OFFLINE

A gyöngy az új gyémánt

2014. június 10., kedd 18:49

A gyöngy kiegészítők, legfőképpen a fülbevalók és nyakláncok megítélése mindig változó volt: sokan a klasszikus elegancia megtestesítőjét, mások az elavult és begyöpösödött nagyi kedvencét látják benne. A Diornak, a Chanelnek és Katalin hercegnének köszönhetően viszont megváltozott a helyzet és újra divatba jött ez a népszerű kiegészítő, úgyhogy bányássza elő édesanyja antik darabját a fiók aljáról és építse be be hétköznapi szettjeibe! Mutatjuk, kiktől merítsen.

Katalin hercegné ausztrál és új-zélandi turnéján gyakorlatilag állandóan gyöngy fülbevalóval parádézott, de a legizgalmasabb az egészben az, hogy ő gyakran elérhető árú ruhákkal kombinálja az antik és baromi drága ékszereket, ezzel is bizonyítva, hogy azok nem feltétlenül csak különleges eseményekre valók.

Persze nem csak a brit királyi elit viseli rendszeresen a klasszikus kiegészítőt – írja a Daily Mail. Az amerikai first lady, Michelle Obama is szereti a gyöngyöt, bár ő leginkább nyaklánc formájában viseli, de Emma Watson, Rihanna és Miranda Kerr is rákapott.

Valószínűleg pont ezeknek a fiatal celebnőknek köszönhető, hogy egyre több tinédzser is beépít hétköznapi vagy éppen bulizós szettjeibe a gyöngyöt. Jean Ghika, a Bonhams brit és európai igazgatója szerint teljesen megváltozott a gyöngyökhöz való hozzáállás is, hiszen a fiataloknak ma már teljesen természetes, hogy gyöngyökkel dobják fel a szettjüket akár színházba, akár bulizni mennek.

A brit aukciós ház, a Bonhams szerint nem csak Katalin hercegnének köszönhető a gyöngy ékszerek hirtelen népszerűsége: szerintük nagyban közrejátszik az is, hogy a természetes igazgyöngyöket ritkaságuk miatt rekordáron lehet már csak beszerezni, ezért egyre menőbbnek számít kis, fehér bogyókkal a fülünkben mászkálni. Az is sokat lendített a gyöngy népszerűségén, hogy a Chanel és a Dior tavaszi kollekciójának is ezek voltak a legszebb kiegészítői. Legtöbben persze nem igazgyönggyel a nyakunkban járjuk az utcát, ami nem is baj, hiszen a bizsuboltokban is bőven van választék, ha pedig gyakran vásárol online, Emma Watson dupla gyöngyös fülbevalóját is könnyen megtalálja 'double pearl earring' keresőszó alatt, ráadásul baromi olcsón.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta