OFFLINE

Itt a teltkarcsú modellek legújabb generációja

2014. június 8., vasárnap 13:57

Ez a hét sem telhet el teltkarcsú nőkről szóló hír nélkül, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az elmúlt években szokatlanul nagy hangsúlyt fektettek az egészséges testképre a divatszakmában, sőt, egy-két plus-size modellt már divatikonként emlegetnek. A molett nők forradalmában a hazai piac is igyekszik részt venni, ami egyenlőre csak annyit jelent, hogy többféle cicanadrág és kövérítő tunika közül válogathatnak a vásárlók.

A Cosmopolitan szerkesztői szerint az átlagos modellek súlya 23 százalékkal kevesebb, mint az átlagos nőké. Így az átlagos mérettel megáldott nők nem is képviseltetik magukat az iparban, ahogy a teltkarcsú nőket, különösen az egzotikusabb, latin-amerikai nőket is alulreprezentálja a szakma. A divatlap szeretne csatlakozni a modellek nagy divatrevolúciójához, amin felbuzdulva összegyűjtötték a legújabb plus-size modell generáció tagjait. Nézze meg, hogy kik követik majd a már sztárnak számító Jennie Runkot és Robyn Lawley-t a kampányokban!

1. Denise Bidot

„Én csak egy normális lány vagyok egy kevésbé átlagos élettel. Nekem van a legjobb munkám a világon. Szeretem a divatot, a filmeket, a zenét, a művészetet és az utazást, de leginkább nevetni szeretek” – állítja magáról kamaszlányosan Bidot, aki mielőtt nemzetközi modellé és valóságshow sztárrá vált, sminkesként és fodrászként dolgozott. A NuvoTV Curvy Girls címen futó műsorának sztárja azóta megfordult már a Nordstrom, az Old Navy, a Macy és a Forever 21 hirdetéseiben is.

2. Natalie Monet

A Puerto Ricó-i származású, New Yorkban élő modell 2009-ben tűnt fel a szakmában, mikor megnyerte a 40-50-es méretű nőknek ruhákat forgalmazó Torrid modellkereső versenyét, aminek köszönhetően a cég arca lett. Monet-t azóta elhalmazozzák munkával, az elmúlt években szerepelt többek között Ashley Stewart és az Eloquii nemzetközi kampányaiban, megfordult számos fontos divatbemutatón és olyan magazinokban, mint a Latina Magazine vagy a Hips and Curves.

3. Jakaliene Rivera

Az 1990-ben született New York-i modell 2009-ben tűnt fel a Miss New York-on, ezután nem volt nehéz belekeverednie a molett modellipar forgatagába. Az elmúlt években megfordult Tyra Banks modellkereső valóságshowjában, a Glamour 2011-es márciusi, valamint a Seventeen Magazine 2012-es júniusi kiadásában. Rivera végigsétált már a Miss Tina, a House of Dereon, a Rocca Wear, a Baby Phat és a Mandees kifutóin is rövid pályafutása alatt.

4. Danielle Zavala

A több mint 43.000 Facebook követővel rendelkező kaliforniai származású modell 2011-ben tűnt fel a Mrs. Plus America nevű versenyen. Zavala azóta az IPM Model Management és a Mavrick Artist Agency egy kiemelt modellje, aminek köszönhetően végiglejtett a Sonsi, Ashley Stewart és Evie Foster kifutóin is a New York-i divathéten. A Puerto Ricó-i felmenőkkel rendelkező modell természetesen felkerült a Latina Magazine címlapjára is, miközben sorra nyerte a Plus America versenyeket Texastól-Kaliforniáig. „A szépség nem a méreten múlik, az csak egy szám” – mondja mottóját a modell, aki reméli, hogy személye példaként szolgál a fiatal lányoknak. Zavala tavaly óta egyébként ügyvezető igazgatója a kaliforniai Plus America szépségversenynek, ahova kizárólag 42-es méret feletti nők jelentkezhetnek.

5. Griselangel Paula

A 40-42-es mérettel megáldott modellt nemcsak plus-size modellként, hanem tervezőként is ismeri a szakma. A magát munkamániásnak és borkedvelőnek mondó Dominikai Köztársaságból származó modell kifejezetten felkapott, nemrég hat oldalon volt látható az Ebony magazinban, de számtalan márka és tervező is rajong a csinos modellért, aki az elmúlt években dolgozott a Nordstrommal, a Forever 21-nal, az Eloquii-val, Lane Bryanttel, a Macys-zel, Ashley Stewarttal, Gwynnie Bee-vel, a Kmarttal, a Baby Phattel illetve Beyonce House of Dereon vonalával is.

6. Fluvia Lacerda

A több mint 34.000 Facebook követőt magáénak tudó Lacerdát a plus-size modellek Gisele Bündcheneként emlegetik a szakmában, ami valószínűleg abból fakad, hogy mindketten Brazíliából származnak. Lacerdáért egyébként kapkodnak a szakmában, 2012-ben például helyet kapott a Vogue Italia és a Bust magazin hasábjain is, egy évvel korábban pedig az év modelljének is megválasztották.

„Az, hogy megnyertem ezt a díjat, nagyon nagy dolog számomra. Szenvedéllyel végzem a munkámat, leginkább azért, mert úgy érzem, hogy sok testképproblémával küzdő nő érdekeit képviselem. Azok a nők is egészségesek, akik 46-os méretezésű ruhákat hordanak” – mondta a plus-size modellektől sokat hallott szöveget Lacerda.

7. Rosie Mercado

A Las Vegasban élő Mercado kolléganőjéhez hasonlóan szintén a Curvy Girls című műsorban tűnt fel, majd hamar lehetőséget látott benne a szakma, így ma már a modellkedés és anyaság mellett tervezőként is dolgozik saját, FUERZA FOR SWAK névre keresztelt márkájánál. Mercado nemcsak a Facebookon, hanem a Twitteren is nagyon aktív, életvezetési tanácsait és bugyuta idézeteit akár Oravecz Nóra is megirigyelhetné.

8. Lornalitz Baez

A kaliforniából New Yorkba költözött Baez 2009-ben tűnt fel a Las Vegas-i Model Latina versenyen, miután a legmenőbb márkák kezdték el ajánlatokkal bombázni. Modellkedett többek között a Kmartnak, szerepelt a Bonny menyasszonyi kampányában és a Nordstrom Rack hirdetésében. Baez nemrég csatlakozott a Curvy Girls csapatához és piacra dobta saját, molett nőknek címzett póló kollekcióját, melynek fő mottója a „Harc a bulimia ellen.”

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta