A 36-os méret már plus-size

Az állítólag plus-size mérettel rendelkező Madeline Hill
Az állítólag plus-size mérettel rendelkező Madeline Hilljessicacastrophotography.com

Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne foglalkozna valaki a csontsovány vagy a teltkarcsú modellek ügyével, ami már nem csak afféle beszédtéma a szakmában, hanem óriási üzlet is egyben. A fashionisita.com-nak például nemrég egy 36-os mérettel megáldott fiatalkorú modell, Madeline Hill mesélt megdöbbentő dolgokat a kilókra érzékeny kegyetlen ügynökségek és divatházak világáról.

A modell szerint a tokiói ügynökségek által szervezett válogatásokon a hatos (36-os mérettel rendelkező lányokat is a plus-size kategóriába sorolják a szakemberek. Az anonim modell azt állította, hogy az 54 kg-os testsúly már „túl nagynak” számít, így aki ilyen adottságokkal kopogtat, azt is el tanácsolják az ügynökségtől. Nézze meg, hogy hogyan befolyásolták a kamaszlányt elmondása szerint az egyik legismertebb ügynökségnél!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

„Azokban a napokban csak némi keménytojást ettem és natúr joghurtot ittam. Csökkentettem a modellmunkákat, mivel nyári gyakorlatra mentem Manhattanba. Felvettem a kapcsolatot az anyaügynökségemmel, hogy azért tudjak válogatásokra járni New Yorkban is. Az ügynököm el is küldött a hét vezető ügynökséghez a városban" – mondta a nevét titkoló modell a fashionising.comnak.

"Legtöbbjük kedves volt, de tudtam, hogy nem akarnak engem. Azt mondták, hogy majd jelentkeznek, ha szükségük van rám. Az anyaügynökségemhez persze soha nem érkezett visszahívás, mindössze egytől. Ez a bizonyos ügynökség képviseli a leghíresebb modelleket, így az egyik legismertebb szervezet a szakmában. Idegesen vártam a 'bookerre' a hallban, aki néha, mikor megtetszett neki egy kép bólogatott a portfólióm átnézésekor" – folytatta.

„Jól nézel ki és nagyszerű az arcod is. De mi nem kifejezetten ilyen méretű modellt keresünk az új kampányunkhoz. Próbálkozz meg a plus-size modellkedéssel. Ha készen állsz erre, hívj fel bennünket” – jegyezte meg a booker, miközben fel-alá járkált a teremben, majd visszaadta a portfóliómat és azt javasolta, hogy szedjek fel néhány kilót. Nevettem. Részben a kínos helyzet miatt, de leginkább azért, mert abszurdnak éreztem a helyzetet" – mondja az ex-modell.

Coco Rocha plus-size méretről fogyott csontsoványra
Coco Rocha plus-size méretről fogyott csontsoványraDanny Martindale / Europress / Getty

"Ahogy mentem ki az ügynökségtől, láttam hogy egy plus-size modellről éppen képeket készítenek. Közelebb mentem és megnéztem, hogy hogyan pózol a húszas évei elején járó, teltkarcsúnak mondott modell a kamerának. A mérete egyébként 8-as (38-as) lehetett. A fotózás után sarkon fordultam és elindultam a recepció felé, ahol már egy másik lány várt a hallban. Még nálam is soványabb volt és úgy nézett ki, mint aki most fejezte be a középiskolát. A mosolya is nagyon ártatlannak tűnt. Sok szerencsét kívántam neki, majd kinyitottam az üvegajtót és megnyomtam a lift gombját. Hogy lennék én plus-size modell? Gondolkoztam. Persze, a fenekem nagyobb volt, mint az átlagos modelleknek, de ez nem igazán számít. Istenem, anyám nem fogja elhinni, ha elmesélem neki, hogy mi volt az ügynökségen. Próbáljak meg lefogyni?"

"Ahogy kiléptem az ügynökségből, láttam az utcán egy nagyon híres modellt. Nem csak számomra volt ismert, ezt a vállán lógó Chanel táska is jelezte. Nagyon sovány volt. Sokkal soványabb, mint ahogy Steven Meisel képén látszott a múlt havi olasz Vogue címlapján. Ez volt az első alkalom modellkarrierem történetében, hogy elmentem és megleptem magam egy tölcsér fagylalttal. Leültem egy padra és hagytam, hogy az olvadó fagylalt végigcsöpögjön a kezemen, miközben a másik kezemben egy könyvet tartottam. Vajon tényleg megéri? Nem örültem neki, hogy a modellszakmában önkényesen különböző kategóriákra osztják a lányokat. 17 éves vagyok és gyakorlatilag éheztetem magam, alapvetően akadályokat állítok a fejlődésben lévő testem elé. Elhatároztam, hogy a modellkedés miatt „kövér” leszek egy hónapon belül" – mondta a lány.

108498440
Eric Vandeville / Europress / Getty

"A hízókúrára egy forró júniusi napon kezdtem el tudatosan készülni, napi két órát edzettem és belevágtam egy én-központú diétába is. Kidobtam a mérőszalagot és egy teljesebb életet teremtettem magamnak. Jelenleg másodéves vagyok a georgiai egyetemen, nemrég tértem vissza Oxfordból, ahol egy szemesztert töltöttem. Ott olvastam egy klasszikus görög filozófiáról szóló könyvet az emberi jogokról. Az egyetemen megtanultam nem csak a testemet, de az agyamat is táplálni."

"A plus-size modellkedés lehetővé tette számomra, hogy elfogadjam a testem, de még mindig nem értek egyet ezzel a kifejezéssel. Elég nagy probléma, hogy a modelleket méretük alapján sorolják be. Szerintem kisebb lenne a nyomás, ha a plus-size modelleket összeeresztenék az úgynevezett hagyományos, vékony modellekkel. Nagyon szeretnék ilyen különböző formájú és méretű modelleket látni a divatlapokban."

o-TORRID-GEORGINA-BURKE-570

A márkák is egyre merészebben állítanak vékony modellek helyett teltkarcsú nőket kampányaik élére, mint ahogy legutóbb a kizárólag 40 és 46-os méretű nőket megcélzó Torrid.com is tette, mely az ausztrál származású Georgina Burkeval készítette el a márka legelső hirdetését.

„Az amerikai nők 60-80%-a negyvenes méretnél nagyobbat hord. Miért nem tudnak ilyen nőket alkalmazni a magazinok is? Ki mondta nekik, hogy mi nem vagyunk elég jók? Mi a baj az én arcommal, ami ellen kifogása lenne egy márkának vagy egy magazinnak?” – fejti véleményét a 23 éves modell, aki a márka szezonális fürdőruha-katalógusában látható. A divatipar váratlan nyitottságát egyébként mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a világ egyik legmenőbb modellügynöksége, az IMG csak a múlt hónapban öt új plus-size modellel írt alá szerződést, a Cosmopolitan pedig a teltkarcsú Robin Lawley-t tette címlapjára a múlt hónapban.

140217 hp hero1xx
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek