3D-s sminkcuccokat nyomtatunk a jövőben

Igencsak felkavarta az 55 milliárd dolláros szépségipar kényelmes állóvizét az a harvardi diák, aki 3D-s, otthoni sminknyomtatót fejlesztett ki, mellyel várhatóan örökre megváltoztatja majd az iparágat. A Harvard Business School tanulója, Grace Choi innovációja ugyanis képes olyan, FDA által jóváhagyott termékek printelésére, mint amilyet más sminkcuccokat forgalmazó cégek is árulnak a piacon.

A Mink névre keresztelt, pofon egyszerűen működő szerkezet egyik nagy előnye, hogy egy normál nyomtatóhoz hasonlóan bármilyen számítógéphez csatlakoztatható, így aki kicsengeti érte a 200-300 dollárt (43–64 ezer forint) az otthonába varázsolhatja bármely, általa választott szépségmárka termékét a szemhéjfestéktől a pirosítókon illetve a púdereken át a rúzsokig. Ugyanis a nyomtató az összes, luxus és elérhető árkategóriás márka pontos összetevőjét, színkódját és színárnyalatát képes felismerni és lemásolni, mindössze annyi a dolgunk, hogy az általunk kiválasztott színt továbbítjuk a Photoshop programnak, majd rátenyerelünk a nyomtatás gombra.

Így néz ki a jövő sminkterméke
Így néz ki a jövő sminktermékemink.com

Az árnyalatokat egyébként nem csak online oldalakról választhatjuk ki, mivel telefonnal fotózott színkombinációkat is képes felismerni Choi találmánya – számol be a harpersbazaar.com az ígéretes nyomtatóról, aminek feltűnésére még kérdéses, hogy hogyan reagálnak a szépségipar befolyásosabb szereplői.

Az ügy ugyanis számtalan jogi kérdést is felvet, például nem biztos, hogy Choi jogosan használja ugyanazokat az összetevőket, mint amiket a Chanel vagy a Cover Girl alkalmaz termékei előállításánál. A New York-i Disrupt konferencián bemutatott terméket feltalálója a következő évben kívánja majd forgalomba hozni, bár arról a tájékoztatón még nem számoltak be, hogy hol, hogyan és mennyiért tölthető majd újra a szépségipar legújabb csodafegyvere. Addig is nézze meg a videóban, hogy hogyan mutatja be fejlesztését az ötletgazda!

Oszd meg másokkal is!
Mustra