OFFLINE

Segítség, itt a meleg!

2014. május 23., péntek 09:47

Napközben már közel 30 fok van, estefelé még csípős az idő: sokan elbizonytalanodnak, ilyenkor mit kéne felvenni, és ez nem csak a Velvet cikkéből látszik, hanem az utcán is szembeötlő. Nem kell tízezreket költenie akkor, ha nem akar hasonló válogatásba kerülni, elég pár alapdarab és egy kis jó ízlés. Nem kell a dolgokat agyonbonyolítani és a trendeket sem kell rabszolgaként követni, dobja ki végre a Hódi Pamela-tunikát és a cicanadrágot is: egy szerény, de tisztességes nyári ruhatár könnyen összejön! Hajtás után mutatjuk, hogyan.

Tuti megoldás: egy ruha

Elcsépelt közhely, de tényleg nehéz egy jól szabott ruhával melléfogni. Mi a térdig érő, kismintás vagy egyszínű verziókra esküszünk, ezek irodába is megállják a helyüket. A ruhában az a legjobb, hogy nem kell azon gondolkozni reggel, megy-e a felsőnk színe a szoknyához, nadrághoz, amit szeretnénk felvenni. A térdig érő hossz praktikus és szép, akkor se lóg ki belőle fenekünk, ha leülünk, nehezebben libbenti fel a szél, mint a trendi mini-skater szoknyát és nem utolsósorban nagyon nőies. Jó hír, hogy a turkálók tele vannak ruhákkal, nagy méretben is! Ha teheti, természetes anyagút válasszon, ne poliésztert, de ne feledje, a pamuttunika nem minősül ruhának, és egy jó ruha alá soha nem kell leggings!

Alábbi montázson jellemzően 10 ezer forintnál drágább ruhákat talál, de a turkálóban 4 ezer forintért már nagyon jókat találtunk – csak azokról nincs ilyen szép tárgyfotó.

Szoknya blúzzal

Kedvenceink az idén divatos, magas derékállású, térdig érő szoknyák, melyeknek külön körképet is szenteltünk. Azóta több helyen lehet már beszerezni csinos, 50-es éveket idéző darabokat, mi az F&F kínálatát kedveljük legjobban a műfajban, de a Zara sem rossz, csak más árkategória. Ha nem akar sokat költeni nyári ruhatárára, egyszínű fehér vagy fekete szoknyát válasszon, mert azt sokféle felsőrésszel kombinálhatja, a fekete ráadásul még téli ruhákkal is könnyen kombinálható. Ami a blúzt illeti: az A-vonalú szoknyához szűkebb fazonút keressen, az sem baj, ha ujjrész nélkülit talál, de dobja ki végre a csőtopokat – így a kilógó melltartópánt kérdése is megoldódik végre. És ha már a szoknya egyszínű, nyugodtan próbálkozhat mintás darabokkal!

Alábbi szett kijön 10 ezer forintból, de ha mélyen beletúr szekrényébe, talán talál megfelelő blúzt vagy cipőt, és elég egy-egy darabot megvásárolnia. Az pedig megvan körülbelül 5 ezer forintból.

Chino nadrág

A sortoknak is megvan a helye és ideje, de szerintünk 30 fok alatt és 25 éves kor felett városba nem való az ilyesmi. Meg az ember nem is szívesen ül le a BKV-n szinte csupasz fenékkel. A mostani, reggel hűvös, nappal döglesztő időben egy bokáig érő, lefelé szűkülő, vékony vászon-, vagy viszkóznadrág tökéletes választás: egyrészt ez a fazon a nagy méretű hölgyeknek is jól áll (és kapható is), másrészt könnyen lehet kombinálni, igazi alapdarab. Chino nadrágból nyugodtan válasszon színeset, egy fehér inggel, pólóval és érdekes kiegészítőkkel biztosra megy.

Ha drágállja a 7 ezer forintos nadrágot, várja ki a leárazást, vagy nézzen körül a turkálókban!

Kell még egy blézer

A koranyári időben napközben bőven elég a blúz-szoknya páros, de délutánra kell valami csinos felöltő is: kardigán vagy bőrdzseki helyett vegyen farmerdzsekit vagy blézert! A farmerral még az elegáns ruhája is kicsit hétköznapibbnak, fiatalosabbnak fog tűnni, blézerrel pedig egy egyszerű farmer-póló összeállítás is elegáns, városias jelleget kap. Ami pedig a cipőt illeti: az Air Max-et hagyjuk meg a Balaton Sound közönségének, vegyünk mokaszint vagy balerinacipőt, ezek szoknyával, ruhával és nadrággal is hordhatók.

A blézer kicsit drágább befektetés, 10 ezer forint alatt nem nagyon talál szép darabokat, de farmerdzsekit turkálhat már párezer forintos áron is! Olcsó cipőkért pedig irány az Asia Center.

Hiszünk benne, hogy a jó megjelenés csak választás (és nem méret vagy pénz) kérdése: egy csipkés leggings vagy szaggatott aljú tunika nagyon pacuha viselet, sokkal jobban jár egy szép ruhával, ami turkálóban nem drágább, mint előbbiek, sőt. Csőtop helyett ott vannak a blúzok, akkora a választék, hogy győzze átnézni, és már 3495 forintért vehet fast fashion üzletben szépet, akár 42-es méretben is! Sort helyett pedig próbálja ki a szoknyát, hihetetlen, mennyit tud dobni egy csinos alj egy egyszerű pólón is!

Hosszú távon jobban megéri minőségi és egymással kombinálható ruhákat vásárolni, mint olcsó, színes pólókat, cicanadrágokat: ha kíváncsi arra, hogy 12 ruhadaraból hogy jön ki 14 teljes szett, nézze meg ezt a cikket is!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta