OFFLINE

Edzőcipőnek is öltözhet idén nyáron

2014. április 11., péntek 16:05

Már kapható a görög származású, Londonban alkotó tervező, Mary Katrantzou 2014-es tavaszi-nyári gyűjteménye, mely edző- és sportcipő vonalon abszolút igazodik az aktuális nemzetközi trendekhez, annyi különbséggel, hogy a speciális mintáival divatforradalmat robbantó designer nem kényelmes lábbelikben gondolkodott, hanem kedvenc játszós cipőinek mintáit nyomta rá többek között neoprénből és szaténból készült ruháira.

A szokatlan párosítást a szeptemberi divathéten mutatta be a tervező, mely akkor nem is keltett akkora feltűnést a szokásos, jól bevált virágmintás, illetve matchy-matchy darabok között. Az eltelt pár hónapban hirtelen annyira népszerű lett a sportcipő, hogy megértjük, miért gondolkodott Katrantzou is túlméretezett cipő-motívumokban a tavaszi szezonra.

A tornacipőmánia különös módon való feldolgozása szemet szúrt a refinery29.com szerkesztőinek is, akik utána néztek, hogy vajon miből meríthetett inspirációt a fiatal tervező illetve, hogy milyen, a kollekcióhoz hasonló edzőcipőket lehet kapni a piacon.

A divatház sárga-fehér, eltúlzott fűzővel ellátott jersey ruhájáért például 201.209 forintot kérnek, egy színben harmonizáló neoprén és lakkbőr lábbeli pedig 35.696 forintba kerül a Marc by Marc Jacobs üzletekben.

A szerkesztőség kutatómunkájának alapján a kollekció egyik legerősebb alapdarabjának tartott virágmintás edzőcipő-anyagot imitáló miniruhához hasonló lábbelit a Nike üzleteiben már 30.114 forintért találni. Katranzou viszont 105.973 forintot kér az igencsak tetszetős darabért.

A kollekció egyik legdrágább, virágmintákkal megpakolt edzőcipőt idéző miniruháját sajnos nem úsznánk meg 499.711 forint alatt, ezzel szemben hasonlóan csicsás, virágmintás cipőket várhatóan szinte minden fast-fashion üzletben talál majd a szezonban. A Supergánál például már 12.485 forintért lőhet egyet. Nézze meg a galériában a tervező egyik legelborultabb kollekcióját!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta