Időutaztunk a Marianna Boutique-kal

Nem igazán tudtuk, mire készüljünk a Marianna Boutique divatbemutatóján: sokmindenre számítottunk, de időutazásra nem. Egy megszokott, szelfizgetéssel, megemelt kifutóval és jó nagy késéssel induló bemutató helyett visszarepülhettünk időben az 50-es 60-as évek párizsi show-inak világába, ahol még nem celebek ültek az első sorban, nem léteztek divatbloggerek, szalonokban tartották a márkák bemutatóikat, és a modelleknek voltak arckifejezései.

Nagyon szerettük, hogy a nagyrészt jólöltözött középkorú hölgyvásárlókból álló közönség szinte minden szetthez kapott szakértő magyarázatot a butik tulajdonosától, Schaller Mariannától. A bemutató tempója is szokatlan volt: a modellek nem csak végigrohantak a termen, hanem pózoltak, mosolyogtak. A kivonulás több részre volt bontva, egyszerre általában 4 női és 2 férfi szettet nézhettünk meg, ezek bemutatása után Schaller a műsorvezetőkkel – merthogy voltak azok is – megtárgyalta, melyik szettet mi alapján állította össze, és csak ezek után jött a következő turnus. 

A márkákat – Lisa Campione, Claudio Campione, Frank Walder, Enzo Lorenzo, Eterna, Casamoda, Hauber – vegyesen bemutató show valóban hasznos lehetett azok számára, akik a Marianna Boutique-ban tervezik beszerezni a nyári ruháikat, de azoknak is, akik gondban vannak már meglévő ruhatáruk darabjainak kombinálásával. Ahogy elnéztük, a butikban egy teljes szett simán belekerül 100 ezer forintba, de minden igényesen van megvarrva, szép anyagokból készült, jó a szabása és hosszú évekig hordható. A ruhák anyaga nem átlátszó, a szabások a teltebb vonalakat is követik, a nadrágok anyagát úgy kezeik, hogy nehezebben gyűrődjenek, tehát viselőjük nem tűnik slamposnak egy igazán meleg nyári napon sem. Ez, lássuk be, egy bizonyos kor fölött különösen fontos.

Schaller Marianna a bemutatót a fehér szín köré komponálta, mely a nyár megkerülhetetlen alapszíne lesz és midnennel jól kombinálható. Láthattunk vízpartra való szetteket, sárgával kombinált ruhákat – nem kell a sárgától annyira félni, állítja Schaller –, pink, narancs és kiviszín összeállításokat, melyek mind hordhatók 60 év (és kiló) fölött is. A galériában megtalálja a legjobb összeállításokat, igyekszünk a képek mellett Schaller hasznos iránymutatásai közül is bemutatni párat!

Oszd meg másokkal is!
Mustra