Zanza!

Lassan a vége felé közeledik az eperszezon, érdemes kihasználni, amíg még kapható! Nagyon finom, intenzív eperíze van, a bolti szörpök a nyomába sem érnek!

Eperszörp1
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

Hozzávalók:

3 kg eper (megtisztítva mérve)
1,5 l víz
1,5 kg cukor
30 g citromsav

Eperszörp3
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

1. Az epret leturmixoljuk, majd a vízzel, a cukorral és a citromsavval forrásig melegítjük, és öt percig forraljuk. Szűrő segítségével leszedjük róla a habot, majd egy napig lefedve állni hagyjuk.

2. Másnap szűrőbe tett ruhán keresztül vagy tiszta tüllzacskó segítségével leszűrjük, hagyjuk szép lassan magától lecsepegni.

3. A lecsepegett lét ismét felforraljuk, majd csírátlanított üvegekbe szedjük, légmentesen lezárjuk, és száraz dunsztban (azaz sűrűn egymás mellé pakolva, jó sok pokróc és törölköző között) hagyjuk lassan kihűlni.

4. Ízlés szerint szódával vagy ásványvízzel hígítva tálaljuk. Turbózhatjuk pár mentalevéllel is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra