Menő vagy ciki sütit hordani a lábunkon?

Először mi sem tudtuk eldönteni, valódi süteményből készült cipőket, vagy sütik inspirálta lábbeliket látunk. Úgy tűnik, Chris Campbell divattervező sikeresen megtalálta a nők legnagyobb gyengéjét, és olyan élethű süteménynek álcázott cipőket tervezett, hogy nem egy vevő még azt is megérdeklődte, tényleg meg lehet-e enni a cukormázas, tejszínhabos tortakölteményeket.

A huszonkilenc éves tervező már jó ideje kísérletezik azon, hogy úgy dekoráljon, mintha valódi cukormáz és tejszínhab lenne a cipőkön: elsőként háromdimenziós szobrokat applikál a cipőkre, hogy azok valódi sütemény látszatát keltsék, majd műanyag csokoládéval, cseresznyével és tortareszelékkel is megszórja őket a minél élethűbb eredmény érdekében.

Az ötlet egyébként annyira bejött, hogy Campbell azóta már meg is nyitotta saját, The Shoe Bakery (Cipőcukrászda) fantázianévre keresztelt üzletét, ahol az édesszájú cipőkedvelők kedvükre próbálgathatják a különleges darabokat. Campbell kollekciójában a klasszikus habos süteményeken és csokoládén kívül még a fagylaltkehely és mézeskalács lábbelik is dominálnak.

A tervező annyira sikeresen végzi a munkáját, hogy állítása szerint nem egy érdeklődő levelet kapott már arról, hogy a cipőket tényleg meg lehet-e enni. A válasz: nem, nem lehet, viszont a rájuk tűzdelt díszeket valódi cukrász-szerszámokkal, például habnyomó zsákkal applikálják fel, úgyhogy a körítés a lehető legigazibb. Egy pár cipő – a díszek sűrűsége és a kompozíció bonyolultságától függően – kettő és négy hét között készül el és online is megrendelhető.

A jó hír, hogy annyira nincsenek is túlárazva: topánt már 60 dollárért (12 ezer forint), magassarkút pedig 200-ért (kb. 50 ezer forint) lehet beszerezni, a cikk írásakor pedig már az összes párat kifosztották. Ha Campbell furcsa ötlete felkeltette érdeklődését, tovább böngészhet a Shoe Bakery hivatalos weboldalán, most viszont szavazzon: menőnek tartja a kísértetiesen sütemény-hű cipőket, vagy taszítja az egész?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek