Összedobták a pénzt Gulyás Sára cipőire

Kíváncsian vártuk, hogy vajon sikerül-e a Pikkpack cipő tervezőjének, Gulyás Sárának összegyűjtenie a 17000 dollárt ( 3,7 millió forint ) a népszerű pénzgyűjtő oldalon, a Kickstarteren. MOME-n végzett tervezőnek, aki a májusi Pulse London névre keresztelt kiállításon már bemutathatta termékeit, a múlt héten összegyűlt az üzlet beindításához szükséges összeg, így várhatóan többet találkozunk majd a bocskor ihlette kollekcióval a közeljövőben.

"Sári a különböző cipőkkel való kísérletezés után egy olyan darabot akart létrehozni, ami minimális anyagfelhasználással és a vásárló maximális bevonásával készül” – olvasható a sajtóanyagban a prémium minőségű bőrből készült, 18855 forintra beárazott DIY ( Csináld magad ) cipőről, ami különböző színű pamut cipőfűzőkkel „szerelhető” össze. A bőrdesign területén tíz éves tapasztalattal rendelkező tervező első pár, uniszex Pikkpack cipőjét diplomamunkája során készítette el, és egy olyan sokoldalú, mégis feltűnő, de egyszerű stílusú darabot kívánt piacra dobni, amivel arra ösztönzi az embereket, hogy vegyenek részt a cipőkészítés folyamatában.

A San Franciscó-i piacot is megcélzó tervező egyébként a marhabőrnél jóval erősebb és puhább, 2 mm vastag erős vizibivalybőrből készíti lábbelijeit, amelyeket leginkább övek, pénztárcák és motoros dzsekik készítéséhez használnak a szakmában. A szerves anyag jól reagál a hőmérséklet változásokra, ami azt jelenti, hogy a meleg nyári napokon a bőr lélegzik, míg egy hűvösebb éjszakán kellemesen melegen tartja viselője lábát.

Természetesen a fekete és barna színben kapható cipők fűzői sem poliészterből, hanem 100% természetes anyagból, pamutból készültek, egy párhoz pedig rögtön két fűzőt lehet választani rózsaszín, kék, sárga valamint szürke színekben. De a tervező gondolt a biciklisekre is és piacra dobott egy exkluzív, fényvisszaverő cipőfűzőt is a Kickstarter kampány idejére.

„Az egyik legkényelmesebb cipő amit valaha hordtam. Régóta keresek egy olyan cipőt, ami tökéletesen illeszkedik a lábamra. Ráadásul az is plusz pont, hogy nagyon aranyos és szórakoztató is egyben” – áradozik Meaghan a cipőről, aminek lapos csomagolása valóban feltűnő és egyszerű. A készlet ugyanis magában foglal egy pár Pikkpack cipőt, 2 pár cipőfűzőt, az egész súlya pedig mindössze 0,3 kg. A környezetbarát termék pedig egy ízléses vászontáskában érkezik, ami később nejlonszatyrok helyett is használható bevásárláskor.

„Határozottan menő, hogy távol áll a megszokott cipőktől, de mégis egyszerű. A barátaim és az utca embere is általában megkérdezi, hogy hol vettem” - állítja az innovatív ötletről Peter is. „Amikor a barátommal (aki történetesen építész ) összeraktuk a Pikkpackot, annyira belelkesedett, hogy nem hagyta, hogy befejezzem. Komolyan. Azt hiszem ez az első cipő, amit kivett a kezemből” – olvasható Lily véleménye is a Kickstarteren.

A fűzővel összerakható cipővel és a hasonló elképzeléseken alapuló kiegészítőkkel, a start-up programmal és a jövőbeli tervekkel kapcsolatban megkerestük Gulyás Sárát, de sajnos még nem kaptunk választ kérdéseinkre az amerikai piacot megcélzó tervezőtől.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek