A tavaszi divathetek 15 legjobb modellje

Azt már tudjuk, hogy a magyar modellek szép számmal képviseltették magukat a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathéten. Axente Vanessa szinte az összes szupermenő divatház kifutóján felbukkant, de nem maradt le mögötte Gall Franciska, Rajzák Kinga, Pilmann Livia, Szepesi Melinda, Kondás Kata és Birkner Tímea sem, akik szintén több kifutón végiglejtettek New Yorktól-Párizsig.

A fashionspot.com szerkesztői ezúttal arra voltak kíváncsiak, hogy a nemzetközi modellek közül kik voltak a legnépszerűbbek az idei szezonban, ami alapján mi is összegyűjtöttük azt a 15 modellt, akik a legesélyesebbek arra, hogy Kate Moss nyomdokaiba lépjenek. Nézze meg a folytatásban a legújabb modellgenerációt!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

1. Tilda Lindstam

Az 1993-ban született svéd származású modell az egyik legfelkapottabb arc volt a divathéten. Az IMG üdvöskéje magasan vezeti az idei 'Catwalk' listát; csak New Yorkban 18 shown kapott helyet, látható volt többek között zárómodellként a Tomé bemutatón, a Tommy Hilfiger, Michael Kors, Prabal Gurung kifutóján, valamint Párizsban a Chloé, a Givenchy es a Viktor & Rolf bemutatón is. Két divatshow között pedig lőtt egy divatanyagot is, ami a svéd Elle márciusi kiadásában látható. A Tumbleren aktív modellt ide kattintva követheti, ha akarja.

2. Zlata Mangafic

Mangafic szintén az IMG istállójából került a kifutókra. Nevéhez több menő kampány is fűződik, az őszi szezonban megcsípte magának a Versace reklámokat, idén nyáron pedig az Acne Studios és Missoni kampányának arca lesz. A francia színésznőre és modellre, Eva Greenre kicsit hajazó modell tavaly 47 bemutatót tudott a háta mögött, idén pedig végigvonult Carolina Herrera, Vera Wang, Tom Ford és Marc Jacobs kifutóján is. A nagy karrier előtt álló modell az Instagramon nyomul. Ide kattintva nézheti meg, hogyan.

3. Joséphine Le Tutour

A Society Management francia származású modellje már az elmúlt szezonban is vezette a listát New Yorkban, de idén sincs oka a panaszra, hiszen 25 bemutatón vett részt, ő nyithatta Ralph Lauren és ő zárhatta Tadashi Shoji showját. A kék szemű modellt egyébként 2011-ben, 17 éves korában fedezték az Elite ügynökei, azóta számos bemutatón és kampányban megfordult. Idén feltűnik többek között az Etro, a Zara és a Ports 1961 tavaszi-nyári hirdetésében is. A modellt ide kattintva lehet követni Twitteren.

4. Grace Mahary

Az IMG kanadai származású modellje tavaly színes bőrű modellként a legmeghatározóbb bemutatókon kapott helyett; végigsétált Marc Jacobs, a Prada, a Chanel és a Saint Laurent kifutóján is, melyek közül az utóbbit ő is zárhatta. A 22 éves modellt nagyon kedvesnek és nyitottnak mondják a szakmában, így nem csoda, hogy idén is tárt karokkal várták a divatházak, csak New Yorkban 18 bemutatón vett részt, ő nyitotta a Tome showját, de megjelent Alexander Wang, Peter Som, az Altuzarra, a Lanvin és Christian Dior bemutatóján is. Grace Mahary izgalmakkal teli mindennapjait az Instagramon követheti nyomon.

5. Ophelie Guillermand

A már New Yorkban élő, de Franciaországból származó modellt többen is imádnivalónak tartják a szakmában. A francia konyha mellett a thai illetve a japán ételekért is rajongó modell csak New Yorkban 18 bemutatón vett részt a szezonban. Vele nyitották a Prabal Gurung showt, de munkát kapott a Donna Karan, a Rodarte, Reed Krakoff, a Dior és a Nina Ricci kifutóján is. A Prada tavaszi kampányában látható modellt ide kattintva követheti Tumbleren.

6. Magdalena Jasek

A vörös hajú lány 19 bemutatón vett részt New Yorkban, de a divathét többi állomását sem lazsálta el, ő nyitotta a Delpozo showját, illetve zárta a Tory Burch-ét. Felbukkant Jean Paul Gaultier, a Viktor & Rolf, Paco Rabanne és a H&M bemutatóján is. Jasek kolleganőihez hasonlóan a tavasz-nyári kampányokban is feltűnik, ő pózol többek között a Prada és a Zara TRF vonalának hirdetésében is. A modellnek hivatalos Facebook oldala is van, amit itt talál.

7. Devon Windsor

A 20 éves Saint Louisból származó modell szereti maga körül a felhajtást, nem véletlenül ő a Street-style fotósok egyik nagy kedvence. Windsor New Yorkban 19 bemutatón szerepelt, ő nyitotta Maison Martin Margiela MM6 vonalának showját és ő zárta Peter Som és Richard Chai bemutatóját. A hirtelenszőke modell feltűnt a H&M, a Rochas, a Versace és Roberto Cavalli kifutóján is. A modell a Instagrammban hisz, ide kattintva lehet megnézni, hogy hogyan megy neki a "szelfizgetés". 

8. Ona Marija Auskelyte

A Litván származású 20 éves modell építészeti tanulmányait függesztette fel, hogy részt vegyen a divathéten. Olyan kisebb showkat már meg is nyithatott, mint a Nellie Partow, de ő zárta Georgine bemutatóját is. Emellett bemutathatott többek között a The Row, a Rodarte és Kenneth Cole showján is. A 179 centis film- és rockzene rajongó modellt hivatalos Facebook oldalán érdemes követni.

9. Mijo Mihaljcic

Az IMG modellje 52 kifutón ment végig az előző szezonban, idén pedig csak New Yorkban 20 bemutatóra kapott meghívást. A szerb származású modellel nyitották az Altuzarra showt, de ő zárta a Yigal Azrouel bemutatóját is. Mihaljcic Európában sem tétlenkedett, helyet szerzett magának többek között a Dries Van Noten, az Etam és Damit Doma kifutójára is. A tavaszi-nyári Zara kampányban is pózoló fiatal modell Instagramján is szép számmal akadnak kamaszlányosan vicces fotók és pózok. Ide kattintva nézheti meg őket.

10. Sasha Luss

Az 1992-ben született orosz modell idén is a divathét egyik nagy favoritjának számít. A lassan celebbé is avanzsáló Luss húsz rangos bemutatón vonult végig csak New Yorkban, ő nyitotta a Coach és Helmut Lang showját, illetve ő nyitotta és zárta a DKNY és Herve Leger showját is.A Women Management modellje nem panaszkodhat kampányfelkéréseire sem, mivel a franciák két legbefolyásosabb divatháza, a Chanel és a Lanvin is a szőke modellel kívánja eladni tavasz-nyári kollekcióját 2014-ben. Sasha Luss izgalmakkal teli életét az Instagramon lehet követni.

11. Kate Goodling

A Ford Models arca a 2014-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divathéten robbant be a köztudatba. A friss arcnak számító oregoni modell idén megnyithatta Rebecca Taylor showját, valamint felbukkant Prabal Gurung, az Altuzarra, Anthony Vaccarello és a Missoni kifutóján is. „Jil Sander a kedvenc tervezőm. Nagyon tetszenek a divatház egyszerű és eredeti tervei. Nagyon klasszikusnak érzem őket. Kedvenc ikonom pedig Twiggy. Két évvel ezelőtt Twiggynek öltöztem Halloweenkor. Pedig akkor még álmodni sem mertem arról, hogy valaha modell leszek” – mondta a vintage stílust kedvelő,Tumbleren nyomuló modell a vogue.com-nak.

12. Katlin Aas

A models.com által felállított 50-es listán a 39. helyen lévő modell 22 bemutatón vett részt csak New Yorkban, vele nyitották J. Mendel showját illetve ő zárta a Lacoste és Vera Wang bemutatóját. Európában pedig végigsétált többek között a Balenciaga, a Lanvin, a Dior és Maison Martin Margiela kifutóján is. A 176 centis, észt származású modell szerepelt a közelmúltban a Miu Miu, a Marc by Marc Jacobs valamint a Dior Secret Garden nevű kampányában is. A 22 éves modell Twitteren szórakoztatja követőit.

13. Nastya Sten

Az orosz származású, világosszőke hajú Sten az idei divathét egyik legnagyobb meglepetése, bár várható volt, hogy a 180 centis modellt nem hagyják a kulisszák mögött a divatházak, mivel az előző szezonban már megkaparintotta magának a Prada és a Saint Laurent 2014-es tavaszi-nyári kampányát is. Idén csak New Yorkban 23 kifutón kapott helyet, ő nyitotta Tory Burch és Vera Wang showját, valamint vele zárták Diane von Furstenberg bemutatóját. A divathét európiai állomásain pedig megjelent a Lanvin, Ann Demeulemeester és a Carven kifutóján is. Az aktívan Twitterező modellre felfigyelt Carine Roitfeld is és készített is vele egy fotósorozatot divatmagazinjába, a CR Fashion Book legújabb kiadásába.

14. Elisabeth Erm

A Wilhelmina Ügynökség 1993-ban született modellje összesen 24 kifutón kapott helyett New Yorkban. Az észt származású modellel zárták Peter Som bemutatóját, de végigsétált Praban Gurung, a Balmain és a Balenciaga kifutóján is a szezonban. A Vogue Japan márciusi kiadásában is pózoló Erm egyébként több tavaszi-nyári kampányban is feltűnik, vele reklámoz ugyanis a Gucci, a Versace Jeans illetve a Paul & Joe is a szezonban.Erm munkásságát a Facebookon lehet aktívan követni.

15. Lexi Boling

Az amerikai Boling megállíthatatlan volt ebben a szezonban. Csak New Yorkban 24 bemutatón vett részt, ahol ő nyitotta az Edun és Tommy Hilfiger showját, illetve vele zárták a Thakoon bemutatót. Az Isabel Marant és Barbara Bui párizsi kifutóján és végiglejtő modell az Instagramon aranyos gyerekkori képeket, backstage- és modellbuli fotókat tölt fel magáról, de nem rejti véka alá káros szenvedélyeit sem.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek