7 trend, aminek már tényleg ne dőljön be!

Mindannyian jól tudjuk, hogy a divat az egyik legjövedelmezőbb iparág a világon, azon sem lepődünk, ha ez a vásárlóknak félévente cserélődő "must have" (azaz kötelező) ruhadarabokat és fazonokat jelent. Egy évvel előbb látjuk a szezonok trendjeit, így nem is csoda, ha kapkodjuk a fejünket és nem tudjuk, hogy amit éppen viselünk, az még divatos vagy már rég nem az. Innentől kezdve tehát felesleges is azt mondani, hogy mi divatos és mi nem, az egyetlen dolog, amire figyelnünk kell, hogy vannak olyan, valamilyen okból hihetetlen népszerűséggel bíró termékek, amiknek – ha jobban végiggondoljuk – igazából nincs létjogosultságuk. Ezekből szedtünk most össze párat, hogy a jövőben értelmes dolgokra költse a pénzét.

1. Átlátszó táskák és cipők

Tavaly nyáron népszerű volt mutogatni, hogy a Chanel melyik púderjét használjuk éppen és milyen egyéb, kizárólag high-end kozmetikum lapul a táskánkban a telefonunk mellett, de amilyen gyorsan lecseng majd ez a trend, olyan gyorsan jövünk rá, hogy a teljesen átlátszó műanyagból készült táskák (és a hasonló cipő- és szandál felsőrészek) sajnos néhány hordás után - főleg a nyári melegben - besárgulnak. Ez ellen pedig nem sok mindent tehetünk és valljuk be, nem a legesztétikusabb látvány - ahogy az izzadságban tocsogó, össze-vissza préselt lábujjaink, valamint a táskánk tartalma sem szép látvány.

Tipp: ha már mégis beszerezett egy átlátszó táskát, holmijait pakolja egy csinos, esetleg vidám mintás neszesszerbe, clutch-ba és ezt tegye a táskába: így legalább nem látszik, milyen márkájú tampont használ.

A Furla 60 ezer forintos Candy-je talán nem olyan hamar, de a fast fashion üzletek átlátszó táskái elég gyorsan besárgulnak, főleg a nyári melegben.
A Furla 60 ezer forintos Candy-je talán nem olyan hamar, de a fast fashion üzletek átlátszó táskái elég gyorsan besárgulnak, főleg a nyári melegben.Furla

2. Nyári ruha poliészterből

Hányszor akasztott már le az állványról egy selyemnek hitt kisruhát, hogy milyen jó lesz majd a nyárra, ugye? Aztán jött a feketeleves, megnézte a belső cédulát, amin ott állt: 100% poliészter. Ha úgy gondolta, ehh, mindegy, hazaviszi, ha már ennyire tetszik, és ráadásul még akciós is, akkor rossz hírünk van: ennyit sem ér. Az ilyen történetek vége általában az, hogy megörül a 30 fokos napsütéses időnek, felveszi az újonnan vásárolt ruháját, majd a házból kilépve rádöbben: ez egyáltalán nem engedi lélegezni a bőrt és ráadásul még kényelmetlen is. Poliészterből nyári ruhát készíteni legalább olyan jó ötlet, mint tüllből télikabátot, és higgye el, a bőre is hálásabb lesz, ha inkább a 100% lenből vagy pamutból készült darabok közül választ.

Tipp: ha mégis tele a szekrénye ilyen ruhácskákkal legalább jó izzadásgátlót válasszon!

Hiába került 17 995 helyett 4995 forintba ez a ruba a Zara leárazáson, sajnos még mindig 100% poliészter.
Hiába került 17 995 helyett 4995 forintba ez a ruba a Zara leárazáson, sajnos még mindig 100% poliészter.Zara

3. A kivágott bakancs

Az itt-ott kivágott ruhák az elmúlt szezonokban reneszánszukat élték, most ezek a trükkös megoldások a lábbeliken is visszaköszönnek. A Balenciagának "hála" már bakancsok is léteznek ilyen verzióban: miután a divatcégnél napvilágot látott az eredeti modell, a piacot, a divatblogokat és az utcát is egyaránt ellepték a másolatok. Az egyik legnehezebb kérdés mégis az, hogy hova és hogyan lehet ezeket viselni? A szellőzés miatt nyáron volna ajánlatos, viszont akkor meleg van hozzájuk, ha pedig titokzoknit is vesz fel hozzá, a kivágásokon az is kilátszik, ami elég előnytelen. Anélkül viszont csúnyán beleizzad a talp, és egész nap a szuttyogós izzadtságban tocsogva könnyebben alakulhat ki fertőzés is. Ősszel ugyanakkor már hűvösnek bizonyulhat, amire a harisnya vagy zokni ugyan megoldás lehet, de még mindig furán nézne ki. Télen pedig abszolút kizárt a kivágott bakancs, és ezzel igazából körbe is értünk. Lehet, hogy fotókon jól mutat és érdekes darab, de megfontolandó, hogy nem sok-e akár ezer forint is egy olyan lábbeliért, amit igazából sosem tudunk viselni.

Tipp helyett: mindezek ellenére kolléganőnk vett egy ilyen bakancsot és imádja, szóval ha tetszik és jó áron tud szerezni egyet, próbálja ki, lehet, hogy önnek is bejön. "GR" egyetlen problémája az volt, hogy nagyon nehéz a cipő, de ez nem a kivágottságon múlik, és szerinte meg is szokható.

Megér 300 000 forintot egy olyan cipő, amit igazából soha nem tudunk felvenni? Van, akinek igen. (Balenciaga)
Megér 300 000 forintot egy olyan cipő, amit igazából soha nem tudunk felvenni? Van, akinek igen. (Balenciaga)Balenciaga

4. Vagy bármelyik műbőr bokacsizma

A műbőr bokacsizmát a magyar időjárási viszonyokat tekintve az év 365 napja közül körülbelül kettőn lehetséges rendesen viselni. Télen megfagy benne a láb még vastag zoknival is, nyáron viszont a műbőr nem engedi lélegezni a lábfej bőrét, így hamar beleizzad. Ugyanez hatványozottan igaz a tavaszi napokra, amikor reggel még hűvös van, délután viszont belesül abba, amiben munkába indult pár órával előtte.

Tipp: műbőr helyett vegyen jó minőségű bőrt. De azért a műbőrnek is lehet létjogosultsága: "Km" kolléganőnk sem szereti az ilyeneket, de mint mondja, a téli latyakban kiváló választás lehet, mert dupla zoknival nem túl hideg, és ezt legalább nem sajnálja az ember, ha megmarja a só.

image4xxl
Asos

5. A crop top

A crop top, vagyis haspóló nagyfokú önbizalmat kíván, és sokan azt is elfelejtik, hogy rövidségéért cserébe olyan nadrággal vagy szoknyával illik viselni, amiviszont takarja a köldököt. Nekünk viszont ennek ellenére is csak a kaliforniai forrónadrágos, görkoris lányok jutnak eszünkbe a koncepcióról. Kerülje, ha teheti, de nem ezért, hanem akkor, ha nem Cindy Crawford alkatával bír.

Tipp: a mostanság nagyon divatos, magas derekú szoknyákkal-nadrágokkal hasvillantás nélkül is viselhet rövid felsőt, ha ügyesen kombinálja a darabokat, még elegáns is lehet haspólóban!

Amikor az amúgy jó testtel rendelkező Miranda Kerr is furán mutat.
Amikor az amúgy jó testtel rendelkező Miranda Kerr is furán mutat.Dimitrios Kambouris / Europress / Getty

6. A furán kivágott fürdőruha

Ahogy azt már tavaly májusban megírtuk, vigyázni kell azokkal a fürdőruhákkal, amelyek a megszokottól eltérően vannak szabva/kivágva, hiszen fura mintákban barnulhat le bennük. Az akkori szavazásnál a válaszadók fele azt mondta, hogy aki ezt tervezte, biztos nem járt még strandon, több mint negyedük pedig kötözött sonkához hasonlította magát, miután elképzelte, hogy ebben napozik.

Tipp: süttesse magát bikiniben, aztán ha a barnulással végzett, vegyen fel egy szép trikinit! Irigyeljük, ha képes energiát a strandszettjébe fordítani, mert mi nem nagyon.

141633059
Bravo / Europress / Getty

7. Gladiátorszandál és horgolt csizma

Mondhatnánk azt is, hogy a horgolt csizma a nyár UGG-ja, hiszen olyan hirtelen lepték el az utcákat tavaly, hogy mire felkaptuk a fejünket, már minden második lány abban járt. Ízlésen nem lehet és nem is szabad vitatkozni, abban viszont egyetérthetünk, hogy a csipkecsizmák létjogosultsága a rangsorban a szőrmebéléses strandpapucs mellett helyezkedik el.

A gladiátorszandál, habár polcon és sáskalábú modelleken nézegetve szépnek tűnik, hosszúságtól függetlenül vastagítja és rövidíti bármilyen átlagos testalkatú nő bokáját és a vádliját is. A testarányainkon rontani nemcsak derék- vagy fenéktájon tudunk, ügyeljen arra is, hogy amit a lábaira húz, az is legyen legalább annyira előnyös, mint a gondosan megválasztott ruhája vagy nadrágja.

Tipp: a horgolt csizmát, ha lehet, tényleg felejtse el, de ha gladiátorszandált szeretne, fusson egy kört a boltokban. Próbáljon fel különböző fazonokatés hosszúságokat, lehet, hogy valamilyen formában önnek mégis jól áll egy ilyen hangsúlyos lábbeli!

Tom Ford verziója kicsit eltér a megszokottól, és a magas sarka miatt kicsit kompenzálja azt, amit a csatok és a felsőrész előnytelenül vastagít.
Tom Ford verziója kicsit eltér a megszokottól, és a magas sarka miatt kicsit kompenzálja azt, amit a csatok és a felsőrész előnytelenül vastagít.Tom Ford
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek