Zanza!

Ha egyáltalán akármikor nekiállunk sonkakrémet készíteni, hát most a legnagyobb rá az esély. Ha már úgyis van otthon bőven sonka, egy kicsit érdemes ehhez is félretenni belőle.

sonka
Fotó: Katuci

Az ízesítése bátran variálható, ez egy alapváltozat, kerülhet bele akár főtt tojás is (úgy még jobb, ha a sonka mellett főtt) vagy sajt, bármilyen zöldfűszer, amit szeretünk. Kenjük friss kenyérre vagy kalácsra, jó kis reggeli lesz. Sokkal jobb, mint ha a készen vett krémet nyammognánk.

Hozzávalók:

10 dkg mascarpone
10 dkg főtt sonka
1 teáskanál mustár, majonéz vagy torma (ízlés szerint)
só, bors,
metélőhagyma

  1. A krémsajtot, a főtt sonkát, a sót és a borsot késes aprítóval vagy botmixerrel sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a választott ízesítést.
  2. A metélőhagymát felaprítjuk, a krémhez keverjük.
Blogmustra