Nézze meg Konsánszky művészi kollekcióját!

Konsánszky Dóra munkáit már jól ismerheti, akit érdekel a magyar divat: a tervező 2006-ban indította márkáját, jellemző rá, hogy szofisztikált részletekkel, különleges szabásokkal, érdekes anyagokkal dolgozik. Vannak szép számmal olyan ruhái, melyeket nyugodtan felvehetünk akár egy üzleti megbeszélésre is, de ezekben is van egy kis csavar, amitől a blézer és a szoknya több lesz egyszerű kosztümnél. Gyakran inspirálódik zenéből, művészetből, legfrissebb, 2014-15-ös őszi-téli, minimalista kollekciójának stílusát a jazz és a grunge ihlette.

A tervező fekete-fehér-szürke szettjei tényleg felidézték a 80-as évek sötét, underground stílusát, de nekünk Charles Baudelaire és a Nyugat első nemzedékének világa is beugrott a fekete madaras – pontosabban csókás – díszítések, kiszaggatott kalapok és a különlegesen szabott fekete lebernyegek, blézerek láttán.

Konsánszky átmentett néhány részletet – bő nadrágok, elöl csomózott felsők, oldalt megnyitott blézerek – az előző téli kollekcióból, de színvilága megváltozott, több teret kap a fehér és a szürke, valamint púrderrózsaszín ruhák, bundák is készültek. Ritkán fordul elő olyan, hogy egy kollekció minden ruháját fel tudnánk venni gyakorlatilag bármilyen alakomra, de ez most így van.

A kollekció bemutatása is különbözött a megszokottól, kifutó helyett a Brody Studios asztali között sétáltak el a modellek, majd egy apró pódiumon lehetett őket lefényképezni. Az aláfestő zene és a hely hangulata is illett a jól összerakott szettekhez: nézze meg a galériában, mit vásárolhat Konsánszky Dórától 2014-15 őszére-telére, ha nem hivalkodóan, de biztosan szeretne kitűnni a fast fashion boltok öltöztette tömegből!

Oszd meg másokkal is!
Mustra