OFFLINE

Sárga vagy rózsaszín kabátban töltjük az őszt

2014. május 4., vasárnap 09:21

A 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathéten látottak alapján lassan körvonalazódik, hogy mennyire kell majd felfrissíteni a ruhatárunkat a még távolinak tűnő hűvös szezonban. Azt már tudjuk, hogy egy gondosan kiválasztott minőségi tornacipővel, garbóval és műszőr kabáttal biztos nem nyúlunk mellé, de sajnos nem lesz ördögtől való a lakk és a fűzős szerelések viselése sem a következő szezonban.

Viszont elnézve a divatházak télre tervezett kollekcióit, szemet szúr, hogy a tavalyelőtt divatba hozott és minden kifutón, valamint street-style anyagban helyet kapó rózsaszín – elsősorban púderrózsaszín – kabátot felváltják a sárga árnyalatú kabátok. A váltáson mi is megdöbbentünk, de azért nem mindegyik tervező gondolta úgy, hogy 2014 őszén kikopnak a csajos színű hosszú kabátok a divatból. Megnyugtató, hogy a zakókban gondolkodó Christian Dior vezető tervezője, Raf Simons még mindig látott fantáziát a halvány rózsaszínben, ahogy nem söpörte le az asztalról a színt a tehetős huszonéveseket megcélzó olasz divatház az MSGM és Giambattista Valli sem.

Viszont nem kell sok kollekciót végignyálazni ahhoz, hogy észrevegyük, New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban is többen előnyben részesítették a sárga valamely árnyalatát.

2014-ben menő lesz a....

  • 34
    Rózsaszín kabát
  • 25
    Sárga kabát
  • 25
    Kit érdekel

Bár a feltűnő színnel már tavaly is kísérletezett egy-két divatház, Matilda belga királyné például már októbernek Nagy Madárnak öltözött, a szín csak most érett be igazán a kifutókon. Prabal Gurung például köntös formában és narancssárgában gondolkodott, míg a House of Holland műszőrrel kombinálta a narancsszínt, Jasper Conran pedig még egyrészes ruháit is a kabát színéhez igazította.

A sárga ennél jóval harsányabb árnyalatát látná a nőkön a következő szezonban Karl Lagerfeld, aki színes béléssel látta el vitorláskabátszerű Chanelnek tervezett darabját, de hasonlóképpen ebben a színvilágban látott fantáziát a Missoni a francia Kenzo is – írja a fashionista.com.

Kíváncsiak vagyunk, hogy a fast-fashion üzletekben mely árnyalat lesz majd a színcsata győztese, – mi a narancsra tippelünk – mindenesetre, ha mégis a púder rózsaszín mellett döntene, a gyorsaságáról híres Zara már a tavalyi szezonban elsütötte a Carven féle fazont, talán a leárazva talál még belőle az üzletekben. Ha az új kollekcióban turkálna, szembejön majd pár púderszín átmeneti kabát, valamint rengeteg narancsszín felöltő. A H&M csak egy átmeneti kabáttal állt elő, a többi üzlet pedig (érthető módon) egyelőre inkább a nyárra koncentrál és nem tart trendi kabátokat. Nézze meg a galériában, a jó idő ellenére milyen meleg cuccokkal telt meg a Zara és a H&M!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta