet. 

4. Igazíttassa természetesre a szemöldökét!

A lankadt, formázatlan szemöldök teljesen más, legtöbbször szigorú formát ad az arcnak, ezért fontos, hogy mindig ügyeljen rájuk. Az ideális szemöldök a szemzuggal nagyjából egyvonalban kezdődik. A szemöldöknek az íve a legfontosabb, ami akkor jó, ha fokozatos és természetes.

5. Ha túlságosan ráncos a felső ajka, felejtse el a szájfényt!

Ugyanez érvényes a sötét rúzsokra is, hacsak nem alapból barna bőre és ívtelen ajka van. Elviekben a rúzsok szexi és titokzatos külsőt kölcsönöznek, valójában viszont katasztrofális lehet a végeredmény, pláne, ha a festék beleivódik a felső ajak körüli ráncokba. Ennél pedig még a rúzsos fog sem lehangolóbb.

Goldie Hawn a hajszínéhez és bőrtónusához megfelelő alapozótól nem hogy természetes maradt, de még szebb is.
Goldie Hawn a hajszínéhez és bőrtónusához megfelelő alapozótól nem hogy természetes maradt, de még szebb is.Northfoto.com /www.northfoto.com

6. Az ősz haj nem kifogás az ápoltságra!

Sokan kisebb vagyont perkálnak ki ezüstre szőkített, halványlila és/vagy rózsaszín hajkoronáért, így az ősz hajszín nem lehet kifogás az ápoltságra: rendszeres vágást, pakolást, puhítást, időnként pedig pakolást igényel. Az ősz haj alapvetően sokkal szárazabb és durvább, mint a pigmentált, ezért különösen fontos megfelelő hatóanyagú termékekkel ápolni. 

7. Ne kövesse vakon az éppen aktuális trendeket!

Ez nem csak az öltözködésre, de a smink- és hajtrendekre is igaz: olyan hajszínt és alapozót válasszon, ami illik is a bőrtónusához, valamint feledkezzen el mindarról – vékonyra szedett szemöldök, sminktetoválás, erős rúzs – ami korához méltatlan. Ötven felett lehet csak igazán kifinomult és elegáns az ember: használja ki és fogadja meg a tanácsokat, illetve változtasson azokon a régi rossz szokásokon, melyek nem előnyösek az ön számára!

Azt egyelőre nem tudjuk, itthon megjelenik-e a magyarul, mindenesetre Robinson eredeti verzióját innen tudja beszerezni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek