OFFLINE

Menő vagy ciki sütit hordani a lábunkon?

2014. április 22., kedd 11:24

Először mi sem tudtuk eldönteni, valódi süteményből készült cipőket, vagy sütik inspirálta lábbeliket látunk. Úgy tűnik, Chris Campbell divattervező sikeresen megtalálta a nők legnagyobb gyengéjét, és olyan élethű süteménynek álcázott cipőket tervezett, hogy nem egy vevő még azt is megérdeklődte, tényleg meg lehet-e enni a cukormázas, tejszínhabos tortakölteményeket.

A huszonkilenc éves tervező már jó ideje kísérletezik azon, hogy úgy dekoráljon, mintha valódi cukormáz és tejszínhab lenne a cipőkön: elsőként háromdimenziós szobrokat applikál a cipőkre, hogy azok valódi sütemény látszatát keltsék, majd műanyag csokoládéval, cseresznyével és tortareszelékkel is megszórja őket a minél élethűbb eredmény érdekében.

Az ötlet egyébként annyira bejött, hogy Campbell azóta már meg is nyitotta saját, The Shoe Bakery (Cipőcukrászda) fantázianévre keresztelt üzletét, ahol az édesszájú cipőkedvelők kedvükre próbálgathatják a különleges darabokat. Campbell kollekciójában a klasszikus habos süteményeken és csokoládén kívül még a fagylaltkehely és mézeskalács lábbelik is dominálnak.

A tervező annyira sikeresen végzi a munkáját, hogy állítása szerint nem egy érdeklődő levelet kapott már arról, hogy a cipőket tényleg meg lehet-e enni. A válasz: nem, nem lehet, viszont a rájuk tűzdelt díszeket valódi cukrász-szerszámokkal, például habnyomó zsákkal applikálják fel, úgyhogy a körítés a lehető legigazibb. Egy pár cipő – a díszek sűrűsége és a kompozíció bonyolultságától függően – kettő és négy hét között készül el és online is megrendelhető.

A jó hír, hogy annyira nincsenek is túlárazva: topánt már 60 dollárért (12 ezer forint), magassarkút pedig 200-ért (kb. 50 ezer forint) lehet beszerezni, a cikk írásakor pedig már az összes párat kifosztották. Ha Campbell furcsa ötlete felkeltette érdeklődését, tovább böngészhet a Shoe Bakery hivatalos weboldalán, most viszont szavazzon: menőnek tartja a kísértetiesen sütemény-hű cipőket, vagy taszítja az egész?

1241 szavazat 1269 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta