Így legyen olcsón, fillérekből divatos

Az ünnepi szezon vége mindig egyet jelent a lenullázott bankszámlával és üres pénztárcával. Ha ebben a sanyargatós évszakban mégis divatozni támadna kedve, ne csüggedjen, a Huffington Post szerkesztői összegyűjtöttek egy tucatra való trükköt, amelyekkel játszi könnyedséggel dobhatja fel megunt ruhatárát a hideg napokban! Nézze meg, hogyan lehet kreatív!

1. Turbózza fel megunt kabátját!

Lassan megérkeznek az üzletekbe a tavaszi-nyári kollekciók első darabjai, már felesleges drága kabátokra költeni. Keressen a szekrényben egy megunt, arany vagy más feltűnő gombokkal ellátott kabátot és varrja fel ezeket valamelyik másik kabátjára vagy kardigánjára. Garantáltan mindenki újnak fogja nézni a környezetében. De az sem baj, ha nem.

2. Vesse be a túlméretezett pulóver trükköt!

A túlméretezett felsők és kabátok idén télen sem koptak a divatból. Bátran kombinálja menő, hanyagul laza esésű pulóverét egy egyébként hozzá nem illő, elegánsabb szoknyával vagy pantallóval.

3. Csapjon le a leárazott kesztyűkre!

Az ünnepek után szinte azonnal leárazzák a téli kiegészítőket akár hetven százalékkal is. Ami jó alkalom arra, hogy beszerezzen pár puha és kényelmes kesztyűt, ha nem kapott belőlük eleget karácsonyra. Ezek a darabok várhatóan kiszolgálják majd a következő szezonban is.

4. Próbálja ki a színes vagy mintás zoknikat!

2014-ben mindenféle minta népszerű lesz a virágoson át a legelvontabb geometriai printekig. Tesztelje le valamelyik szimpatikus mintát egy pulóvernél olcsóbb kategóriájú zoknin, amit ráadásul divat lesz szandállal is hordani a tavaszi-nyári szezonban. Legalábbis a Chanel, a Miu Miu és a Saint Laurent szerint biztosan.

5. A rúzzsal nem lőhet mellé 2014-ben!

Azt már tudjuk, hogy a tavalyi év legsikeresebb sminkterméke a rúzs volt, ami iránt az érdeklődés előreláthatóan nem hagy alább az idei évben sem. A szakemberek szerint szinte senki nem veszi észre, ha ugyanazt a ruhát viseljük napokig, ha minden nap valamilyen más árnyalatú rúzst használunk. Idén minden szín menő lesz a fényes árnyalatoktól kezdve a klasszikus piroson át a vámpíros mélyvörösig.

6. Dobja fel megunt ruháját egy pofás övvel!

Vegyen példát a divatmániás elnökfeleségről, Michelle Obamáról, aki többször is felveszi ugyanazt a designer ruhát, csak különböző kiegészítőkkel, illetve különösen nagy rajongója a vastag, látványos öveknek. Egészen máshogy mutat egy klasszikus szabású ingruha, de akár egy tunika is egy jól megválasztott övvel.

7. Vegyen szettjéhez nem illő cipőt!

Felejtse el, hogy általában mivel szokta párosítani szereléseit. Építsen be öltözködésébe minél több váratlan és furcsa szokást. Például vegyen fel magassarkút egy olyan ruhához, amihez egyébként balerina cipőt húzott volna és fordítva. Idén egyébként is mindenféle cipő típus divatban van a torna cipőtől a tűsarkúig.

8. Emelje ki dekoltázsát egy csicsás nyaklánccal!

Ne legyen szégyenlős, bármilyen ruháról elvonja a figyelmet egy jól megválasztott figyelemfelkeltő nyaklánc. Gombolja ki franciásan blúza felső gombját és mutassa meg legújabb, kiárusításon beszerzett csicsás bizsuját bátran!

9. Szerezzen be egy-két ütős fejdíszt

Ma már nemcsak celebnők kiváltsága, hogy látványos vagy óriási fejdíszekkel lépjenek az utcára. Bárki feldobhatja unalmasnak vélt ruháját és a szürke hétköznapokat tetszés szerint egy vidám fejdísszel vagy kalappal. És ami a legjobb az egészben, nem kell megvárni vele a hétvégét, bármikor viselheti, amikor csak akarja.

10. Halmozza az ékszereket!

Ha már megunta valamelyik nyakláncát, legyen kreatív, alakítsa át tetszés szerint vagy csináljon több ékszerből egyet, esetleg varrja fel elhasznált bizsuját valamelyik ruhájára. 2014-ben divat lesz többféle stílusú nyakláncot egyszerre hordani, és ugyanezek a szabályok vonatkoznak majd a karkötőkre is a következő szezonban.

11. Vállaljon be pár színes harisnyát!

A színes harisnya nemcsak fiatalítja viselőjét, hanem még menő is a tavaszi-nyári szezonban. Legalábbis, ha hiszünk az olasz Prada előrejelzéseinek, amelynek vezetőtervezője retro árnyalatokban dobott piacra zöld, lila és sárga harisnyákat 2014-ben.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Mustra