OFFLINE

Menő vagy ciki a fülből varrt táska?

2014. június 7., szombat 14:58

Victoria Ledig divattervező egészen új koncepciót talált ki ‘Precious Skin’ névre keresztelt táskakollekciójának. A német dizájner tehenek olyan részeiből készítette táskáit, melyeket általában kidobnak a bőrfeldolgozók: akad a kollekcióban orrból és tehénfarokból készült táska is, az már más kérdés, kinek lenne gusztusa hordani őket.

Lediget bosszantotta, hogy a bőrkészítéshez általában csak az állatok törzsének bőrét, annak is csak a legszebb részeit használják, ezáltal pedig rengeteg használható anyag vész kárba. Hogy saját szemével is meggyőződjön az igazáról, a tervező kiment egy vágóhídra és megnézte, mihez kezdenek az állatok felesleges részeivel. "Szeretném, ha az emberek jobban megismernék a bőr eredetét és pozitívabban viszonyulnának a 100 %-os bőrdíszművekhez. A vágóhídon eltöltött idő alatt rájöttem, milyen jó anyag is a bőr és micsoda veszteség elpazarolni ezeket az egyébként bőven használható részeket" – mondta Ledig a Vocativ.com-nak.

A dizájner arról is meg akart meggyőződni, hogy ő saját maga hordana-e bőrből készült darabokat miután látta, hogyan nyúzzák és munkálják meg a legyilkolt állatok bőrét. “A végén még én magam is meglepődtem azon, hogy milyen gyorsan és hatékonyan mennek ezek a dolgok. Ezzel persze nem azt mondom, hogy ne lenne brutális és zavarbaejtő a látvány, de a rövid folyamat nekünk embereknek és az állatoknak is sokat könnyít.” A tervező néhány, eredetileg kutyaeledelbe szánt farok, orr, fül, arc és lábszár-résszel távozott, melyeket később egy cserzőműhelyben munkáltatott meg. Bár néhány kollégája erősen kétségbe vonta az ötletét, a megmunkált bőrökön végül maguk is meglepődtek.

Az igazság az, hogy elsőre tényleg elég morbidnak tűnnek Ledig elképzelései, valójában viszont ezek sem különböznek sokban egy bőr Louis Vuitton táskától. Bár elsőként furcsának tűnhet, hogy tehénorrban tartsa a piperecuccait, valójában ez is csak egy bőrtáska. Kétségtelen, hogy Ledig kreációi már látványilag is sokkal beszédesebbek, ezáltal pedig zavaróbbak a hagyományos táskákhoz képest, a tervező elképzelését, miszerint a lehető legtöbb részét ki kellene használni a legyilkolt állatoknak, mi csak támogatni tudjuk. Nézze meg a galériéban és döntse el, menő vagy ciki a tehén szokatlan testrészeiből készült táskákollekció!

1196 szavazat 1070 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta