OFFLINE

A gyöngy az új gyémánt

2014. június 10., kedd 18:49

A gyöngy kiegészítők, legfőképpen a fülbevalók és nyakláncok megítélése mindig változó volt: sokan a klasszikus elegancia megtestesítőjét, mások az elavult és begyöpösödött nagyi kedvencét látják benne. A Diornak, a Chanelnek és Katalin hercegnének köszönhetően viszont megváltozott a helyzet és újra divatba jött ez a népszerű kiegészítő, úgyhogy bányássza elő édesanyja antik darabját a fiók aljáról és építse be be hétköznapi szettjeibe! Mutatjuk, kiktől merítsen.

Katalin hercegné ausztrál és új-zélandi turnéján gyakorlatilag állandóan gyöngy fülbevalóval parádézott, de a legizgalmasabb az egészben az, hogy ő gyakran elérhető árú ruhákkal kombinálja az antik és baromi drága ékszereket, ezzel is bizonyítva, hogy azok nem feltétlenül csak különleges eseményekre valók.

Persze nem csak a brit királyi elit viseli rendszeresen a klasszikus kiegészítőt – írja a Daily Mail. Az amerikai first lady, Michelle Obama is szereti a gyöngyöt, bár ő leginkább nyaklánc formájában viseli, de Emma Watson, Rihanna és Miranda Kerr is rákapott.

Valószínűleg pont ezeknek a fiatal celebnőknek köszönhető, hogy egyre több tinédzser is beépít hétköznapi vagy éppen bulizós szettjeibe a gyöngyöt. Jean Ghika, a Bonhams brit és európai igazgatója szerint teljesen megváltozott a gyöngyökhöz való hozzáállás is, hiszen a fiataloknak ma már teljesen természetes, hogy gyöngyökkel dobják fel a szettjüket akár színházba, akár bulizni mennek.

A brit aukciós ház, a Bonhams szerint nem csak Katalin hercegnének köszönhető a gyöngy ékszerek hirtelen népszerűsége: szerintük nagyban közrejátszik az is, hogy a természetes igazgyöngyöket ritkaságuk miatt rekordáron lehet már csak beszerezni, ezért egyre menőbbnek számít kis, fehér bogyókkal a fülünkben mászkálni. Az is sokat lendített a gyöngy népszerűségén, hogy a Chanel és a Dior tavaszi kollekciójának is ezek voltak a legszebb kiegészítői. Legtöbben persze nem igazgyönggyel a nyakunkban járjuk az utcát, ami nem is baj, hiszen a bizsuboltokban is bőven van választék, ha pedig gyakran vásárol online, Emma Watson dupla gyöngyös fülbevalóját is könnyen megtalálja 'double pearl earring' keresőszó alatt, ráadásul baromi olcsón.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta