Egészséges testkép és újrahasznosítás a hazai tervezők kampányában

A hazai tervezők ismertebb felének 2014-es tavaszi-nyári kollekcióit már kiveséztük az elmúlt hónapokban. Ezúttal azoknak a feltörekvő tehetségeknek a legfrissebb munkáit gyűjtöttük össze, akik kollegáikhoz hasonlóan jól szabott és hordható kollekciókkal rukkoltak elő a szezonban. Nézze meg a galériában, hogy miben gondolkodott többek között a Printa, Lengyel Zsuzsi vagy Gabo Szerencsés!

Menő stylist pózol Lengyel Zsuzsi táskáival

A táskatervező elkészült javarészt színes darabokat tartalmazó, Mood névre keresztelt kollekciójával, ami már kapható az Árkád bevásárlóközpontban található Link designtérben, illetve a márka webshopjában. Lengyel Zsuzsi jól láthatóan ezúttal is törekedett a tervezésnél a sokszínűségre illetve arra, hogy táskáit minél többféleképpen lehessen használni.

„A Mood elsősorban a bennünk lakó ezerarcú nőről szól. Mindazokról a jó és rossz hangulatokról, külső és belső jó tulajdonságokról, ami bennünk és velünk él" – áll a Mood kollekciójának sajtóanyagában, melynek négy alaptáskája három színkombinációban kapható, illetve cserélhető fedelének, füleinek és pántjainak köszönhetően variálható is.

"Szerettem volna azt a nőt megmutatni, aki a fejemben vagyok. Vagyis aki, remélem, hogy a fejemben vagyok, szerettem volna bizonyítani én is magam felé, hogy határaimon átlépve ki tudom magamból hozni a maximumot és büszkén tudom vállalni a testem, úgy ahogy van" – mondja a kampány frappánsan megválasztott arca, Lendvai Lilla stylist. Kicsit drága mulatság, de amennyiben ön is kedvet kapott ahhoz, hogy saját aktuális hangulatára alakítsa táskáját, akkor átlagosan 24.990 és 64.990 forint között már ön is nekieshet frissen vásárolt designer kiegészítőjének.

A Sugarbird balhéba keveredett tervező és Kármán Orsi közös kollekciója

Ki ne emlékezne a január végén kirobbant botrányra, melynek főhősei a levágós koppintásokban élen járó Sugarbird illetve az első kollekciójával betörni vágyó Cakó Kinga voltak? A kellemetlen cicaharcot túlélő tervező a tavaszi-nyári szezonra egy kapszulakollekciót dobott piacra az extravagáns ékszerekben utazó Kármán Orsival 'Duality' néven. A szerethető, idei trendekbe abszolút beilleszthető darabok fekete, fehér valamint citrom- és narancssárga árnyalatokat kaptak a designerektől, melyek kifejezetten jól mutatnak csíkos és geometrikus formákat ábrázoló nyári ruhákkal. Árakat még sajnos nem tudunk, de elnézve Kármán etsy.com-ra feldobott átlagosan 75 dolláros (16.679 forint) árait, várhatóan hasonló kategóriára számíthatunk a nyári szezonban is.

Idén sem kopik ki a víz alatti világ témája

A kiegészítőiről ismert Takács Judit legújabb kollekcióját elnézve úgy tűnik, hogy idén nem csak a celebnők kedvenc cipészét, Charlotte Olympiát ihlette meg a Kis Hableány témája, hanem a minőségi anyagokkal dolgozó tervezőt is. A víz hullámzását és színvilágát idéző táskák és cipők közül szerettük a nyitott orrú, kékes kiegészítőket, melyek a nyári kollekció ellenére is jól passzoltak a tervező által választott ekrü, csontszín, cappuccino illetve rózsaszín tónusokkal. A Gellért fürdőben lőtt kampányképeket Martin Wanda fotózta a márkának, a kollekció pedig április utolsó hetétől lesz beszerezhető a Ráday utcában található One Fashion üzletben, illetve a designer honlapján.

Az öko-divatban elszántan hívő Printa

Az úgynevezett „Slow Fashionben” utazó, hetedik kerületi Printa 2009 óta dolgozik újrahasznosított anyagokkal. Ezúttal Aware néven szeretnék még erőteljesebben felhívni a figyelmet az ökótudatosságra a céget alapító Majoros Zita szerint, aki idei tavaszi-nyári kollekciójában is sikeresen ötvözte az alternatív anyagokat a nemzetközi trendekkel. Kedvenceink az egyedi orvosi köpenyekből, illetve régi fellépőruhákból készült, egyedi nyomtatású pamutpólók, hordható pulóverek, farmerek és vintage ihletésű ruhák voltak. A márka Budapesten kívül Bécsben is jelent van termékeivel.

Őszies hangulat Gabo Szerencsesnél

Gabo Szerencses legújabb kollekciójáról első látásra nem mondanánk meg, hogy egy nyári gyűjteménnyel van dolgunk. A MOME-n végzett tervező ugyanis az időtlenségre igyekszik törekedni az aktuális divathullámokkal szemben. A klasszikus fekete-fehér darabok mellett idén palaszürke, krétafehér és türkiz árnyakatokban gondolkodott a designer, aki kiegészítőket, bőrtáskákat, öveket és pénztárcákat is készített ruháihoz. A kollekcióból, mely a Jurányi utcai Lucky Shepherd Showroomban található, szerettük az ellentétes színpárokra épülő bőr- és selyem ruhákat, valamint a geometrikus formákat.

S.Hegyi Lucia feltörekvő tehetségekkel terveztet

A több mint 25 éves múltra visszatekintő Luan by Lucia Divatház egy fiatalabb, 20 és 35 év közötti korosztályra szeretne fókuszálni az új, LBL névre keresztelt vonalával, melyet a Vogue tehetségkutató középdöntőjébe bekerült Domokos Dóra, Deák János, illetve Terzin Anna stylist készített S.Hegyi Lucia közreműködésével. A fiatalos kollekció egyébként több ponton is követi a nemzetközi trendeket, például a designerek szerint is menő lesz a kilencvenes évek divatja, a magasderekú rövidnadrágok, illetve a hasvillantós felsőrészek.

A gyűjtemény javarészt fehér, türkiz, illetve sárga színeit elnézve még csak-csak bevillan a becélzott fiatalság, de a ruhák mintáit valahogy már nehezebben lehet összeegyeztetni generációnk ízlésvilágával, ugyanis a kollekción sajnos végigvonul a divatház egyik védjegyének tartott, reneszánsz építészet ihlette, kézzel nyomott angyalmotívum is. Nézze meg a galériában, hogy milyen szerelésekben töltjük a szezont a hazai tervezők szerint!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek