Nem nézik hülyének, ha férfiként színesbe öltözik!

Nemrég írtam arról, hogy férfiként hogyan tudja beépíteni a pirosas színeket ruhatárába, és mivel azzal kapcsolatban számos visszajelzés (kérdések és észrevételek) érkezett, ezért úgy döntöttem: írok általánosságban a ruhatár színesítéséről is. Ezzel kapcsolatban szerencsére segítségemre volt a FashionBeans oldal is, így az ott olvasható praktikákkal mutatom be, mikor mire figyeljen, ha másra vágyik, mint a fekete vagy a szürke.

Ha színes nadrágra vágyik

Ha szeretnék kísérletezni a színekkel, akkor érdemes a nadrágok között nézelődni, ugyanis ezeket az arcunktól távolabb viseljük, mint mondjuk egy inget és így nem lesz gond például azzal, hogy sápaszt egy-egy árnyalat. A sötétkék-fekete farmeren túl is van élet és ha rögtön nem is rohan egy fűzöld nadrágért az üzletekbe, egy burgundit vagy barnát mindenképpen szerezzen be: ez a két szín általában a legtöbb ember komfortzónáján belül van – nem mintha nem bátorítanék mindenkit arra, hogy viselje azt, amit szeretne és úgy gondolja, hogy jól áll neki.

Nagy kedvenceim még a bézs nadrágok, melyek nyáron remek szolgálatot nyújtanak. A fehér nadrágokból kiábrándultam: itthon nehéz jó fazonút kapni, és ha azt vesszük fel, egész nap görcsölhetünk, hogy mibe ülünk bele vagy mikor kezd el esni az eső. Idén a férfidivatba is beszivárogtak a pasztell színek, így több üzletben is belefuthatunk például babakék vagy világossárga darabokba is.

01 nadragok.png
Fotóreklámfotó

Idén nyáron nagy divat lesz a különböző tónusok keverése (például sötétkék nadrág világoskék inggel, barna nadrág homokszínű felsővel, stb.), ezzel is nyugodtan próbálkozhat! Anyagok tekintetében válogathat a szövetnadrágok, a farmerek és pamut-len nadrágok közül is!

A zakó

Arról már írtam korábban egy posztban, hogy az élénk színű öltönyök idén a férfidivat statement elemeivé váltak és arról is, hogy a zakókat hordhatjuk rövidnadrággal is, így ezt nem taglalnám annyira részletesen.

A jó hír az, hogy az üzletek felkészültek: a szivárvány bármely színében találunk már zakókat és annyira mélyen a zsebünkbe sem kell nyúlnunk értük. Ezzel együtt a mintás darabok is elözönlötték a boltokat, nekem közülük személyes kedvenceim a (sötétzöld-piros-kék) kockás darabok. Időtlenek és nem kell azon aggódni, hogy pár szezon múlva dugdoshatjuk őket a szekrényünk mélyére. Menjen biztosra: szerezzen be egy fehér inget, az mindenhez megy!

02 zakok.png
Fotóreklámfotó

Ha ennyire nem vagyunk bevállalósak, itt is egy pasztell színű darabot javasolnék, esetleg egy barnát, ami a fehér, kék és szürke felsővel is jól mutat. A zakó kiválasztásánál két dologra figyeljünk: arra, hogy adot darab menjen az arcunkhoz (a világosabb színűek például visszaverik a fényt és emiatt sokkal éberebbnek mutatnak), illetve arra, hogy menjen a meglévő nadrágjainkhoz. Ha kizárólag sötétkék farmert hordunk, akkor nem biztos, hogy az ilyen színű lesz a legjobb választás – én igyekszem azért a legtöbbször elkerülni azt, hogy egybeolvadjon az összeállításom. Hasonló a helyzet a nadrág és a lábbeli esetében: nem szoktam sötétkék cipőt venni, mert javarészt ilyen alsóim vannak.

Színes cipők

Úgy érzem, ez az egyik legsarkalatosabb pont. A cipők esetében hajlamosak vagyunk az „ez mindenhez megy majd” elvet követve kizárólag feketét venni, pedig nyáron az nem a legkellemesebb viselet. Arról már írtam, hogy milyen cipőket szerezzen be idén tavasszal, így csak ismételni tudom magam. Fontos: a zárt lábbelikhez mindig viseljen (titok)zoknit, így elkerülheti a büdösödést, gombásodást! Számomra az egyik legnagyobb meglepetés a világoszöld hasított bőr cipőm volt: sokkal több dologhoz megy, mint gondoltam!

03 cipok.png
Fotóreklámfotó

Virágmintás ingek

Itt természetesen nem a három számmal nagyobb Hawaii-mintás ingre kell gondolni, szerencsére szofisztikáltabb darabokba is futhatunk, ha figyelmesek vagyunk. Ha ön vékony testalkatú és kicsit vastagabbnak szeretne látszani, akkor keresse a nagyobb mintákkal ellátott darabokat, ha viszont fordított a helyzet, keresse az apróbbakkal tarkítottakat.

Mivel az ilyen minták önmagunkba is hangsúlyosak, elég pár semleges ruhadarabot (sötétkék farmert vagy egy egyszínű chino nadrágot) felvenni hozzá, így is kitűnik majd a tömegből.

04 viragmintas ing.png
Fotóreklámfotó

A kiegészítők

Ha még nem olyan bátor, hogy a fentiek közül beszerezze valamelyiket, akkor jó kezdés lehet egy feltűnő kiegészítő: lehet szó egy mintás vagy élénk színű zokniról, karkötőről, nyakkendőről vagy táskáról.

Hangsúlyos övek: itt most a színre és nem az amúgy is kerülendő tenyérméretű csattal rendelkező darabokra kell gondolni. Fontos, hogy ne viselje hivatalos összeállításhoz: semmi sem mutat rosszabbul, mint egy jól szabott öltöny és egy rikító sárga öv.

Díszzsebkendő: ez az a kiegészítő, amit akár sportzakóval és farmerrel is viselhet, hiszen minden összeállítást feldob. Ha nyakkendőt visel, nem kell hozzáigazítania, csak arra figyeljen, hogy ne is üsse egymást a kettő.

Könnyed sálak: szintén a statement ruhákról szóló posztomban írtam róluk és többek között miattuk is várom a nyarat. Ha lenből készült darabot választ, meg sem fogja érezni, hogy van valami a nyakán, viszont az összeállítását feldobja.

Táskák: abszolút táskapárti vagyok, még akkor is, ha sokan férfiatlannak tartják. Én úgy vagyok vele, inkább viszek magammal egy táskát, minthogy minden zsebem tömve legyen. Itt is igaz az, hogy egy feltűnő darab „elviszi” a szettünket és elég mellé alapdarabokat összeválogatni.

05 kiegeszitok.png
Fotóreklámfotó
Oszd meg másokkal is!
Mustra