Menő hajak a kifutókról

Április 12-én rendezték meg a Toni&Guy Fashion Week Budapestet, mely leginkább egy végtelenített divatbemutató volt, ahol a magyar tervezők prezentálhatták, miben képzelik el 2014 őszén és telén a nőket. Persze mint minden ilyen eseményen, itt is egy cég készítette a modellek frizuráját, jelen esetben ez a névadó Toni&Guy volt, melynek fodrászai azt is megmutatták, hogyan lehet nekünk olyan hajunk, mint a modelleknek.

Sportszerű nehezítésként a frizurák többségéhez hosszú és egyenes haj kell, ennek ellenére a kivitelezésük tényleg viszonylag egyszerű, már ha rendelkezünk elegendő hajjal. Ha elbizonytalanodott, itt találja meg azokat a videókat, amiből kiderül, hogyan lesz olyan haja, mint a kifutókon dolgozóké.

Konty és fonat

Szegedi Kata kollekciójához a városi amazon névre hallgató frizurát képzelték el. Ennek lényege, hogy a haj a fejtetően meg van emelve, alul viszont tupírozott és kócos fonatban végződik, és az egész frizura frissen mosott hatású. Különlegessége a fejtetőn lévő konty, amit azért nem biztos, hogy ki akarunk próbálni, ha közben egy fonat is lelóg a fejünkről. Ami kell hozzá: tengeri sós texturáló spray és erős hajlakk, egyébként tényleg nem tűnik bonyolultnak elkészíteni.

Gyűrött tincsek

A Nubu ruháihoz az egyenesre szárított haj adta az alapot, melyet a fodrászok körkefével fésültek egyenesre, majd szárítás közben pár tincset meggyűrtek, hogy a hatás természetesebb legyen. Az erős oldal- vagy középválasztékot hajszérummal emelték ki – ettől ez a rész csillogóvá vált. A végeredmény pont olyan, amilyet bárki készíthet, ha kicsit nem figyel oda hajszártítás közben, szimpatikus.

Banáncsat

A Je Suis Belle-nek köszönhetjük egy ikonikus termék, a banáncsat újra felfedezését. Bár én még az általánosban nyomultam ebben a csodálatos műanyag rémségben, úgy tűnik, újra itt a helye a divat világában. A haj elöl megemelt, tupírozott, ehhez a legjobb, ha hajtőemelő port használunk.

Sima copf

Ezzel szöges ellentétben áll az Anda letisztult "japános" stílusa. A geometriai részletekkel megbolondított ruhákhoz jól passzol a laza copf, melyet bőrpánttal rögzítettek. Ebben a formában elengedhetetlen a teljesen egyenes haj, a csillogás és a pontosan megtervezett arányosság. Jól jön hozzá a hidratáló fényspray.

Szöszös haj

Nem úgy, mint Nanushkánál, ahol a szöszös, laza textúra áll a középpontban. Mint amikor valakihez ébredés után csenget be a szomszéd néni, ezért csak lazán összefogja a haját. Persze ezt manapság a fodrász állítja elő, komolya munkával, szárazsamponnal és tengeri sós texturáló spray-vel.

Kislányos lófarok

A Use Unused teljesen egyszerű iskoláslány frizurával hangsúlyozta ruhái stílusát, egészen alulra helyezett lófarok, egyenes haj, csak semmi túlbonyolítás. A hajgumi mellett csak hajlakk kell hozzá, meg egy jó fésű.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek