5 ruhadarab, amit pasiként többféleképpen viselhet

Úgy látszik, az idei év is a variálhatóságra fog épülni a Dívány divatrovatában, hiszen a sokféleképpen variálható heti kedvencek mellett egyre többször mutatunk be olyan ruhadarabot férfiaknak is, amiket nem csak egy összeállításban tudnak viselni. A célunk az, hogy egy olyan jól felépített gardróbhoz segítsük hozzá az olvasókat, amiből reggelente akár csukott szemmel kivéve pár ruhadarabot is össze tudjanak állítani egy szettet aznapra.

Hiába kerül kétezer forintba akciósan egy ing – ha nem tudjuk semmivel sem felvenni, akkor pénzkidobás. Érdemes emiatt egyrészt időtálló, másrészt könnyedén kombinálható ruhadarabokba fektetni. A FashionBeans egyik cikke nyomán most 5 olyan ruhadarabot mutatunk, amit elegánsabb és lazább összeállításokban is be tud vetni.

Farmernadrág

Bár elég népszerű, még mindig sokan vannak, akik nem fedezték fel a benne rejlő potenciált és inkább a szövet vagy cargo (oldalzsebes) nadrágokat részesítik előnyben. Természetesen ezzel semmi gond nincs, de egy sötétkék farmer annyira univerzális, hogy ha megtaláljuk a megfelelő fazont, akkor érdemes többet is venni belőle.

A nadrágnál a méretet általában egy számpárral jelölik, ami a derék, illetve a szár hosszára vonatkozik. Ezen kívül választhatunk még straight/slim/skinny (egyenes szárú, lábkövető, lábra tapadó) verziók közül és azt is eldönthetjük, hogy alacsony, normál vagy magasderekú fazont szeretnénk.

Pólóval hordva az egyik leglazább viselet, ha pedig inget és zakót választunk hozzá, akkor kellően elegáns is lehet. Mi egyébként aranyközépútként a slim fazont ajánljuk: nem néz ki előnyösen – főleg, ha valaki vékony – amikor nagyon eláll a lábától a nadrág és az sem mutat feltétlenül jól, ha valakin leggings hatást keltve tapad.

A farmernadrág az, aminek esetében érdemes kicsit többet költeni: a párezer forintos darabok könnyen szétfoszlanak és ilyenkor beigazolódik, hogy a legolcsóbb lesz a legdrágább is, hiszen utána újra kell költenünk egy tartósabbra.

01 farmer l
reklámanyag

Loafer cipő

A loafer cipők az előző század elején lettek népszerűek Amerikában, az olasz divathetek során készült street style fotókat pedig el sem lehet képzelni nélkülük. Két fő változata létezik, a penny és a tasselled. Előbbinek a lábfej részén egy pánt van, utóbbinak pedig általában bojtok.

Sokan irtóznak tőle, pedig egy minőségi, bőrből készült darab egy férfi ruhatárának dísze is lehet. Bármihez illik, amihez egy sima bőrcipő – ön dönti el, hogy farmerrel vagy szövetnadrággal viselné inkább. Bár a bojtos verzió talán egy fokkal elegánsabb, mint a „penny” fotónkon mégis egy teljesen laza szettben láthatja, oldalzsebes nadrággal. Ez is azt bizonyítja, mennyire sokoldalú lábbeliről van szó.

Tipp: hajtsa fel nadrágját és villantson egy mintás zoknit!

02 loafer l
reklámanyag

Legombolós ing

Ha elege van abból, hogy az ing gallérja össze-vissza áll és a nyakkendőjét is biztos helyén szeretne tudni, akkor válasszon egy olyan inget, aminek a gallérja legombolható. Clark Gable, amerikai színész tette népszerűvé, aki egyébként a Brooks Brother's ingjének rajongójává vált. Amiatt is praktikus például, hogy V-nyakú pulóverrel viselne nem kell azon aggódnia, hogy az egyik gallér a pulóver alatt, a másik pedig felette áll.

Chino nadrággal és loaferrel tökéletes nyári viselet, öltönnyel és nyakkendővel pedig kifogástalan eleganciát sugároz. Mint minden ingnél, itt is fontos, hogy olyat válasszunk, ami mindenhol passzol: nem szorítja a nyakunkat, illeszkedik a vállunkhoz és végigér a karunkon. A fazont itt is mindenki maga választhatja meg, de vajon melyik mit jelent? A regular például a normált takarja, a slim az oldalt és hátul is karcsúsítottat, a modern a kizárólag az oldalt karcsúsítottat, a body fit és a superslimfit pedig a testre tapadó változatot.

Tipp: válasszon kék-fehér csíkos vagy kockás inget, nem lőhet mellé velük!

03 ing l
reklámanyag

Zakó

Nem feltétlenül kell egy fekete darabba fektetnie (sőt!), válasszon egy lazább, mondjuk pamutból készült darabot. Mi szeretjük elegánsabb szettekben is, de egy koptatott/igényesen szaggatott farmerrel is szívesen viseljük. Azt mondják, 1837-ben Viktória Királynő egy hajót tervezett meglátogatni, amit HMS Blazernek hívnak. A jármű kapitánya tudván ezt az egész legénységet sötétkék duplasoros zakóba öltöztette, hogy kedvébe járjon az uralkodónak – akinek egyébként annyira megtetszett, hogy később az összes tengerészt abba öltöztette. Ezután lett belőle világszerte népszerű ruhadarab.

Az inghez hasonlóan itt is nagyon fontos, hogy mindenhol passzoljon a zakó és ami talá még ennél is fontosabb: az alsó gombot soha nem gomboljuk be!

04 zako l
reklámanyag

V-nyakú pulóver

Az egyik kedvenc ruhadarabunk. Vigyázni kell azonban vele, mert mellrészen mindent megmutat és felerősít: ha van egy kis titkolnivalónk, akkor ne ezt, hanem az O-nyakú változatát válasszuk! Amiatt is kedveljük, hogy ha napközben meleg van, akkor viselhetjük nyakba kötve, ha pedig hűvösebbre fordul az idő, akkor csak egyszerűen felvesszük. A színválasztás rendkívül fontos: mindenképpen olyat válasszunk, ami – mivel közel van hozzá – passzol az arcunkhoz és a ruhatárunkba is beleillik. Ha tanácstalan, akkor a kék vagy szürke színek árnyalatait ajánljuk. Anyagok közül a merinói gyapjút kedveljük leginkább, de a lényeg, hogy kerülje a műszálas termékeket, mert azokban kínlódni fog a melegebb időben.

Tipp: akkor jó egy pulóver mérete, ha nyugodtan fel tudunk venni alá egy inget, az alja az övünknél végződik, az ujja alól pedig kicsit kilátszik az ingünk.

05 v nyakú L
reklámanyag
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek