OFFLINE

A nők nagy része becsapja magát vásárláskor

2014. május 6., kedd 20:20

A nők csaknem fele rossz méretet hord, derült ki egy újabb kutatásból. Azt gondolja, ön nincs közöttük? Akkor nézzen a szíve mélyére és gondoljon vissza, vásárolt-e bármit, ami annyira megtetszett, hogy végül az egy számmal kisebbel/nagyobbal is beérte. Igen, gondoltuk. A britek legújabb kutatása szerint a nők 48%-a gyakran nem csak a mérethiány miatt választ egy számmal kisebb darabot, hanem azért is, hogy motiválja valami a fogyásban, vagy hogy vékonyabbnak érezze magát, de akár hazudni is képesek róla.

 

A méretem? Bocs, titok!

A nők csupán 38%-a ismeri el azt, hogy szerzett már be rossz méretű ruhadarabot, azt is általában családjának vagy közeli barátainak, míg a maradék 34% inkább egyedül vásárol és továbbra is titkolja valódi méretét – írja a Daily Mail. A tanulmány azt is kimutatta, hogy a nők akár több számmal kisebb ruhát is hajlandóak megvenni, hogy motiválják magukat a fogyásban, de az is gyakori, hogy baráti ösztönzésére vesznek rossz méretet

A kiskereskedők szerint a visszavitt ruhák nagy részének hátterében a rossz méretválasztás áll, ami a márkák eltérő méretezésének is köszönhető: van, ahol a 36-os méret felér a 38-assal, máshol ugyanaz 34-esnek is kicsi, ezért a nők nem igazán tudnak kiigazodni a márkák méretezésén. A zavarodottság elkerülése miatt a megkérdezett hölgyek csaknem 83%-a igényt tartana egy olyan szervezetre, ami meghatározza és egységesíti a méreteket, így a vásárlók pontosan tudnák, miből mekkorát vásároljanak. A kutatásból az is kiderült, hogy a nők többsége, egészen pontosan 85%-a szerint a drága dizájnercuccok alapból sokkal kisebbek, mint a fast fashion üzletek kínálata.

Sokan direkt a kisebb méretű darabokat választják, főként fehérneműből.
Sokan direkt a kisebb méretű darabokat választják, főként fehérneműből.

A nők átlagosan három méretet hordanak

A kísérletből kiderült, hogy a legtöbb nő három különböző méretet hord felnőtt korában. A megkérdezettek fele két méret között tengődik,míg csupán 5%-uk ragaszkodik mindig ugyanahhoz a mérethez. A tanulmány azt is kimutatta, hogy minden ötödik nő simán átveri barátnőjét és behazudja azt a méretet, amit szerencsétlen hallani akar, míg 20% simán rábeszéli őt egy a kisebb méretre, hogy vékonyabbnak érezze magát.

A Bluebella fehérneműcég alapítója, Emily Bendall szerint a nők gyakran azért vásárolnak rossz méretet, mert túl régen mérették le magukat és nincsenek tisztában aktuális arányaikkal. “Azt remélik, hogy ha eggyel kisebb méretet vesznek, könnyebben leadják majd a pluszkilókat, de biztosan az is közrejátszik, hogy a márkák eltérő méretezéssel dolgoznak, ami összezavarja a vásárlókat."

Ön megfelelő méretű ruhákat vásárol?

  • 637
    Igen, mi mást?
  • 295
    Na jó, néha megveszem az eggyel kisebbet…
  • 24
    Igen, de csak ha senki sem látja.

Nem igazán értjük, mi ez a nagy felhajtás a méretek körül. Nem mindegy, hogy valaki 36-os, vagy 40-es nadrágot vesz? A címke úgysem látszódik, ráadásul mindkét méret teljesen normális és átlagos. A lényeg az, hogy magabiztosan és kényelmesen érezze magát az ember a választott darabban, nem pedig, hogy egy három számmal kisebb nadrágban feszengje végig az egész napot. És önnel mi a helyzet? Szavazzon és árulja el, megfelelő méretű ruhákat vásárol-e.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta