Zanza!

Ahogy elkezdődik a friss zöldségek szezonja, nem tudom megállni, hogy ne vegyek mindenből egy kicsit a zöldségesnél vagy a piacon, aztán agyalhatok, hogy mi legyen ennyi mindenből. Így született ez a tésztaétel is. Minden zöldségből került bele, aminek épp nem tudtam ellenállni aznap reggel. Igazi friss, tavaszi tészta, nagyon laktató, és még szép is.

DSC 4212a kicsi
Fotó: Katuci

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg zöldspárga (ezt nem kell lehámozni!)
50 dkg gomba
1 csokor újhagyma
1 szál új fokhagyma
1 marék friss zöldborsó
1 csokor petrezselyem
2 dl zsíros tejszín 
1-2 evőkanál olívaolaj és vaj
20-25 dkg spagetti
1 ek. fenyőmag vagy pisztácia

  1. A spárgákat többször, alaposan megmossuk, eltörjük őket (ahol kettétörik, onnantól fás a szára). Az alsó részeket kidobjuk, a felsőket felvagdossuk. A gombát is megtisztítjuk és felaprítjuk.
  2. Az újhagyma és a fokhagyma külső héját leszedjük, felaprítjuk őket.
  3. Közben feltesszük a sós vizet melegedni, ha felforrt, megfőzzük benne a tésztát.
  4. A vajat és az olajat felmelegítjük, megsütögetjük rajta a hagymákat, rádobjuk a spárgát, a gombát, 8-10 perc alatt puhára pároljuk őket a lángot mérsékelve.
  5. Az utolsó két percben hozzákeverjük a megtisztított zöldborsót is. Végül rászórjuk a felaprított petrezselymet, felöntjük a tejszínnel. A szószba forgatjuk a megfőtt, leszűrt spagettit.
  6. Pirított fenyőmaggal vagy pisztáciával megszórva tálaljuk.
Blogmustra