A NASA műholdas felvételei ruhákon: menő vagy ciki?

Úgy tűnik, hogy idén sem kopik ki a trendekből a tavaly már csúcsra járatott galaxis-mánia, aminek köszönhetően többen Tejútrendszernek öltöztek az előző szezonban. Ezúttal egy New York-i székhelyű márka, a Slow Factory látott fantáziát a lenyűgöző mintákban és kihasználva, hogy a NASA nyilvánosságra hozta műholdas felvételeit, rányomta azokat termékeire.

Bár kicsit már unjuk az efféle cuccokat, azért nem csodáljuk, hogy az elsősorban selyemsálakban utazó márka tervezőjét, Celine Semaan Vernotot megihlették az 1990-ben fellőtt NASA Hubble Űrteleszkópja által lőtt meseszerű képek, melyek forradalmasították a csillagászatot.

A kizárólag társadalmilag és környezetvédelmileg felelős vállalatokkal gyártató, libanoni származású tervező narancs, kék, zöld színekben pompázó, pislákoló csillagokat, több fényév messzeségben található gáz- és porfelhőket, vagy a csillagok gáztöréseit ábrázoló finom selyemből készült sáljait limitált szériában, viszonylag elérhető áron, 47 és 118 font (17.609 – 44.209 forint) között árulja – írja a dailymail.co.uk.

„Gyerekkoromban rengeteget ingáztunk Bejrút, Párizs és Montreal között. A csillagok mindig a szemünk előtt voltak az utazásaink során. Amíg nem volt számomra hagyományos jelentése a haza szónak, addig a csillagok állandó jelenlétével vigasztaltam magam. Ezért vágtam bele a Slow Factory-be, melyet többek között a NASA nyilvánosan elérhető műholdas képei és a más művészekkel való együttműködéseim ihlettek.

"A köd és szupernóva kollekció egyfajta emlékeztető, hogy igenis találunk szépséget a kozmosszal való kapcsolatban is. Most, hogy már van egy New York-i otthonom, a fényekkel teli város megnehezíti, hogy láthassam a csillagokat az égen" – mondja magáról és munkájáról a tervező, aki hisz abban, hogy a minőség előbb-utóbb kiszorítja majd a mennyiséget a piacról. Ön mit gondol a mintákról és a sálakról, menő még mindig ezzel házalni, vagy cikinek találja az ötletet? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1664) (1414) Ciki!
Mustra