Itt a teltkarcsú modellek legújabb generációja

Ez a hét sem telhet el teltkarcsú nőkről szóló hír nélkül, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az elmúlt években szokatlanul nagy hangsúlyt fektettek az egészséges testképre a divatszakmában, sőt, egy-két plus-size modellt már divatikonként emlegetnek. A molett nők forradalmában a hazai piac is igyekszik részt venni, ami egyenlőre csak annyit jelent, hogy többféle cicanadrág és kövérítő tunika közül válogathatnak a vásárlók.

A Cosmopolitan szerkesztői szerint az átlagos modellek súlya 23 százalékkal kevesebb, mint az átlagos nőké. Így az átlagos mérettel megáldott nők nem is képviseltetik magukat az iparban, ahogy a teltkarcsú nőket, különösen az egzotikusabb, latin-amerikai nőket is alulreprezentálja a szakma. A divatlap szeretne csatlakozni a modellek nagy divatrevolúciójához, amin felbuzdulva összegyűjtötték a legújabb plus-size modell generáció tagjait. Nézze meg, hogy kik követik majd a már sztárnak számító Jennie Runkot és Robyn Lawley-t a kampányokban!

1. Denise Bidot

„Én csak egy normális lány vagyok egy kevésbé átlagos élettel. Nekem van a legjobb munkám a világon. Szeretem a divatot, a filmeket, a zenét, a művészetet és az utazást, de leginkább nevetni szeretek” – állítja magáról kamaszlányosan Bidot, aki mielőtt nemzetközi modellé és valóságshow sztárrá vált, sminkesként és fodrászként dolgozott. A NuvoTV Curvy Girls címen futó műsorának sztárja azóta megfordult már a Nordstrom, az Old Navy, a Macy és a Forever 21 hirdetéseiben is.

2. Natalie Monet

A Puerto Ricó-i származású, New Yorkban élő modell 2009-ben tűnt fel a szakmában, mikor megnyerte a 40-50-es méretű nőknek ruhákat forgalmazó Torrid modellkereső versenyét, aminek köszönhetően a cég arca lett. Monet-t azóta elhalmazozzák munkával, az elmúlt években szerepelt többek között Ashley Stewart és az Eloquii nemzetközi kampányaiban, megfordult számos fontos divatbemutatón és olyan magazinokban, mint a Latina Magazine vagy a Hips and Curves.

3. Jakaliene Rivera

Az 1990-ben született New York-i modell 2009-ben tűnt fel a Miss New York-on, ezután nem volt nehéz belekeverednie a molett modellipar forgatagába. Az elmúlt években megfordult Tyra Banks modellkereső valóságshowjában, a Glamour 2011-es márciusi, valamint a Seventeen Magazine 2012-es júniusi kiadásában. Rivera végigsétált már a Miss Tina, a House of Dereon, a Rocca Wear, a Baby Phat és a Mandees kifutóin is rövid pályafutása alatt.

4. Danielle Zavala

A több mint 43.000 Facebook követővel rendelkező kaliforniai származású modell 2011-ben tűnt fel a Mrs. Plus America nevű versenyen. Zavala azóta az IPM Model Management és a Mavrick Artist Agency egy kiemelt modellje, aminek köszönhetően végiglejtett a Sonsi, Ashley Stewart és Evie Foster kifutóin is a New York-i divathéten. A Puerto Ricó-i felmenőkkel rendelkező modell természetesen felkerült a Latina Magazine címlapjára is, miközben sorra nyerte a Plus America versenyeket Texastól-Kaliforniáig. „A szépség nem a méreten múlik, az csak egy szám” – mondja mottóját a modell, aki reméli, hogy személye példaként szolgál a fiatal lányoknak. Zavala tavaly óta egyébként ügyvezető igazgatója a kaliforniai Plus America szépségversenynek, ahova kizárólag 42-es méret feletti nők jelentkezhetnek.

5. Griselangel Paula

A 40-42-es mérettel megáldott modellt nemcsak plus-size modellként, hanem tervezőként is ismeri a szakma. A magát munkamániásnak és borkedvelőnek mondó Dominikai Köztársaságból származó modell kifejezetten felkapott, nemrég hat oldalon volt látható az Ebony magazinban, de számtalan márka és tervező is rajong a csinos modellért, aki az elmúlt években dolgozott a Nordstrommal, a Forever 21-nal, az Eloquii-val, Lane Bryanttel, a Macys-zel, Ashley Stewarttal, Gwynnie Bee-vel, a Kmarttal, a Baby Phattel illetve Beyonce House of Dereon vonalával is.

6. Fluvia Lacerda

A több mint 34.000 Facebook követőt magáénak tudó Lacerdát a plus-size modellek Gisele Bündcheneként emlegetik a szakmában, ami valószínűleg abból fakad, hogy mindketten Brazíliából származnak. Lacerdáért egyébként kapkodnak a szakmában, 2012-ben például helyet kapott a Vogue Italia és a Bust magazin hasábjain is, egy évvel korábban pedig az év modelljének is megválasztották.

„Az, hogy megnyertem ezt a díjat, nagyon nagy dolog számomra. Szenvedéllyel végzem a munkámat, leginkább azért, mert úgy érzem, hogy sok testképproblémával küzdő nő érdekeit képviselem. Azok a nők is egészségesek, akik 46-os méretezésű ruhákat hordanak” – mondta a plus-size modellektől sokat hallott szöveget Lacerda.

7. Rosie Mercado

A Las Vegasban élő Mercado kolléganőjéhez hasonlóan szintén a Curvy Girls című műsorban tűnt fel, majd hamar lehetőséget látott benne a szakma, így ma már a modellkedés és anyaság mellett tervezőként is dolgozik saját, FUERZA FOR SWAK névre keresztelt márkájánál. Mercado nemcsak a Facebookon, hanem a Twitteren is nagyon aktív, életvezetési tanácsait és bugyuta idézeteit akár Oravecz Nóra is megirigyelhetné.

8. Lornalitz Baez

A kaliforniából New Yorkba költözött Baez 2009-ben tűnt fel a Las Vegas-i Model Latina versenyen, miután a legmenőbb márkák kezdték el ajánlatokkal bombázni. Modellkedett többek között a Kmartnak, szerepelt a Bonny menyasszonyi kampányában és a Nordstrom Rack hirdetésében. Baez nemrég csatlakozott a Curvy Girls csapatához és piacra dobta saját, molett nőknek címzett póló kollekcióját, melynek fő mottója a „Harc a bulimia ellen.”

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra