OFFLINE

Járjon ön is szmokingban, mint a hírességek!

2014. április 26., szombat 15:25

A Saint Laurent-né rövidült nevű legendás francia divatház évtizedek óta öltözteti a dívákat a vörös szőnyeges eseményeken,olyan színésznőket téve még elbűvölőbbé kifinomult eleganciájával, mint Catherine Deneuve, Tilda Swinton vagy Diane Kruger. Az 1800-as évek végén köztudatba hozott szmokingot – melyet akkor a walesi herceg megbízásából készített a Henry Poole & Co. – a divatház 1966-ban építette be kollekciójába, amit a tervező egyik kedvenc múzsája és ékszertervezője, Louou de la Falaise ihletett. Az angol-ír származású múzsa akkoriban átlátszó blúzzal viselte a tuxedo fazont.

A nőkön és férfiakon egyaránt jól mutató szmokingot az idei divathéten sem hagyta ki 2014-es őszi-téli kollekciójából a tuxedót a glam ruhák szintjére emelő Saint Laurent vezetőtervezője, az egyébként fiatalos és hétköznapi vonalban utazó Hedi Slimane. De a divatház hagyatékának számító darab nem csak a kifutókon éli aranykorát, ilyen klasszikus, jól szabott és egyszerű szettet előszeretettel választanak maguknak a hírességek – vagy azok stylistjai – is az elmúlt években.

Ilyen menő együttesben vezényelte le Ellen DeGeneres az Oscar gálát a napokban, de fekete-fehér pasiruhában jelent meg Ellen Page a Vanity Fair Oscar buliján, valamint Kourtney Kardashian Elton John estélyén – írja a fashionista.com. De integetett már cigaretta nadrág–szmoking–tűsarkú összeállításban a közelmúltban Angelina Jolie, Lady Gaga, Anne Hathaway és hazánk egyik legmenőbb szupermodellje, Palvin Barbara is.

A Saint Laurent-nél sajnos egy átlagos zakóért körülbelül 7000 dollárt (1,5 millió forint) kérnek.Természetes tehát, hogy a fast-fashion üzletek is rohamléptekkel igyekeznek felzárkózni a trendekhez és piacra dobni a koktéltruhák legnagyszerűbb alternatíváját, a zakót minél több fazonban és színben a lezsertől a válltömésesen át a derékban szűk fazonúig. 

Ennek azért a töredékéért, 9795 és 22995 forint között hozzájuthat a Zarában egy zakóhoz, ahol számos forma és szín közül választhat. A Mangóban is hasonló a helyzet, ott 9995 és 17995 forint között kaphatóak zakók, de a H&M-ben is meglepően széles a választék, ott 8990 és 12990 forintot kérnek egy ilyen darabért.

A Stradivariusban egy bőrbetétes, derékban húzott szmoking 15995 forintba kerül, legtöbbet a Massimo Dutti kér egy örök darabért, ott 49995 forintot kell fizetni egy maszkulin zakóért. Nézze meg a galériában, hogy hogyan és mivel érdemes kombinálni a szezon egyik kulcsfontosságú darabját!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta